magyarfutball.hu

Magyarország - Svédország 6 : 0 18:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése
Olimpia 1952, elődöntő, hivatalos válogatott mérkőzés
292. hivatalos válogatott mérkőzés
helyszín : Helsinki, Olympiastadion
játékvezető : Ling William (Anglia)
nézőszámok:
  1. fifa.com: 22.000
  2. Népsport: 35.000
  3. nso.hu: 35.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: ingersheim
     
  2. avatar: ingersheim
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2011.01.17, 12:41 (szerk.: 2018.02.01, 18:04)
    kép
    kép
    forrás:
    Szűcs Balázs - email
     
  4. avatar: fgymat
    2009.01.13, 21:20
    A svéd csapat volt az előző olimpiai torna nyertese és tudtuk, hogy komoly játékerőt képviselnek.

    Nem is vettük félválról a mérkőzést. Az első pillanattól kezdve komolyan koncentrált és hajtott a válogatott. Annyira így volt, hogy az első támadásunk után azonnal vezetést szereztünk. Az akció Hidegkutitól indult, aki Kocsist szöktette. Ő Puskáshoz továbbított, aki 20 méterre volt a svéd kaputól és egyből kapura illetve kapuba küldte a labdát. Mégis azt kell mondani, hogy egy kicsit nehezen lendült játékba a csapat, indokolatlan idegesség érződött a játékon. A negyedóra elteltével lőtt második gól azután jótékonyan hatott. A labdát igyekeztek a földön tartani, tervszerű, átgondolt, helycserés támadások futottak. A svédeknek nem is volt ellenszerük az egyre nyilvánvalóbbá váló technikai és taktikai fölényünkkel szemben.

    Az olimpia torna elődöntőjében magabiztosan nyertek a magyarok.
    "Ez a mi labdarúgásunk Waterlooja". - jegyezte meg egy svéd újságíró.
    Egy másik megállapította: "Az, hogy a magyarokkal kerültünk össze az elődöntőben, megpecsételte Svédország csapatának sorsát az olimpián."
    Vittorio Pozzo egykori olasz kapitány: "Igen, ez játék. Ha a magyarok így játszanak a döntőben is, mint a svédek ellen, akkor könnyen megszerezhetik az aranyérmet."
    Egy finn lap szerínt: "A svéd-magyartól sokat vártunk, de meglepetés ért minket, mert a magyarok fölényes biztonsággal jutottak tovább. A magyar együttes ezen a találkozón olyan nagy tudással, kitűnő technikai fekészültséggel és jó csapatmunkával rohanta le a svédeket, hogy azok az egész mérkőzés alatt úgyszólván alárendelt szerepet játszottak. Ha Svenson nem védett volna olyan jól, akkor kétszámjegyű lett volna az eredmény."
    A zürichi Sport pedig a következőt írta: "A magyarok a dél-amerikaiakra emlékeztettek bennünket. Technikájuk, stílusuk szinte érzéssel történő labdakezelésük az akrobatika határán van. De felül is múlják a boszorkányosan ügyes brazíl labdarúgókat abban, hogy technikájuk nem magáért a technikájért van."
    Számunkra talán még fontosabb és tanulságosabb, amit Puskás mondott: "Jó formában van a csapat, de ami még ennél is fontosabb, kifogástalan az együttes közösségi szelleme."


    forrás:
    mafoci