magyarfutball.hu

Anglia - Magyarország 3 : 0 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése
hivatalos, barátságos válogatott mérkőzés
703. hivatalos válogatott mérkőzés
helyszín : London, Wembley Stadium
játékvezető : Merk Markus (Németország)
nézőszámok:
  1. nso.hu: 30.000
  2. thefa.com: 34.184

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.07.19, 15:25 (szerk.: 2021.09.29, 10:46)
    Terry Venables: Ezen a mérkőzésen hosszú időnek kellett eltelnie ahhoz, hogy fut­ni és játszani kezdjen a csapatom. Ha csak az eredményt nézem, akkor nincs okom elége­detlenkedni, ám el kell ismernem, hogy a mérkőzés első felében nem tudtunk mit kez­deni a szervezetten és jól védekező magyar válogatottal. De kivártuk a kellő időt, és en­nek eltelte után nyilvánvaló fölénybe kerül­tünk, sőt, ha jobban koncentrálunk, győzel­münk nagyobb különbségű is lehetett volna.

    Csank János: Ezen a mérkőzésen gyenge csapattal álltunk ki. A mi válogatottunk a világbaj­noki selejtezőkre készül, ezért a mostani négymér­kőzéses sorozaton sok embert kellett megnézni, ki­próbálni ahhoz, hogy sikerrel szerepeljünk majd a selejtezőkön. Az ősszel egyébként a jelenlegi kisze­melteken kívül Lipcseire és még néhány meghatáro­zó játékosra is számítok. Nyilvánvaló, hogy - mivel a csúcsformában lévő, az Európa-bajnoki szereplés­re készülő angol válogatottal kerültünk szembe - bravúr kellett volna a jobb eredmény eléréséhez.

    Nemzeti Sport, 1996.05.19
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2021.07.19, 15:21
    kép
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2018.10.01, 21:27 (szerk.: 2021.09.28, 16:09)
    London, 1996. május 8., szerda (Reuter, MTI) - Az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Terry Venables kijelölte a május 18-án esedékes, Magyarország elleni barátságos mérkőzésre készülő keretét.

    A Wembley-ben megrendezendő találkozóra számításba vett 26 játékos között meglepetésre helyet kapott Darren Anderton, a Tottenham támadó középpályása is. Anderton ágyéksérülése miatt héthónapos pihenőre kényszerült, így az angolok élvonalbeli bajnokságának legutóbbi küzdelemsorozatában mindössze négy alkalommal lépett pályára.

    Ugyancsak ágyéksérüléssel küszködött mostanában az egyik legkiválóbb angol csatár, Alan Shearer, valamint a rendszerint középhátvédként szereplő Tony Adams. Az említett két labdarúgó szintén élvezi Venables bizalmát.

    Paul Gascoigne viszont nem szerepelhet az összecsapáson. Klubcsapata, a Glasgow Rangers ugyanis éppen szerdán vívja a Skót Kupa döntőjét, s a Hearts elleni mérkőzésen az angol középpályás szolgálataira is számítanak.

    A keret:
    David Seaman, Tim Flowers, Ian Walker - kapusok

    Gary Neville, Rob Jones, Tony Adams, Mark Wright, Gareth Southgate, Kevin Campbell, Stuart Pearce, Philip Neville - védők

    Paul Ince, David Platt, Robert Lee, Jamie Redknapp, Denis Wise, Steve McManaman, Jason Wilcox, Darren Anderton - középpályások

    Steve Stone, Peter Beardsley, Nick Barmby, Alan Shearer, Teddy Sheringham, Les Ferdinand, Robbie Fowler

