magyarfutball.hu

Moszkva - Magyarország 2 : 1 16:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: Garullus
    2020.05.04, 20:42
    Ilyen a világon egyetlen országban sem fordulhatna elő, hogy utólag, önként és dalolva megveretjük magunkat. Ép ésszel felfoghatatlan. Hát maguk a ruszkik nem ismerik el hivatalos meccsnek! Nem baj, 48 év után, törpe percemberek csákánnyal és vésővel mernek belebarmolni az Aranycsapat márvány obeliszkjébe. Kik ezek? Honnan veszik a bátorságot? Egyáltalán éreznek valamit ami kicsit is magyar a szívükben? Szégyelljék magukat! Ha a FIFA hoz ilyen döntést még akkor is harcolunk ellene, de hogy mi magunk legyünk ekkora barmok, ilyen a Földön nincs!
     
  2. avatar: ingersheim
     
  3. avatar: Zsorzsinju
    2013.04.09, 12:41
    Egy évvel később (1952) ismét pályára lépett a magyar válogatott, méghozzá Moszkvában. Az ottani városi válogatott elleni, három nappal korábbi 1:1 után ezúttal 2:1-re kikapott. Nyikolajev és Iljin góljára Puskás Ferenc csak 0:2 után, az 56. percben válaszolt. A Grosics – Buzánszky, Kispéter, Lantos – Bozsik, Kovács I – Hidegkuti (Csordás), Kocsis, Palotás, Puskás, Czibor összetételű csapat mérkőzését 1952-ben nem számolta hivatalosnak az MLSZ, később ellenben a játékosoknak 'adott' érte válogatottságot, de továbbra sem sorszámozta. A 2000-es évben aztán teljes jogú, hivatalos mérkőzéssé emelte egy erre felkért bizottság, amely ezzel 'megszakította' a magyar Aranycsapat közel négyéves veretlenségi sorozatát. A szovjet labdarúgás történetében e két találkozót soha nem tekintették hivatalos, országok közötti válogatott mérkőzésnek.

    http://www.mlsz.hu/2012/05/az-elso-vilagbajnoki-merkozes/
     
  4. avatar: wmisharin
    2012.12.12, 16:22 (szerk.: 2016.01.31, 19:31)
    kép
     
  5. avatar: Zsorzsinju
    2010.03.24, 12:08
    Előtte: 1952.05.25 Budapest Magyarország - BULGÁRIA 1 : 1
    http://www.eu-football.info/_year.php?id=1952
     
  6. avatar: fgymat
    2009.01.12, 22:06
    Sokáig ez és az előző ( https://www.magyarfutball.hu/hu/merkozes/1389 ) Moszkva-Magyarország mérkőzés nem számított hivatalos országok közötti találkozónak, de a közelmúltban ezt is ezek sorába állította az MLSZ.

    A két csapat sokkal jobban játszott, mint három napja. Sajnos a hazaiak nagyobbat javultak. Lassan körülményesen rossz taktikával játszottunk és a vendéglátók ezt kihasználták.

    A mérkőzések elemzése azt mutatta, hogy :
    Bár a csapat szépen, helyenként tetszetősen játszott, jól cselezett és mezőnyfölényt is képes volt kiharcolni a gólok elmaradtak, mert a lassú támadásszövés után a csatárok elkapkodták a helyzeteket.
    A támadások rosszul voltak szervezve. Labdarúgóink mintha arra ügyeltek volna, hogy senki ne maradjon ki egy-egy támadásból, egymásnak passzolgatták a labdát ez lassította le és tette körülményessé az akciókat. Hiányzott a lendület, a határozott céltudatosság.
    A csatársor többnyire "egyvonalban" támadott, így könnyű volt Őket átjátszani.
    Elmaradt az utóbbi időben a játékra jellemző lendület, átütő erő, energia.

    Akkor még senki sem sejtette, hogy ez volt az 1954-es berni VB döntőig tartó remek sorozat előtti utolsó veresége a magyar csapatnak. 24 mérkőzésen keresztül nem találtunk legyőzőre.


    forrás:
    mafoci