magyarfutball.hu

Bulgária - Magyarország 2 : 4 17:45

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2010.12.07, 17:57
    Ezután Tóth III. kicselezte a bolgár védelmet s az üres kapura gurította a labdát. A biztos gólnak látszó labdát azonban egy – a kapu mögül előugró – néző megállította s a mezőnybe rúgta. Ez a sportszerűtlen beavatkozás bizony merőben szokatlan a válogatott mérkőzések történetében.

    A horvát Marek játékvezető némi töprengés után arról a helyről ítélt szabadrúgást a magyar csapat javára, ahol a furcsa beavatkozás történt. Ez a helytelen ítélet a magyar csapatot egy jogos góljától fosztotta meg.

    Igaz, ugyan, hogy szabály szerint csak akkor ítélhető gól, ha a labda teljes terjedelmében átjutott a kapuvonalon, de – éppen az ilyen felháborító beavatkozások megbüntetése miatt – olyan döntést hoztak, ami szerint a játékvezető gólt ítélhet akkor is, ha a labda ugyan nem jutott keresztül teljes terjedelmével a kapu vonalon, de véleménye szerint a külső beavatkozás nélkül gól származott volna a lövésből.

    forrás:
    http://www.huszadikszazad.hu/sport/zsengeller-gyula-negy-goljaval-biztosan-gyoztunk-a-bolgarok-ellen
     
  3. avatar: fgymat
    2009.01.05, 22:21
    Nem lehetett tudni, hogy jó vagy rossz előjel, ami a mérkőzést megelőzőleg történt. Három játékosunk (Zsengellér, Szusza, Tóth III.) futballcipője ugyanis otthon maradt és az utánnuk küldött lábbelik amikor Budapestről Szófiába érkeztek, nem "szálltak le" a repülőről, hanem tovább utaztak Isztambulba, majd onnan vissza Szófiába. Amikor a játékosok azért idegeskedtek, hogy időben megkerűlnek-e a cipőik, a szövetségi kapitány a következőket mondta:"Ez a három cipő olyan hosszú időn át élvezte a magaslati levegőt, hogy bennük aztán a labdarúgás magasiskoláját kell bemutatni." A mérkőzésen egyikük bemutatta, a másikuk majdnem...

    Teljesen egyértelmű fölényben játszottunk és nem is hagytunk sokáig kétséget a mérkőzés kimenetele felől. Még az első negyed óra sem telt el és a "magasröptű cipők" gazdája Zsengellér máris három góllal terhelte meg a bolgárok kapuját, vagyis mesterhármast ért el.
    Tóth III. is úgy gondolta, az Ő cipői sem alábbvalók és megindult a hazaiak kapuja felé. Mindenkit kicselezett, már csak az üres kapuval állt szemben, elgurította a labdát és .... Egy, az alapvonal mögött álló bolgár kiskatona úgy érezte, neki a labdarúgó pályán is meg kell védenie hazáját. Nem is tétovázott, hanem berohant a pályára és a kapuba tartó labdát visszaküldte a pálya közepe felé. A közönség nagy ovációval és tapssal honorálta az akciót, a játékvezető nem alkalmazott komolyabb szankciót, így csatárunk gól nélkül maradt.
    A második félidőben a vendéglátók is szépítettek és Zsengellér is betalált mégegyszer. Tóth III. pedig áldotta a bolgár katonaságot.


    forrás:
    mafoci