magyarfutball.hu

Újpesti Dózsa SC - Ferencvárosi TC 2 : 2 20:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2016.11.20, 17:53 (szerk.: 2016.11.20, 17:53)
    Egy-egy válogatott játékost nélkülöz majd az Ú. Dózsa és a Ferencváros is. Az újpestieknél Sóvári, a zöld-fehéreknél Páncsics van beteglistán. Ezzel szemben hosszú kényszerpihenő után újra elfoglalja helyét Káposzta, Noskó és Bene, illetve Géczi és Szőke.

    — Amelyik csapat a rangadón nyer, jelentősen növeli bajnoki reményeit. A vereség leszakadást jelenthet a riválisaktól — ez a vélemény mindkét együttes körében.

    S ha már ilyen nagy a tét, remélhetően a közönség sem csalódik várakozásában.


    Népszabadság, 1968. május 19.


    Ú. Dózsa-Ferencváros 2:2 (1:0)
    Népstadion, 15.000 néző. V.: Zsolt
    Gólszerzők: Bene, Dunai II. illetve Szűcs, Novák.

    A másik rangadó két csapata mintha csak lemásolta volna a kispesti mérkőzést. Az eredmény itt is 2:2 volt, bár a játék sokkal több izgalmat tartogatott az egyébként meglepően kevés néző számára.

    — Közelebb álltunk a győzelemhez, mégis elégedettek vagyunk a döntetlennel — nyilatkozta Farsang Endre, az újpestiek szakosztályvezetője. — Igaz, nem számítottunk arra, hogy a Ferencváros oly nagy hévvel rohamoz, mint ahogy az az első félórában történt. Amikor átvészeltük gól nélkül ezt a nyomást,utána már a mi játékosaink voltak a kezdeményezők. Sőt, ha a lesgól után Zámbót (aki a partjelzőt megsértette. — A szerk.) nem állítják ki, kis szerencsével nyerhettünk is volna. Számunkra a döntetlen jól jött, minthogy a Vasas is pontot vesztett.


    Népszabadság, 1968. május 21.
     
  2. avatar: heimo
    2015.03.13, 21:44 (szerk.: 2016.05.18, 12:48)
    1968. május 17.

    Szini a balhátvéd, s a régi csatársor

    Az Újpesti Dózsa délelőtt edzett. Mindenki ott volt a pályán, kivéve Sóvárit.

    Szini a balhátvéd és valószínűleg Zámbó a balszélső – jegyezte meg Farsang Endre szakosztályvezető. – Sóvári még érzi sérülését. Nem akarjuk erőltetni játékát.

    A könnyű, labdás mozgást mindenki nagy kedvvel végezte. Jó a hangulat, örülnek annak, hogy a sérültek szinte valamennyien rendbe jöttek.

    Teljesen egészségesnek érzem magam – mondta Bene. – A KISTEXT ellen végig jól ment, nem voltam fáradt.

    Káposzta is jókedvű:
    - Végre újra bajnokit játszhatok!

    A Szentmihályi-Káposzta,Solymosi,Szini-Dunai III.,Noskó-Fazekas,Göröcs,Bene,Dunai II.,Zámbó összetételű tizenegy játszik – újságolta Baróti Lajos. Nehéz dolgunk lesz a Ferencváros ellen, de győzni szeretnénk! Szeretnénk a szurkolók számára emlékezetessé tenni a vasárnap esti 90 percet.

    1968. május 18.

    Tartalékbajnokság

    Újpesti Dózsa- Ferencváros 4:2 (1:0)
    Megyeri út, 16.30 ó.,Jv.: Albert.

    Ú.Dózsa: Borbély (Magyar)-Komáromi (Nagy F.),Nyírő,Simon-Hartyáni,Bánkuti-Juhász,Mohácsik,Horváth J.,Kuharszki,Tóth A.
    FTC: Németh (Takács)-Horváth L.,Horváth Á.,Megyeri-Eipel,Kapitány-Füsi,Mezei (Végh),Mészáros,Vépi,Sós.

    Gólszerző: Horváth J.,Kuharszki,Juhász,Tóth A. – Mészáros (2).

    Jó iramú mérkőzés volt. A Dózsa végig többet támadott, a mérkőzés nagyobb részében irányította a játékot. A gólok többsége ennek ellenére nagy kapushibából született.

    1968. május 19.

    A Népstadion alighanem nagy mérkőzés színhelye lesz. A lila-fehér játékosok fogadkoztak, hogy ezúttal a Népstadionban is kitesznek majd magukért. A szombat délelőtti edzésen kitűnő volt a hangulat, márcsak azért is, mert hosszú szünet után mindenki részt vehetett az edzésen. Sóvári ugyan nincs teljesen rendben, de rövidesen ő is egészséges lesz. Baróti mester alaposan átmozgatta a játékosokat: rövid, de változatos edzéssel. A Ferencváros ellen a hétközben kijelölt tizenegy játszik. „Ne kapjunk ki!...” - ez a jelszó most Újpesten.

    Vajon melyik csapat győz? Nagy küzdelem, nagy taktikai harc lesz. Sok függ attól: mi történik majd a középpályán, mire lesz képes Juhász, Albert, Rákosi, Szűcs, illetőleg Göröcs, Dunai III., Noskó. Az újpestiek csapatjátéka gyorsabb, a Ferencváros viszont a Népstadionban otthoni környezetben játszik, s harcosabb csapat. Úgy véljük, hogy az erőviszonyok egyformák. Lehet, hogy nem bírnak egymással?
    Tippünk: X.


