magyarfutball.hu

Németország - Magyarország 1 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.06.21, 19:11
    kép
     
  2. avatar: Longinus
    2021.05.15, 07:33
    képA magyar csapat balról jobbra: Korányi, Pusztai, Horváth F., Pázmándy, Zsengellér, Toldi, Bíró,Kisalagi, Balogh M., Balogh I. A képről lemaradt Háda a kapus. Forrás: Rági idők focija / Kukli József
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
     
  4. avatar: ingersheim
    2013.03.24, 12:24
    1938-ban (utólagos ítélet szerint) politikailag is érdekes mérkőzést vívott a magyar válogatott Nürnbergben a németekkel. A hitleri Harmadik Birodalom nyolc nappal korábban foglalta el Ausztriát, a mérkőzés előtti napon még a Nemzeti Sport is csak találgatta, mi lesz a korábbi magyar–osztrák sportkapcsolatokkal. ma már futballtörténelmi tény, hogy a legjobb osztrák játékosok közül néhány hetek alatt bekerültek a német válogatottba (a világbajnokságra benevezett 22 játékosukból kilenc volt osztrák!), de a magyarok elleni, márciusi találkozón még egyikük sem játszott. A mérkőzésen a magyar csapat a Háda – Korányi, Bíró – Pázmándy, Balogh II Miklós, Balogh I István – Pusztai, Zsengellér, Kisalagi, Toldi, Horváth összeállításban szerepelt, érdekes, hogy öt nappal a görögök elleni vb-selejtező előtt Dietz kapitány négy újoncot avatott, közülük Pázmándy az Elektromos, míg Balogh II, Kisalagi és Horváth a májusban a bajnoki idényt a hetedik helyen zárt Nemzeti SC játékosa volt. Egyikük sem játszott soha többé a válogatottban. Az 1:1-re végződött találkozó magyar gólját Toldi Géza bombázta a hálóba.

    mlsz.hu
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2010.04.07, 10:40 (szerk.: 2021.06.21, 19:12)
    Félhárom előtt öt perccel lépett pályára meggypiros, magyar címeres ingében a magyar nemzeti tizenegy. Zúgó taps köszönti a pályára lépő magyar együttest, amely a pálya közepére vonul és üdvözli a közönséget.
    Felcsendül a magyar Himnusz és az aréna több mint félszázeres közönsége feszes, vigyázz-állásban hallgatja a magyar nemzeti imádságot. Utána jön a fehéringes német csapat, robbanásszerű éljenzés fogadja, majd német köszöntéssel üdvözli a tomboló közönséget. Felhangzik a német Himnusz, amelyet a tömeg, mint egy ember énekel.

    Már a pályára lépett Langenus, a kitűnő belga bíró és a játékosok kezdésre felállnak, amikor megszólal a megafon. Csak valami fontos hír lehet – mondják a nézők. A szpiker megszólal: A szálloda összes pincérei, akik a nézőtéren tartózkodnak, azonnal vonuljanak a szállodába munkahelyükre. A közeli órákban ugyanis Nürnbergbe érkezik Hitler Adolf birodalmi vezérkancellár és megszokott helyén, a már előbb közölt szállodában száll meg. Hatalmas Heil fogadja a szpíker szavait.

    forrás:
    http://www.huszadikszazad.hu/index.php?apps=cikk&cikk=23047&rovat=4
     
  6. avatar: fgymat
    2009.01.01, 12:51
    Négy újjonc került a csapatba, ami komoly meglepetést keltett.

    Érdekes és változatos játék folyt az első félidőben. Egyenrangú ellenfelek csatája zajlott. A német csapat egy szöglet után fejes góllal szerezte meg a vezetést. Szépen futottak a magyar támadások is és egy perccel a találkozó vége előtt Zsengellér öt méterről lőtte kapura a labdát. Billman nem látva jobb megoldást kézzel ütött bele, de a büntető elmarad.
    A szünet utáni percekben Pusztai beívelését Kisalagi kapta és nagy erővel a labda mellé rúgott. Toldi vetette magát a labda után és 16 méterről bevágta a német kapuba. (Így kell ezt!) Megerősödtek a hazai rohamok, de a védelem kiválóan végezte a feladatát. Háda kitűnően védett.

    Kemény mérkőzésen a magyar csapat kiizzadta a döntetlent. Az újoncok lelkes, jó játékkal mutatkoztak be és bizonyították, hogy van nálunk utánpótlás. Sajnos a fiatalítás nem folytatódott. Állandó utánpótlási keret nem lett felállítva.

    forrás:
    mafoci