magyarfutball.hu

Magyarország - Skócia 3 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
hivatalos, barátságos válogatott mérkőzés
546. hivatalos válogatott mérkőzés
játékvezető : Baumann Jacob (Svájc)
nézőszámok:
  1. scottishfa.co.uk: 6.600
  2. Képes Sport: 8.000
  3. nso.hu: 10.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: ingersheim
    2020.10.17, 15:41

    (...)
    - A következő esztendőben, azaz 1980-ban, a korábbi békéscsabai edző, Mészöly Kálmán lett a szövetségi kapitány, aki rögtön számított is rád.
    - Igen, az első válogatott mérkőzésén én is ott lehettem. A középpályán játszottam, a kis skóttal, Gemmill-lel voltam párban. Okozott némi gondot, mert rengeteget tudott futni, de összességében úgy érzem, jól játszottam. Helyzetbe is kerültem, de a kifutó kapus fölött átemelt labdám nem lett gól. Mit mondjak, nem tett volna rosszat az önbizalmamnak, ha bemegy... Igazából azon a meccsen éreztem először, hogy komolyan számítanak rám a nemzeti csapatnál. Sokat edzettünk együtt, ekkor fogalmazódott meg, hogy az együttest a Kiss László-Törőcsik-Nyilasi-Pásztor négyesre kellene építeni, ugyanakkor rögtön megszólalt a másik oldal: túl sok lenne a "művész". Pedig állítom, ha még többet tudtunk volna együtt dolgozni, jobban megismerjük egymást, tényleg szép dolgokat csinálhattunk volna.



    A Népsport: " Pásztor az első félidőben is mozgékony volt, de elég sokszor visszafelé adta a labdát, s egyáltalán nem tudta lefogni Gemmillt, sokszor a közelében sem tartózkodott. Szünet után már sokkal jobban ügyelt a kitűnő skótra, gyakran eredményesen zavarta, a labda elvesztése után visszaérkezett hozzá és jó labdákat is adott társainak."

    Kovács István, az Ajax egykori világhírű mestere: " Tetszett Pásztor, ez a fiú kiváló szervező erényekkel rendelkezik, a második félidőben pedig azt is megmutatta, hogy ért a védekezéshez is."


    Szigeti Csaba: PÁSZTOR
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2018.02.09, 22:42 (szerk.: 2018.02.10, 14:32)
    A magyar labdarúgó-válogatott a Népstadionban szombaton este 540. hivatalos országok közötti mérkőzését vívja. Az ellenfél Skócia együttese lesz, amellyel utoljára 1960 júniusában mérkőztek legjobbjaink Budapesten, s az eredmény 3-3 volt.

    A magyar válogatott 18-as keretében Dajka, Soós és Esterházy személyében újoncok is találhatók. Hatan maradtak az argentínai VB-n szóhoz jutottak közül, Csongrádi pedig négy év után kapott újra bizalmat. A keret tagjai összesen 224 válogatottsággal büszkélkedhetnek. Íme a kerettagok, válogatottságaik számával:

    Mészáros 15, Katzirz 7, Paróczai 3, Bálint 62, Garaba 1, Tóth J. 31. Kereki 32, Szántó 3, Pásztor 2, Nyilasi 32, Dajka 0, Soós 0, Csongrádi 6, Bodonyi 1, Kiss 4, Törőcsik 19, Kuti 6, Esterházy 0.

    A legtöbb játékost — ötöt — a bajnokjelölt Bp. Honvéd adja. két-két játékos érkezett a Vasastól, az U. Dózsától és Zalaegerszegről, egy-egy képviseli a PMSC együttesét, a Diósgyőrt, a Békéscsabát, a Ferencvárost, a Videotont, a D. Kohászt és a belga FC Bruges csapatát.

    Fáradtak a skótok

    Skócia labdarúgó-válogatottja a szerdai, Poznanban megrendezett mérkőzés után, a késő esti órákban már megérkezett Ferihegyre. Éjfél is elmúlt, amikor a 18 játékos, 7 vezető, 16 kísérő és 19 újságíró ágyba került.
    — A labdarúgók nagyon elfáradtak a mérkőzéstől és az utazástól, igy csütörtök délelőttre pihenőt kaptak. Reggeli után azonnal vissza is tértek szobájukba — újságolta Hertzka György, aki az MLSZ képviseletében foglalkozik a vendégekkel. A skótok csütörtök este gyakorlatoztak a mérkőzés színhelyén és péntek délelőttre újabb edzést irányozták elő — ezúttal a Latorcza utcai Elektromos-sporttelepen. A mérkőzés után a Népstadionból egyenesen a repülőtérre utaznak: úgy látszik, nagyon sietős a dolguk.

    A fővárosunkban tartózkodó 18 játékos hét skót és öt angol klubbój.- került ki. Felsorolásunk a csapatok szerinti megoszlásban tünteti fel a játékosokat.
    Miller, McLeish. Strachan (Aberdeen), Thomson, Weir (St. Mirren), McGrain, Aitken (Celtic), Narey, Hegarty (Dundee United), Rough (Partick Thistle), Dawson (Rangers), McCulloch (Kilmarnock), Burley, Brazil (Ipswich Town). Dalglish (Liverpool), Archibald (Tottenham), Jordan (Manchester U.), Gemmill (Birmingham).

    Egyébként a skót és a magyar csapat vezetőinek tiszteletére Nagy-Britarmia budapesti nagy- követsége csütörtökön este fogadást rendezett.

    Nemzeti Sport, 1980.05.30
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2018.01.25, 18:29
    kép
    A másnapi Nemzeti Sport címlapja
     
  4. avatar: Longinus
    2016.11.25, 10:42
    képképNyilasi és a "sűrű" Gemmill. Képek: ftcbk/Képes Sport
     
  5. avatar: fgymat
    2009.02.18, 13:29 (szerk.: 2018.01.25, 17:55)
    Az új szövetségi kapitány Mészöly Kálmán bemutatkozó mérkőzése volt ez a találkozó. Nem volt könnyű próba, hiszen egy masszív skót együttes ellen kellett bizonyítania.

    A csapat végig fegyelmezetten és lelkesen játszott, a meglepő módon, kicsit fáradt benyomást keltő skótok ellen. A csatársorban különösen Törőcsik András nyújtott kiváló teljesítményt és két gólja döntőnek bizonyult a találkozó kimenetele szempontjából.

    forrás:
    mafoci