    Budapest, 1996. május 12., vasárnap (MTI) - Csank János, a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya is megtekintette a vasárnap délutáni ÚTE - Békéscsabai EFC bajnoki mérkőzést, majd az MTI munkatársának kérdésére elmondta, hogy több változás is lesz az angolok elleni szombati, londoni találkozóra készülő keretben. A kapitány négy játékosra nem számíthat: Torma Gábor (Cercle Bruges) kupamérkőzést játszik, ezért nem tud csatlakozni a válogatotthoz, Lőrincz Emil (MTK FC) és Albert Flórián (Ferencváros) szombaton megsérült, a zalaegerszegi Horváth Attila pedig gipszben van. Csank ezért úgy döntött, hogy helyükre behívja a két vésztartalékot, a csepeli Baranyi Miklóst és a ferencvárosi Telek Andrást. További gondok, hogy a békéscsabai Mracskó Mihály és a székesfehérvári Horváth Ferenc csapata jövő hétfőn előrehozott bajnoki mérkőzést játszik, ezért nekik csak két napjuk lenne a pihenésre a válogatott találkozó után. Csank erre való tekintettel azt tervezi, hogy egyiküket sem szerepelteti majd végig az angolok ellen.

    A magyar válogatott tagjai hétfőn délelőtt találkoznak a Népstadionban, majd Tatára utazik a keret.
     
  4. avatar: fgymat
    2013.05.16, 17:03 (szerk.: 2021.07.17, 16:06)
    Labdarúgás - Anglia - Magyarország a Wembleyben

    London, 1996. május 18., szombat (MTI) - Szombaton a londoni Wembley-stadionban barátságos mérkőzésen találkozott az Európa-bajnokságra készülő angol, és a Csank János vezetésével harmadik mérkőzését játszó magyar labdarúgó-válogatott.

    A német Markus Merk játékvezető sípjelére a következő összeállításban kezdtek a csapatok:

    Anglia:
    Seaman - M. Wright - G. Neville, Pearce - Anderton, Lee, Ince, Platt, Wilcox - Sheringham, Ferdinand

    Magyarország:
    Petry - Bánfi - Plókai, Sebők - Mracskó, Urbán, Balog, Hahn, Nagy - Horváth, Vincze

    Alig kezdődött el a mérkőzés, csaknem vezetést szereztek az angolok. Anderton jobb oldali beadására az újonc Wilcox érkezett remek ütemben, fejese a felső lécen csattant. Már a 13. percben cserére kényszerült Terry Venables, a hazaiak szövetségi kapitánya, Wright ugyanis megsérült, helyette Southgate lépett pályára. A 20. percben újabb angol fejes jelentett helyzetet, ezúttal Ferdinand bólintott kapura, Petry csak másodszorra tudta megszeliditeni a labdát. A 33. percben Pearce 20 méteres lapos szabadrúgását védte vetődve a magyar kapus. Az angolok ebben az időszakban igazán veszélyes helyzetet nem tudtak kidolgozni, sőt, Csank János legénysége csaknem ugyanannyit birtokolta a labdát, mint jóval esélyesebb ellenfele. A 39. percben azonban vezetést szereztek a házigazdák. A bal oldalon Wilcoxra két magyar védő is rosszul lépett ki, beadását ugyan Ferdinand nem érte el, de a hosszú saroknál érkező Anderton - védőjét megelőzve - elvetődve a kapuba továbbította a labdát (1-0). A gól után alaposan rákapcsoltak az angolok, s többször is csak a szerencse mentette meg Petry kapuját a góltól.

    A félidőben:

    Anglia - Magyarország 1-0
    gólszerző: Anderton (39.)

    A második félidő első perceiben került sor az első magyar kapuralövésekre. Előbb Vincze 35 méterről emeléssel próbálta bevenni az angolok hálóját, de a labda fölé szállt. Az 52. percben Plókai 30 méteres erős szabadrúgását fogta biztosan Seaman. Az 53. percben szintén egy szabadrúgás után növelték előnyüket a hazaiak. Petry még a sorfalat állítgatta, amikor Plattet ugratták ki. Az angol csapatkapitány lövésébe Petry még belevetődött, de a labda visszapattant az angol játékosra, majd a kapuba gurult (2-0).

