magyarfutball.hu

Magyarország - Norvégia 0 : 0 20:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
hivatalos, barátságos válogatott mérkőzés
584. hivatalos válogatott mérkőzés
játékvezető : Scheurell Klaus (NDK)
nézőszámok:
  1. Népsport: 5.000
  2. fotball.no: 7.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: Longinus
    2018.12.09, 20:16
    képCsongrádi és Hajszán sötét mezben két norvéggal küzd a labdáért. Kép forrása: Labdarúgó almanach 1984
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2009.01.29, 15:44
    Az előző mérkőzésen Törökországban 50.000, itthon csak 5.000 néző volt kíváncsi a magyar válogatottra, hiába volt a fölényes hat gólos győzelem. Pedig négy olyan játékos is volt a pályára lépő játékosok között, akik a helybeli csapatban szerepeltek. Ebből adódott egy különlegesség is. Másodszor fordult elő a magyar válogatott történetében, hogy egy testvérpár mindkét tagja egyszerre mutatkozhatott be a nemzeti tizenegyben. (78 évvel ezelőtt, 1906-ban a Molnár testvérek voltak az első ilyen páros.)

    Az ellenfelünk most hasonló játékerőt képviselt mint mi, de fejlődőben volt a csapatuk. Az előző mérkőzésen idegenben mutatott játék után azonban mindenki abban bízott, hogy hazai pályán sikerül megszereznünk a győzelmet.

    A vendégek is számítottak ilyesmire és ezért alapvetően védekezésre álltak be. Mégsem "úszhatták volna meg" gól nélkül, ha csatáraink legalább a 100%-os gólhelyzeteket belövik. Többször szinte a gólvonalról sem sikerült a kapuba találni. Hiába volt hát a nyomasztó, szinte állandósuló fölény, hiába voltak az ügyesen kidolgozott támadások gólt nem tudtunk szerezni. Még szerencse, hogy komolyabb ellentámadásra a vendégek erejéből már nem futotta, így legalább nem is kaptunk gólt.

    A feljövőben levő északiak ellen értékesnek mondható döntetlent ért el a válogatott, bár ennek a megítélése akkor nem volt ilyen egyértelmű. Sokkal inkább a norvégok örültek az elért eredménynek.


    forrás:
    mafoci