magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - Manchester United FC 2 : 1 17:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: Longinus
    2019.04.12, 06:59
    képA Népsport 1965. június 15-i számából, az egyik gólszerző és a második gól. Forrás: ftcbk.hu
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2019.04.11, 17:49
    Bődületes löket volt! Hogy Rejtőt idézzem, alighanem életem fényordítását hallattam..

    Ott voltam és nem hittem a szememnek. A szomszédomat kérdeztem, hogy tényleg gól...? Persze, tudtam hogy az, de ritkán látni ilyet !smiley

    Én is meg Mátrai külön meccsére, amit Besttel vívott, Varga esernyőjére amit Stylesnek adott( remélem jól írtam a nevét).Kőkemény védő volt, és az ernyő után, Varga megsímította kopasz fejét , az meg majd felrobbant a dühtől.

    https://ulloi129.hu/2019/04/09/karaba-sosem-felejtem-el-george-best-bobby-charlton-es-dennis-law-logo-orrat/
     
  3. avatar: ingersheim
    2015.06.21, 12:09
    Egy negyedórán át az angol bajnokcsapat uralta a mezőnyt. Charlton lövését Géczi szögletre ütötte, aztán a 17. percben Best lövését védte. Jobb oldali beadás után Law berobbant, belsővel kapásból maga elé tette a labdát, de kissé hosszan, és így Géczi felszedhette. Sokszor hiúsította meg a Ferencváros védelme az angol támadásokat ügyes lestaktikával, és ha ez nem sikerült, Géczi mindig a helyén volt.

    A 35. perctől kezdve végre a Ferencváros vette át a játék irányítását, de a 36. percben Charlton került gólhelyzetbe. Mátrai azonban remek becsúszó szereléssel szögletre hárított. Best a 42. percben szélvészgyorsan megugrott középen. Mátrai sem tudta beérni, de Géczi nagyszerűen kirohant, s amikor Best a 16-os előtt el akarta mellette gurítani a labdát, bravúros vetődéssel elcsípte.

    A félidő utolsó előtti percében, az angolok térfelének közepén Varga maga előtt elengedte a labdát, Karábának. A jobbszélső befelé húzódva nagy lendülettel megindult a kapu felé, és középről 25 m-ről óriási erővel a bal felső sarokba zúdította a labdát, 1—0 a Ferencváros javára.

    A 70 000 szurkoló üdvrivalgása közben ért véget az I. félidő.

    AII. félidőben megváltozott a játék képe, mert a magyar bajnokcsapat egy félórán keresztül sokkal higgadtabban, tervszerűbben játszott, s az 55. percben megszerezte újabb gólját is. Partdobás után Karába ügyes csellel tisztára játszotta magát, aztán az alapvonal közeléből, a 16-oson belül középre adta a labdát, az angolok nem tudtak felszabadítani, a labda végül Rákosi elé került, aki rálőtte, Lawról visszapattant, de ott volt Fenyvesi és 11 m-ről félmagasan, védhetetlenül a jobb sarokba vágta a labdát, 2—0.

    Az utolsó tíz percben az angolok óriási nyomása alatt sem tört meg az FTC-védelem és Géczivel, valamint Mátraival az élen — egy eset kivételével — mindent hárított. Megszületett az újabb siker: az FTC ismét legyőzte az angol bajnokot. Ez egyben a VVK döntőjébe való jutást is jelentette!

    NÉPSPORT 1965. június 17.
    kép

    www.tempofradi.hu/1965vi16-vvk-elodonto-ferencvaros-manchester-united-2-1
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2010.11.15, 11:36 (szerk.: 2018.02.04, 07:34)
    kép
    This version of the club crest appeared on official club documents in the 1960s.

    The three bands are often said to represent the city's three rivers, the Medlock, the Irwell and the Irk. Actually, they are the ancient arms of the Grelley family (the first Barons of Manchester) and should be coloured gold (referered to as "or" in heraldry) on red ("gules"smiley. Above that is a ship in full sail, a symbol of trade and enterprise (not of the ship canal as often thought).

    Interestingly, this badge features roses instead of footballs. Presumably they are representitive of the red roses of Lancashire (which Manchester was still a part of at the time), but for some reason they have not been coloured like other parts have and could therefore be confused with Yorkshire's white roses.

    forrás:
    http://www.flickr.com/photos/35779154@N02/4238903372/
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2010.10.04, 18:55
    - De Manchesterben sem szerezhettél rossz élményeket.

    - Persze, én is kiutaztam a fiúkkal, de VVK elődöntőjének első két meccsén nem léptem pályára. Kint, Manchesterben Dodó bácsi 4-3-3-at játszatott a csapattal, s így is két gólt lőttünk, igaz, a Manchester hármat. Itthon aztán 1-0-ra nyertünk. Akkoriban azonban még nem volt az a szabály, hogy az idegenben lőtt gólok számítanak, így harmadik mérkőzést kellett rendezni. Arra is a Népstadionban került sor. Sosem felejtem el azt a gólomat. Valahogy éreztem, hogy nem kell leadnom a labdát a csatároknak. Mindent beleadtam a lövésbe, s be is akadt. Végül 2-1-ra nyertünk.

    - Ez volt a klub történetének egyik legfontosabb találata. Sok mindent írnak róla, egyes források szerint 40, mások szerint 25-ről lőtted.

    - Egyik sem, harminc méter volt.

    - Sajnos egyetlen videomegosztó oldalon sem lehet utánanézni.

    - Élőben közvetítették a meccset a televízióban, ám később letörölték a szalagot. Még a Manchester Unitednél is megpróbáltuk megszerezni, de nekik sem maradt meg.

    forrás:
    http://www.ftcbk.eu/beszelgetes-karaba-janossal-a-ferencvaros-legendas-szelsojevel
     
  6. avatar: fgymat
    2009.07.28, 22:54
    Továbbjutott a Ferencváros, 5-4-es összesítéssel.