magyarfutball.hu

Csurgói Spartacus SE - Nagykállói SE 3 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Szabad Föld Kupa
nézőszámok:
  1. szabadfold.hu: 1.500
  1. 11' DEME 1 - 0
    54' MARKEK 2 - 0
    2 - 1 58' IMRE
    75' MARKEK 3 - 1
  2. lapok: ?
Magyarország Csurgói Spartacus SE Magyarország Nagykállói SE
BELOVÁRI
TÓTH
KOVÁCS
HOSSZÚ (?' NAGY)
PUSKÁS
BEKE
VÉKONY (?' HORVÁTH)
BÓDIS
NOVÁK (?' BÁNTÓ)
MARKEK
DEME (?' CSÁSZÁR)
CZIOTKA
TREFÁN (?' FÖLDESI)
VINOKAI
GELSI
PAPP
CSORDÁS (?' KOVÁCS)
KATONA
MIRGAI
IMRE
VÁGÓ
GYERMÁN
vezetőedző:
Keszei Ferenc
vezetőedző:
Gerliczki Ferenc
címkék :
  1. Hazai kupadöntő

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: Sanyi-Hungaria
    2013.07.28, 08:33
    Forrás: Mező László: Kis csapatok nagy napjai

    kép
    kép
     
  2. avatar: Sanyi-Hungaria
    2013.07.28, 08:27
    Csurgó–Nagykálló 3:1(1:0). Székesfehérvár, 1500 néző, vezette: Eőry (Halmosi dr., Szőke).

    Csurgó: Belovári – Tóth, Kovács, Hosszú (Nagy), Puskás, Beke, Vékony, (Horváth), Bódis, Novák (Bántó), Markek, Deme (Császár). Edző: Keszei Ferenc.

    Nagykálló: Cziotka – Trefán (Földesi), Vinokai, Gelsi, Papp, Csordás (Kovács), Katona, Mirgai, Imre, Vágó, Gyermán. Edző: Gerliczki Ferenc.

    Gólok, Deme a 11. percben, Markek az 54. percben, Imre az 58. percben, Markek a 75. percben.


    Szabad Föld 2009. április 24
     
  3. avatar: fgymat
    2013.07.28, 07:59
    1987: a Szent Jupát éve
    A tornász világbajnokságon Rotterdamban Borkai Zsolt első lett lólengésben. Megérkezett kétéves világkörüli útjáról a St. Jupát vitorlás, Fa Nándorral és Gál Józseffel.

    Már a döntőbe jutást is kisebb dráma előzte meg: április 8-án Csurgó és Nagyszénás csapata számára az volt a tét, melyikük játszik a Szabad Föld Kupáért Székesfehérvárott a Nagykálló együttesével.
    Az első meccsen, Csurgón a hazaiak 3:0 arányban legyőzték az ijedt nyuszikként pályára lépő nagyszénásiakat, hanem aztán a visszavágón a hazaiak olyan lendülettel kezdtek, mint a csurgóiak tették azt két héttel korábban otthonukban. Győztek is 3:1-re, de szomorkodhatott Nagyszénás népe, mert egyetlen gólon múlott, hogy Moós János csapata nem léphetett a Székesfehérvári Sóstói stadion gyepszőnyegére!

    Csurgó–Nagykálló 3:1(1:0). Székesfehérvár, 1500 néző, vezette: Eőry (Halmosi dr., Szőke).
    Csurgó: Belovári – Tóth, Kovács, Hosszú (Nagy), Puskás, Beke, Vékony, (Horváth), Bódis, Novák (Bántó), Markek, Deme (Császár). Edző: Keszei Ferenc.
    Nagykálló: Cziotka – Trefán (Földesi), Vinokai, Gelsi, Papp, Csordás (Kovács), Katona, Mirgai, Imre, Vágó, Gyermán. Edző: Gerliczki Ferenc. Gólok, Deme a 11. percben, Markek az 54. percben, Imre az 58. percben, Markek a 75. percben.

    Az MNK döntőjére az Újpesti Dózsa és a Pécsi MSC csapatai gyülekeztek, Kardos József, az újpestiek csapatkapitánya kiválasztotta magának a szabolcsiakat, nekik szurkolt, mivel közelebb vannak szülőhelyéhez, Nógrádhoz. A pécsiek edzője, Garami József ezt mondta: – Nagyszerű dolog ez a kupasorozat, magam is vidéki vagyok, ilyenkor valósággal feszül a keblem a büszkeségtől!
    Közben egy formás támadás végén megszületett az első gól: Deme olyan profi módon talált a hálóba, hogy a Jászjákóhalmáról elszármazott, újpesti Rostás Sanyi meg is jegyezte: „Ezt akár én is lőhettem volna” (Sanyi egyébként híres volt kiváló rúgótechnikájáról.), 1:0. A gól után a nagykállóiak lendülnek bele, de nem tudnak túljárni Belovári eszén. A második félidőben is a szabolcsiak szorongatnak, ám ők bánják: Markek a kapus fölött talál a hálóba, 2:0. Imre belövi a szépítő találatot, 2:1, aztán Markek végleg szétoszlatja a nagykállói reményeket, kíméletlenül vágja a pettyest Cziotka hálójába, 3:1.
    Keszei Ferenc, a győztes csapat edzője szűkszavú: – Nem készültem nagy beszédre, nem is kenyerem a szó, most kimondhatatlanul boldog vagyok: ősztől a területi bajnokságban játszunk és miénk a Szabad Föld Kupa. Kívánhat ennél egy edző többet? Gerliczki Ferenc azzal vigasztalódhatott, hogy fiai nem vallottak szégyent, jobb csapattól kaptak ki. A mester elsőként gratulált az ellenfélnek, és ekkor már nem látszott csalódottnak.

    A legsportszerűbb csapat a Szabadszentkirály lett, a Béke Tsz SE megyei II. osztályban szereplő gárdája példásan sportszerű volt a pályán, de szurkolótábora is korrekt biztatásban részesítette a kedvenceket, elismerve olykor az ellenfél nagyobb tudását. Király Károly, a sportkör elnöke a Csurgó elleni vesztes meccs után őszinte szívből kívánt további jó szereplést a győztesnek.

    A csurgóiak Csehszlovákiában 3:0 arányban kikaptak a Dolni Nemci együttesétől, viszont 2:1 arányban legyőzték őket az itthoni visszavágón.


    forrás:
    http://www.szabadfold.hu/csaladotthon/eletstilus/a_szabad_fold_kupa_tortenete_5.