    Újpesti Dózsa- Ferencváros 2:2 (1:0)
    Népstadion, 20 ó., 15.000 néző, Jv.: Zsolt (Vadas J.,Aranyosi)

    Ú.Dózsa: Szentmihályi-Káposzta,Solymosi,Szini-Dunai III.,Noskó-Fazekas,Göröcs,Bene,Dunai II.,Zámbó. Edző: Baróti Lajos.
    FTC: Géczi-Novák,Bálint,Havasi-Juhász,Szűcs-Szőke,Varga,Albert,Rákosi,Katona. Edző: Lakat Károly dr.

    Csere: Rákosi h. Branikovits (szünetben), Bene h. Nagy L. (55p.).

    Gólszerző: 1:0 Bene (30p.), 1:1 Szűcs (57p.), 2:1 Dunai II. (66p.), 2:2 Novák (82p.).

    Kiállítás: Zámbó (56p.).

    Szögletarány: 3:8 (2:3)

    A Ferencváros kezdte a játékot, és az első helyzet is a zöld-fehér csatárok előtt adódott. A 4. percben Albert rárajtolt egy jobb oldali beadásra, lövésébe azonban a kifutó Szentmihályi önfeláldozóan beledobta magát. A két játékos összeütközött, Albert rövid ápolásra szorult. A 30. percben a lilák jutottak vezetéshez! Jobb oldalon futott a támadás, a 16-os közelében Bene elvette a labdát Dunai II.-től, igazított rajta és nagy erővel a bal felső sarokba vágta. 1:0. Varga közeli fejese után Solymosi a gólvonalról szabadított fel. A félidő utolsó 8 perce a Dózsáé volt. Szorongattak, de csatáraik most nem tudtak lövőhelyzetbe jutni.

    Szünet után ismét a Ferencváros kezdett jobban. Zámbó megsértette a játékvezetőt, és Zsolt leküldte a pályáról a magáról megfeledkezett játékost. Az 57. percben már ki is használták az emberelőnyt a zöld-fehérek. Varga – Szűcs összjáték után a nagyszerű formában levő válogatott Szűcs 25 méterről hatalmas bombát zúdított a kapura, és a labda a bal felső sarokba vágódott. 1:1. Újra beszorult a Dózsa, Szentmihályi előbb Szűcsnek, majd Szőkének a veszélyes lövését fogta szépen. A 66. percben Dunai III. szabadrúgást végezhetett a kaputól 18 méterre. A sorfalról a jobbszél irányába pattant a labda, Varga fel akart szabdítani, de Fazekast találta el. Így jutott lövőhelyzetbe Dunai II., aki 13 méterről nem is hibázott: a léc alatt a kapu jobb oldalába vágta a labdát. 2:1. Igen szép Varga – Branikovits – Varga összjáték után Varga fordulásból veszélyeztetett, de a Dózsa kapusa a helyén volt. Egy kapu előtti parázs jelenet közben Branikovits megsérült, két percig az alapvonal mentén ápolták. A hajrára még izgalmasabbá vált a játék. A Ferencváros támadott többet, a Dózsa olykor nyolc emberrel védekezett, s ez a nagy tömörülés bosszulta meg magát a 82. percben, amikor Göröcsnek egy szerelése nem sikerült, az elpattanó labdát Novák megszerezte és 20 méterről megcélozta a kapu jobb alsó sarkát. Szentmihályi csak későn látta meg a sok láb közül kibukkanó labdát, így tehetetlen volt. 2:2.

    ×××

    A két csapat edzője különös gondot fordított az ellenfelek válogatott csatárainak megbízható őrzésére. Albertet Noskó, Vargát Dunai III. igyekezett zavarni, míg Benét Szűcs, Dunai II.-t pedig Juhász fogta. A ferencvárosiak játszottak bátrabban. A vállalkozókedvű, nagy területen játszó Rákosinak és a támadásokat is kísérő Szűcsnek vezérletével az első félidő jelentős részében nyomasztó mezőnyfölényt harcoltak ki. A Dózsa kapuja csak percekre szabadult fel, de amikor a lila-fehér támadósor előrelendült, alapos zavart okoztak a Ferencváros védelmében.
    Nagyjából hasonló volt a játék képe a szünet után is annak ellenére, hogy mindkét csapat élt a csere lehetőségével. A Ferencváros jobb erőnlétével, a Dózsa szervezettebb csapatjátékával igyekezett a maga javára fordítani a mérkőzés sorsát. Végeredményben igazságos eredmény született, mert bár a Ferencváros a játékidőnek nagyobb részében mezőnyfölényben játszott, a Dózsa újítani tudott akkor is, amikor Zámbó sportszerűtlenkedése miatt csapatuk létszáma tíz főre olvadt.

    Az Újpesti Dózsában Szentmihályi a gólokról nem tehetett. A sérüléséből felépült Káposzta, és a megbízható Szini kielégített. Solymosi válogatott formában játszott, egyszerű eszközökkel, de magabiztosan látta el feladatát. A pálya középső harmadán Dunai III. nyújtott többet, mert ő az összjátékból is jobban kivette a részét. Göröcs nem tudta megismételni a Vasas elleni nagyszerű teljesítményét, de így is sok jó labdát adott társainak. Bene lendületes volt, Fazekas szívósan harcolt, és Dunai II.-től is láttunk több szép megoldást.

    Baróti Lajos: Furcsa mérkőzés volt, a kiállításig nagyon bíztam a győzelmünkben, utána azonban örültem a döntetlennek is.

    Az MLSZ I. számú fegyelmi bizottsága Zámbót (Ú.Dózsa) 2 mérkőzésre eltiltotta.