    Nem sokkal később Ferdinand vétette észre magát azzal, hogy a földön ülve küldött kapu fölé egy lövést. A 63. percben már 3-0-ra vezettek az angolok. Lee a jobb oldalon becsapta Nagy N.-t, beadását Bánfi fölfejelte az égbe. A lehulló labdára rosszul jött ki Petry, róla Anderton elé került a labda. Az első angol gól szerzője egyből kapura küldte azt, Mracskó még a gólvonal előtt menteni próbált, de lábáról a hálóba vágódott a lövés (3-0). Néhány perccel később Sheringham lőtt 20 méterről óriási kapufát.

    A hajrában mindkét oldalon több cserére került sor, így alaposan visszaesett az iram. Az utolsó percekben a magyar csapatnak is akadt egy szép támadása, amikor Aranyos bal oldali beadását Illés elvetődve lőtte mellé.

    Az angol válogatott magabiztos játékkal, megerőltetés nélkül nyert az igencsak gyenge produkciót nyújtó magyarok ellen. Csank János csapata megilletődötten futballozott, és csak az utolsó pillanatokban, a csereemberek vittek némi színt a játékba.

    Magyarország - Anglia 3-0 (1-0)
    Wembley stadion, 30 000 néző, v: Markus Merk (német)

    gólszerzők: Anderton (39., 63.), Platt (53.)
    cserék: M. Wright helyett Southgate (13.), Platt helyett Wise, Ince helyett Campbell, Seaman helyett Walker (mind 67.), illetve Balog helyett Illés (62.), Vincze helyett Egressy (78.), Nagy N. helyett Aranyos, Mracskó helyett Telek, Horváth F. helyett Lisztes (mind 80.)
    jók: Anderton, Platt, Lee, illetve a magyar csapatból senkit sem lehet kiemelni

    - Nagyon jó bemyomást tett rám az új angol játékstílus. A válogatott játékosai frissen mozogtak, s úgy tűnt, nagyon jól felkészültek az Európa-bajnokságra - nyilatkozta Csank János, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Reuter riporterének.

    A mérkőzéshez kapcsolódó hír, hogy az első félidőben megsérült angol hátvéd, Wright jobb térdében meghúzódott a középső szalag, még nem lehet tudni, hogy részt vehet-e az Eb-n, de a kínai túrát ki kell hagynia.

    forrás:
    MTI
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2011.07.18, 09:42 (szerk.: 2021.07.19, 15:21)
     
  6. avatar: fgymat
    2009.05.24, 20:13 (szerk.: 2021.07.24, 15:21)
    Angliában rendezték az Európa-bajnokságot és mi is játszhattunk a helyszínen. Szomorú, hogy csak a házigazdák utolsó főpróbáján lehettünk edzőpartnerek. Pedig valamikor itt a Wembleyben...
    Igazi labdarúgó szenzációnak számunkra az számított, hogy Puskás Ferenc a mérkőzés előtt bemutatta, hogyan rúgott gólt az angoloknak. Bíztunk benne, hogy a válogatott támadói jól megfigyelték.

    Nos, lehet, hogy jól megfigyelték a bemutatót, de más látni valamit és más megtenni. A mérkőzésen "szó sem volt arról", hogy gólt is rúghatnánk. Leginkább azt akartuk elkerülni, hogy gólokat kapjunk.
    Végig nagyon markánsan kiütközött, hogy a két válogatott nem tartozik a nemzetközi labdarúgó élet ugyanazon kategóriájába.

    Tulajdonképpen félig megismétlődött az 1953-as eredmény. Az angol csapat most is háromszor talált a kapunkba, "csupán" a mi hat gólunk hiányzott. De még mennyire hiányzott...

    forrás:
    mafoci
     
  7. avatar: magyarfutball.hu
    2008.11.14, 20:20
    Bizonyos források (főleg angol) Andertonnak adják a 3. gólt.