magyarfutball.hu

Ausztria - Magyarország 2 : 2 15:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Világbajnokság 1974, selejtező
477. hivatalos válogatott mérkőzés
helyszín : Bécs, Prater Stadion
játékvezető : Glöckner Rudi (NDK)
nézőszámok:
  1. cantab.net: 67.392
  2. nso.hu: 74.000
  3. Népsport: 75.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: Longinus
    2023.04.30, 15:46
    Kérem, hogy a 3-as bejegyzésben lévő fotót töröljük. Az 1973-as mérkőzésen, Budapesten készült.
     
  2. avatar: Longinus
    2023.04.29, 08:17
    képA magyar kezdőcsapat balról jobbra: Bene, Géczi, Páncsics, Bálint, Szűcs, Juhász P., Zámbó, Kovács J., Fazekas, Dunai II, Kocsis. Kép: Magyar Labdarúgó Válogatott Almanach Facebook
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2016.02.15, 18:52
    kép
    kép
    Eőri Attila
     
  4. avatar: fgymat
    2009.05.23, 11:02
    A mérkőzés előtt mindenki kiegyezett volna a döntetlennel, az idegenben megszerzett egy ponttal.

    Az első félidőben úgy látszott, a válogatott alaposan túlteljesíti a tervet és a győzelemmel már biztosíthatja is helyét a világbajnokságon. Remekül játszottunk, ötletesen, gyorsan, célratörően szerveződtek a támadások. Az osztrák védelem el-elbizonytalanodott és az egyik ilyen alkalommal Zámbó elvette a labdát a jobbhátvédtől és Dunai II.-höz továbbította, aki a hálóba lőtte. Pár perc múlva Kocsis indult meg a térfelünkről. Nagyszerű cselekkel ment el három hazai játékos mellett és befejezésként a kapuba vágta a labdát.
    A második félidőben az osztrákok rájöttek, hogy most már nem várhatnak tovább és kitámadtak. Nagyon erős nyomás alá került a kapunk, de a védelem jól dolgozott. Nem látszott esélye annak, hogy a vendéglátók gólt tudnának elérni. Ekkor azonban a játékvezető teljesen váratlanul 11-est ítélt. Az ok az egyik osztrák csatár állítólagos lökése. Erről az esetről még az osztrák lapok is úgy emlékeztek meg, hogy megköszönték a bíró jóindulatát. A szépítő gól bíztatólag hatott a már-már lankadó osztrák támadások szervezésére és hamarosan az egyenlítés is megszületett.

    Csalódott volt a csapat, hiszen egy megnyert mérkőzést engedtek ki a kezükből. Ennek oka (a játékvezetőn kívül), hogy a kétgólos vezetés birtokában kicsit kiengedtek, lazítottak, s amikor az ellenfél feltámadt, már nem tudták újra összeszedni magukat.


    forrás:
    mafoci