magyarfutball.hu

Jugoszlávia - Magyarország 0 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
hivatalos, barátságos válogatott mérkőzés
503. hivatalos válogatott mérkőzés
helyszín : Banja Luka, Gradski Stadion
játékvezető : Mateyev Atanas (Bulgária)
nézőszámok:
  1. nso.hu: 11.000
  2. reprezentacija.rs: 12.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: Longinus
    2019.06.07, 15:38
    képEgy jelenet a mérkőzésről, Pintér és a földön fekvő Nagy III. harcban a jugoszláv védőkkel. Forrás: Facebook/ Football Classics 1 Mighty Magyars
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
     
  3. avatar: ingersheim
    2012.01.14, 14:40
    A vendégszerető kisváros zászlódíszbe öltözve, ünnepi hangulatban fogadta a válogatottakat s a vendégeket. A város vezetői társasvacsorát, majd fogadást adtak, ahol az ünnepi szónokok nem győzték hangsúlyozni: ezt a mérkőzést ajándékba kapták a város felszabadulásának harmincegyedik évfordulójára, s minthogy a városi munkás- sportegyesület, a Borac is évfordulót ünnepel, éppen az ötvenediket, remélik hát, hogy szép játékkal és győzelemmel tetézik örömüket a jugoszláv labdarúgók. S miközben udvariasan a mieinknek is sikert kívántak, egy pillanatig sem gondolták komolyan, hogy az ünnepi partner valóban esélyes lehet a győzelemre.
    Fiatal csapatunk a vártnál keményebb diónak bizonyult, a végén nem is titkolták el a vendéglátók, hogy meglepte őket ez a harcos, technikás magyar csapat. Ante Mladinics nem nekünk udvariasságból, de a jugoszláv újságíróknak jelentette ki a következőket: "Nem bánnám, ha minden mérkőzésre úgy lázba tudnám hozni játékosaimat, mint ahogy az Baróti kollégámnak sikerült". A magyar újságíróktól már a felsőfokot sem sajnálta: "Bálint igazi nagy klasszis" - mondta, s sorolta tovább, hogy ki tetszett még neki: Nyilasi, Gujdár, Pintér.
    A jugoszláv újságírók is nehéz helyzetbe kerültek, s bizony alig találták meg a visszakozás módját, ugyanis korábban biztos hazai győzelmet tippeltek, három-négy gólos győzelemre készítették fel a közvéleményt. A vasárnap megjelenő Politika Express számon is kéri a beígért biztos győzelmet a jugoszláv szakvezetéstől. Taktikai hiba következményének minősíti a döntetlent, de még mindig sokkal magasabbra értékeli a hazai játékosok teljesítményét, mint a vendégekét.

    Szoros emberfogással, megfelelő taktikai fegyelemmel értékes döntetlent ért el a magyar csapat - idegenben. Megelégedettségre azonban nincsen ok! Csatárjátékunkon sok a javítani való, egy-egy poszt betöltésén még tovább kell gondolkozniuk a szakvezetőknek. Az "ősi betegség", a gyenge helyzetkihasználás alig javult valamit. Ezen a mérkőzésen is, mint láthattuk, holtbiztos gólhelyzetek maradtak kihasználatlanul.
    De végre megvan a mag, amelyből könnyen kifejlődhet egy eredményes, és sikereket elérő magyar válogatott.

    Képes Sport 1976. IV. 20.
     
  4. avatar: fgymat
    2009.02.14, 21:15
    A mérkőzés előtt a jugoszláv sajtó nagy része elképzelhetőnek tartott akár három gólos hazai győzelmet is. De mindenképpen győzelmet vártak.

    A mérkőzésen a jugoszláv válogatott nem mutatta azt a játékot, ami alapján az újságírók a fent idézett jóslatokba bocsátkoztak. Szervezetlenül, hibát hibára halmozva játszottak. Nem csapatjátékot, hanem egyéni akciók sorozatát mutatták be.
    Válogatottunk meglehetős nyugalommal és magabiztosan állta útját a hazai akcióknak. A támadásokról sem feledkeztünk meg. Több ízben gólveszélyes helyzeteket alakítottunk ki, de sajnos gólra váltani egyiket sem sikerült.

    A remek jugoszláv csapat ellen a döntetlen mindenképpen nekünk volt siker. Sőt meg kell állapítani azt is, hogy közel voltunk a győzelemhez is.


    forrás:
    mafoci