magyarfutball.hu

Videoton SC - Paris Saint-Germain FC 1 : 0, 16:30

   
   
saját képek feltöltése / felhasználói képsorok »
videók
képgalériák / videók

Be kell jelentkezned linkek beadásához!

mérkőzés értékelése
UEFA Kupa 2. forduló, megismételt mérkőzés
nézőszámok:
Népsport: 25.000
 1. sárga lap 44' Havet Pascal
  1 - 0 54' Májer Lajos
  sárga lap 55' Fernandez Luis
Magyarország Videoton SC Franciaország Paris Saint-Germain FC
Disztl Péter
Csuhay József
Novath György
Végh Tibor
Horváth Gábor
Palkovics István (58' Borsányi István)
Burcsa Győző
Csongrádi Ferenc
Wittmann Géza (55' Gömöri Ottó)
Szabó József
Májer Lajos
Moutier Jean-Michel
Lemoult Jean-Claude
Jeannol Philippe
Havet Pascal
Tinmar Thierry
Fernandez Luis (83' Charbonnier Jean-Francois)
Bathenay Dominique
Lanthier Gérard
Cardinet Gilles
Susic Safet
Niederbacher Richard
vezetőedző:
Kovács Ferenc
vezetőedző:
Peyroche Georges
Ott voltak:
 1. robbie taylor

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: ingersheim
  2014.10.24, 16:42
  – A visszavágón nagyon bosszús voltam, mert az első félidőben fejeltem egy szép gólt, de a köd miatt végül lefújták a mérkőzést. Úgy éreztem, elvettek tőlem egy gólt. Másnap kellett lejátszani újra a meccset és másnap is legyőztük őket, szóval valódi férfimunkát végeztünk. Akárhogy nézzük, egy Paris Saint-Germaint háromból háromszor megvertünk... Pedig ők még a visszavágóra is úgy jöttek, hogy kiköszörülik a csorbát, mert úgyis az övék a jobb csapat. Aztán, amikor a köd leereszkedett – addigra már gyakorlatilag földbe voltak döngölve – úgy mentek le a pályáról, hogy nem is akarják másnap újra játszani a meccset. Haza akartak menni, hogy majd később visszajönnek.

  A visszavágót – az elsőt – november 7-én rendezték, ami akkor még állami ünnep volt. Másnap viszont munkanap, az UEFA pedig kora délutáni időpontra írta ki az újrajátszást. Hogy ne maradjon közönség nélkül a csapat, a fehérvári gyárakban és iskolákban (!) kihirdették, hogy előbb vége az aznapi műszaknak. Így alighanem megelőztek néhány ezer lógást – a két csapat pedig másodszor is majdnem telt ház előtt játszott a Sóstón. Ez már igazi futball-láz volt.

  Köd most nem jött, Májer Lajos igen, így lett 1-0 a hivatalos eredmény, és 5-2 az összesítés. Burcsa Győző végigjátszotta mindhárom meccset. A francia-csapás pedig talán szerepet játszott a következő szezonban Franciaországba szerződő középpályás karrierjében is.

  – Hogy odakerültem, abban elképzelhető, hogy volt szerepük ezeknek a meccseknek, mert a francia labdarúgó-kultúrában benne van, hogy ha egy csapat legyőzi őket, akkor azt elismerik. Én tulajdonképpen egyetlen országba vágytam külföldre, Franciaországba. Mert azt a futballt éreztem olyannak, amiben képes lehetek érvényesülni. Ilyen szempontból nagyon szerencsés vagyok: annak idején Kaposváron is úgy voltam vele, egy csapatba szeretnék elmenni, a Videotonba. És pont ők szerződtettek. Nyolcvanötben pedig az Auxerre hívott, ott töltöttem két évet, Franciaországban összesen ötöt, végül már edzőnek jöttem haza a Videotonhoz, kilencvenben. Rögtön belevágni az edzősködésbe – ezt ma már talán nem így csinálnám, de hát hatvan évesen máshogy gondolkodik az ember, mint fiatalon.

  www.rangado.hu/tartalom/cikk/279133_parizsi_helyszinelok_es_kodos_mesterharmas
   
 2. avatar: fgymat
  2009.09.06, 22:25 (szerk.: 2009.09.06, 22:25)
  Továbbjutott a Videoton, 5-2-es összesítéssel.