magyarfutball.hu

Franciaország - Magyarország 2 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése
hivatalos, barátságos válogatott mérkőzés
492. hivatalos válogatott mérkőzés
helyszín : Párizs, Stade Parc des Princes
játékvezető : Ohmsen Klaus (NSZK)
nézőszámok:
  1. fff.fr: 25.000
  2. nso.hu: 25.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: Zsorzsinju
    2023.03.26, 12:17
    Kerettag volt még: Kovács László (Videoton) - kapus, Nagy III János (Videoton), Branikovits László (FTC) és Gass István (Vasas).
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2021.06.18, 14:46
    Moór Ede: A csapat az első negyedóra után jelentősen feljavult. Faze­kas és Nagy előtt óriási gól­szerzést lehetőség kínálkozott, s úgy tűnt, egyre inkább belelen­dülünk. Szünetben nem is for­dult meg a fejemben a csere, már csak azért se, mert Kozma kivételével azt a csapatot küld­tem pályára, amelyet Bécsben is szerepeltetni akartam. Aztán az első francia gólt gyorsan kö­vette a másik. Még fel sem ocsúdtam, már 2:0 volt. Nem ta­láltam értelmét annak, hogy rö­vid időre cseréljek, hiszen Tóth András beállítása sem hozott fordulatot. És az az igazság: vál­tig bíztam abban, hogy a ruti­nosabb játékosok nehezebb idő­szakban jobban feltalálják ma­gukat. A játék lehangoló volt, számos játékos csalódást oko­zott, főleg a csatárok. Leg­inkább Horváth játékával vol­tam elégedett. Egy nagy hibájá­tól eltekintve, jól játszott Du­nai és megfelelt Bálint, s alap­jában véve Kocsis is.

    Népsport, 1975.03.28
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2021.06.17, 16:14
    kép
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
     
  5. avatar: Longinus
    2018.02.13, 21:02
    képképBene próbál meglépni a francia védőktől. Forrás: Képes Sport archívuma
     
  6. avatar: magyarfutball.hu
     
  7. avatar: fgymat
    2009.02.13, 20:56 (szerk.: 2020.10.11, 14:59)
    A hazaiak szövetségi kapitánya egy romániai-magyar, Kovács (IV.) István volt, aki már sokfelé megfordult és fantasztikus sikereket ért egy holland gárdával, az Ajaxal is.

    Magyar labdarúgók régen láttak olyan lendületes, gyors, energikus és ötletes játékot amilyennel a francia csapat kezdett. Csodával határos, hogy az első félórát kapott gól nélkül átvészelte válogatottunk. A harmincharmadik percben viszont nem a csoda, hanem a játékvezető mentett meg bennünket az első góltól. A 16-osunkra betörő Michelt Kolár csak buktatni tudta. Szerencsére a bíró, talán egyedüliként, úgy látta, hogy a francia csupán elcsúszott.
    Tulajdonképpen a szünet után is kihúzhattuk volna, de a nagy nyomás idegileg fárasztotta el a védelmünket. A megszerzett labdával Dunai III. a 16-osunknál cselezgetett és Triantafilosz elvette tőle a labdát, amit tovább sarkalt Michelnek, aki bevágta a jobb felső sarokba. A góltól megzavarodott védelem nem tudta megakadályozni, hogy az előny ne növekedjen perceken belül.

    Sajnos már nem is csodálkoztunk ezeken a vereségeken.

    forrás:
    mafoci