magyarfutball.hu

Újpest FC - Kolozsvári AC 5 : 2 15:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: fgymat
    2015.01.29, 20:55
    1941. október 5. Újpest FC- Kolozsvári AC 5:2 (4:2)
    Megyeri út, 9.000 néző V:Székely
    Újpest: Aknavölgyi-Balogh II.,Bíró-Nagymarosi,Mészáros,Kármán-Ádám,Szusza,Zsengellér,
    Zörgő,Kalocsay dr.
    Gólszerző: 1:0 Zörgő (1p.), 2:0 Szusza (2p.), 3:0 Zsengellér (19p.), 4:0 Zsengellér (30p.), 5:2 Kalocsay dr. (52p.).

    A KAC megilletődötten kezdte a játékot és másfél perc alatt két gólt kapott, ami annyira megzavarta, hogy csak a mérkőzés vége fele mutatta meg igazi tudását. A levente zenekar Hiszekegy-e és kölcsönös üdvözlések után kezdődött a játék.
    Az első percben Zörgő rúgott gólt. 1:0. A KAC gyors ellentámadása eredménytelen maradt, sőt a második percben Szusza volt eredményes. 2:0. Erőtlen kolozsvári támadások következtek. A 19. percben Zsengellér lövését Seprényi kapus kiejtette. 3:0. A 27. percben Zörgő és Zsengellér összejátszásából utóbbi az üres kapuba rúgta a labdát. 4:0. A KAC lendült ezután támadásba és Brassai lefutása javított a gólarányon. 4:1. A 31. percben a KAC újabb támadását Bonyhádi középcsatár gólja fejezte be. 4:2. A 40. percben Brassai sarokrúgását Bonyhádi laposan továbbította kapura. A 43. percben Zsengellér lövését Seprényi védte.
    A második félidő 7. percében Zsengellér és Ádám összejátszásából Kalocsay dr. fejelt gólt. 5:2. A 10. percben az Ujpest támadott, de Zsengellér fejese kapu fölé jutott. A 22. percben Bonyhádi és Brassai támadását sarokrúgás árán tisztázták. A 24. percben Zsengellérre Seprényi kapus kifutott és Bokor balfedezet a kapuvonalról rúgta vissza a labdát. A 35. percben Zsengellér nem az üres kapura rúgta a labdát, amely Seprényi lábán akadt meg. A 41. percben Ádám lövését Seprényi védte. Az Ujpest támadásaival fejeződött be a mérkőzés.


    forrás:
    MTI,huszadikszazad.hu,Nemzeti Sport,Képes Sportlap
    heimo gyűjtése