magyarfutball.hu

Magyarország - Csehszlovákia 2 : 1 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
hivatalos, barátságos válogatott mérkőzés
527. hivatalos válogatott mérkőzés
játékvezető : Maksimović Dušan (Jugoszlávia)
nézőszámok:
  1. Képes Sport: 38.000
  2. fotbal.cz: 40.000
  3. Népsport: 40.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
     
  3. avatar: ingersheim
    2012.01.13, 16:04
    Vaclav Jezek szövetségi kapitány válogatottjában mindössze öt EB aranyérmes játékos kapott helyet. Tehát északi szomszédaink egy megfiatalított, amolyan kísérleti csapattal érkeztek Budapestre. Ez azonban nem adhatott okot semminemű olyan gondolatra, hogy a magyar válogatott VB előtti utolsó hazai országok közötti mérkőzésre valamiféle könnyű győzelmet ígérne, sétagalopp lenne. A magyar együttes a jelenlegi formák és képességek alapján a legjobb összeállításban vette fel a küzdelmet.

    3. perc: Törőcsiket szabálytalanul szerelték a bal oldalon. Váradi állt a labda mögé. Benyesett szabadrúgására Netolicka kivetődött, Nyilasi hátrafelé esve hozzáért a kapus által kiütött labdához, lábáról a menteni igyekvő Bilskynek ütődött a labda, onnan pedig a csehszlovák kapuba pattant. 1-0.
    28. perc: Nyilasi a magyar kaputól 25 méterre megszerezte a labdát. Zomborihoz gurította. Zombori a lendületben levő Váradi elé játszott, aki a 11-es pont felé rúgta. Pintér ellépett a guruló labda elől, így a jó ütemben érkező Nyilasi futtából a hálóba lőhetett. 2-0.
    65. perc: Nehoda a balszélen kapott jó átadást. Előbb az alapvonal felé cselezett, majd a visszafelé húzott labdát Kroupa elé tálalta, aki rögtön kapura tört. Tizenhárom méterre a magyar kaputól Kocsissal találkozott. Egyszerre rúgtak a labdába, amely a csehszlovákok kilencese, Kroupa elé perdült. A vendégcsapat csatára egy pattanás után a jobb felső sarokba lőtte a labdát. 2-1.

    Baróti Lajos: - Az első félidőben kitűnően játszottunk. A második 45 percben néhányan - elsősorban középpályásaink - elfáradtak. A helyzetek alapján megérdemelten győztünk.
    Kovács Ferenc, válogatottunk edzője: - Egy-két játékosunknál érthető az erővel való takarékoskodás a második félidőben, de - nem fogadható el.
    Nyilasi Tibor: - A második félidőben a csehszlovákok nagyon jól játszottak. Ebben az időszakban joggal vártak tőlünk többet a szurkolók.
    Jozef Venglos dr., a válogatott edzője: - Argentínában nem szabad így visszaesnie a magyar csapatnak.
    Jozef Gosiorovsky, a csehszlovák szövetség alelnöke: - A világbajnoksági döntős magyar csapattal szemben nem szégyen a 2-1-es vereség.

    Képes Sport 1978. IV. 18.
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2010.04.09, 18:28 (szerk.: 2018.01.29, 21:03)
     
  5. avatar: fgymat
    2009.05.23, 16:40
    A VB felkészülés jegyében zajlott a mérkőzés.

    Az első félidőben parádés teljesítményt nyújtott válogatottunk. Sokat támadtunk és számos helyzetet is kialakítottunk. A két gól mellett lőttünk kapufát és kellett bravúros védést produkálnia a csehszlovák kapusnak. Látványos, jó iramú volt a mérkőzés és a magyar fölény miatt természetesen mindennek a hazai szurkolók örülhettek.
    A második félidőben érthetetlen volt, hogy hova tűnt az első játékrész minden pozitívuma. Gyenge támadások, pontatlan átadások, hibás védekezés. Még szerencse, hogy a vendégek csak egyetlen gólra voltak képesek.

    Megérdemelt győzelmet aratott a magyar csapat, de ha kicsit erőteljesebbek a vendégek, Ők is megérdemelték volna a győzelmet.



    forrás:
    mafoci