magyarfutball.hu

Párizs - Budapest 1 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
nem hivatalos, városok közötti mérkőzés
helyszín : Párizs, Stade Parc des Princes
játékvezető : Leclerq Lucien (Franciaország)
nézőszámok:
  1. huszadikszazad.hu: 25.000
  2. MTI: 30.000
  3. Nemzeti Sport: 35.000
  1. 0 - 1 20' Béky Bertalan
    35' Moulet Albert 1 - 1
Franciaország Párizs Magyarország Budapest
Gonzales Martin
Dupuis Maurice
Zabalo Ramón
Meuris Georges
Jordan Auguste
Diagne Raoul
Moulet Albert
Simonyi András
Courad Roger
Veinante Émile
Máthé Gyula
Sziklai Ferenc (46' Háda József)
Korányi I. Lajos
Bíró Sándor
Lázár Gyula
Dudás János
Szücs György
Béky Bertalan (46' Zsengellér Gyula)
Kalmár Jenő
Vincze Jenő
Titkos Pál
Kállai (Klauber) Lipót
vezetőedző:
hiányzó adat beadása
vezetőedző:
hiányzó adat beadása

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: Zsorzsinju
    2014.04.28, 14:44
     
  2. avatar: Zsorzsinju
    2014.04.28, 14:38
    Martin Gonzales (Francia)
    Maurice Dupuis Francia válogatott 1937 - 1945 9 (Francia)
    Ramón Zabalo Zubiaurre Spanyol válogatott 1931 - 1936 11 (Spanyol)
    Georges Meuris Francia válogatott 1937 1 (Belga)
    Auguste « Gusti » Jordan Francia válogatott 1938 - 1945 16/1 (Osztrák)
    Raoul Diagne Francia válogatott 1931 - 1940 18 (Francia Guyanai) Szenegáli szövetségi kapitány
    Albert Moulet (Francia)
    András "André" Simonyi Francia válogatott 1942 - 1945 4/1 (Magyar)
    Roger Courad
    Émile Veinante Francia válogatott 1929 - 1940 24/14 (Francia)
    Gyula "Jules" Mathé Francia válogatott 1939 2/1 (Magyar)
     
  3. avatar: Zsorzsinju
     
  4. avatar: fgymat
    2010.09.26, 11:06
    Párizs válogatottjában minden olyan játékos szerepelhetett, aki párizsi klubban játszott, így fordulhatott elő, hogy Zabalo - spanyol, Jordan - osztrák, Simonyi pedig magyar volt. A budapesti csapat lényegében a magyar válogatottnak felelt meg.
     
  5. avatar: fgymat
    2010.09.26, 11:03
    Budapest – Páris 1:1 (1:1)

    Gyönyörű napsütéses időben került lejátszásra Budapest-Párizs mérkőzés, amelynek vonzerejére jellemző, hogy huszonötezer néző volt kíváncsi a két csapat találkozójára. A díszpáholyban egy aktív és két volt miniszter foglalt helyet.

    Ott volt a magyar követség képviseletében Királdy-Lukács követségi tanácsos, valamint a követség több tagja, Párizs városának képviselője, a társadalmi és katonai előkelőségek egész sora. A magyar nemzeti liga képviseletében ott volt Aschner Lipót, a liga elnöke is. Dr. Fodor Henrik, a Nemzeti Liga főtitkára – aki londoni útját megszakítva tartózkodott a francia fővárosban – szintén jelen volt a mérkőzésen.

    A mérkőzés

    A Leclerqu belga bíró sípjelére a Parc de Prices pályán eredeti összeállításban állott fel Budapest és Párizs város válogatott csapata. A pálya talaja kissé nehéz volt. A magyar csapat bizonytalanul kezdett és teljesen átengedte a teret a franciáknak.

    Egymás után gördültek a francia támadások a magyar kapu ellen, de Sziklai a kapuban nagyszerűen védett. A francia balszárny szinte ellenállhatatlan volt. Már a negyedik percben Veinante gyilkos erejű lövését Szikszai nagy bravúrral védi.

    Bíró és Korányi állandóan munkában vannak, hogy szereljék a két magyar csatárra megerősített francia támadósort. Moulet az egyébként jól játszó Dudás mellett megszökik, centerez, Couard kapásból továbbítja a labdát, azonban Sziklai reflexmozdulattal kiboxolja.

    A magyar csapat nem tud magára találni. A csatársor nem képes a labdát magánál tartani és így egyre több feladat hárul a védelemre. Veinante öt lépésről nagy helyzetet hagy ki.

    Vezet a magyar csapat

    A 20. percben Titkos Kállai kombinációiból Vincze kapja a labdát, kapura lő, Gonzales védi, de a labda Béky elé pattan, aki lapos lövéssel megszerzi a vezető gólt. A gól után ismét a franciák támadnak és egymásután zúgnak a lövések a magyar kapura.

    Diagne, aki egyébként fedezetet játszott, előretör és mintegy húsz méterről hatalmas bombát küld Sziklai kapujára. A magyar kapus kiöklözi a labdát és a rástartoló Moulet a közben földre eső Sziklai fölött a hálóba emeli a labdát (1:1).

    Hatalmas magyar fölény

    A második félidőben Sziklai helyét Háda foglalja el, míg Béky helyett Zsengellér áll a jobbszélre. Így már jobban megy a játék. Kalmár és Titkos nagyszerűen feljavultak és most már szépen peregnek a magyar támadások.

    A francia csapat nem tud kiszabadulni a magyar együttes támadó gyűrűjéből és a francia védelemnek önfeláldozásra van szüksége, hogy megmentse a helyzetet. Kállai, Kalmár, Titkos, Zsengellér bombázzák a francia kaput, de minden hiába, a kapus nagyszerűen véd.

    Vinczének van kedvező helyzete, azonban az utolsó pillanatban elcsúszik. Harmincöt percet támadott a magyar csapat, de gólt elérni nem tudott. Hádának is sok dolga akad, azonban pompásan védett minden lövést.

    Páris elégedett

    A huszonötezer főnyi közönség, amely szemtanúja volt a Budapest-Páris csapata összecsapásának, meg volt elégedve úgy saját együttesének, mint a magyar csapat játékával. Az első félidő teljesen a franciáké volt, de ekkor a magyar védelem sziklaszilárdan állott a lábán és nagyszerűen verte vissza a szűnni nem akaró párisi támadásokat.

    Ebben a játékidőben határozottan szerencséje volt a magyar csapatnak, ami egyszersmind azt is jelenti, hogy a párizsiak mellé szegődött a balszerencse. Sziklai a kapuban és a két hátvéd kifogástalan játékot nyújtott. A halfsorban csak Dudás elégítette ki, még két társa szürkén játszott.

    A csatársor valamennyi tagja az első félidőben csődöt mondott. Általában a magyar csapatot meglepte a franciák gyors és energikus játékmodora és ettől a meglepetéstől nem tudtak a félidő végéig sem szabadulni. Szerencsére a második félidőben megváltozott a játék képe és a sorozatos, szinte meg nem szűnő magyar támadások rehabilitálták a magyar együttest.

    A második félidőben a védelmen kívül dicséret illeti Kalmárt, Titkost és Zsengellért. A franciák részéről a védelem végzett elsőrangú munkát és bizony az ő segítségükre is sokszor sietett a szerencse. A halfsorban Diagne, a nálunk is ismert válogatott játékos volt a legjobb, míg a csatársornak a balszárnya tüntette ki magát, különösen a válogatott Veinante balösszekötő.


    forrás:
    http://www.huszadikszazad.hu/index.php?apps=cikk&cikk=23038&rovat=4