magyarfutball.hu

Luxemburg - Magyarország 0 : 6 14:15

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
hivatalos, barátságos válogatott mérkőzés
208. hivatalos válogatott mérkőzés
helyszín : Luxembourg, Stade Union Luxembourg
játékvezető : Bauwens Peco (Németország)
nézőszámok:
  1. nso.hu: 10.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2017.11.01, 21:02
    kép
    Nemzeti Sport, 1938. január 17.
     
  2. avatar: heimo
    2015.09.19, 09:17 (szerk.: 2017.01.16, 14:27)
    Magyarország – Luxemburg 6:0

    Pompás játékkal, gólözönnel győzött Luxemburgban a könnyű ellenfele ellen válogatottunk

    Luxemburg, január 16.
    A magyar válogatott csapat hazafelé tartva Portugáliából, Luxemburgban megállt, hogy barátságos mérkőzést vívjon a luxemburgi válogatottal. A városban példátlan érdeklődés kísérte a magyar csapat vendégszereplését.

    Úgy látszik, nem sokat ártott a hassboni vereség. A lapok hatalmas cikkekben harangozták be a mérkőzést és egyértelműen azt írták, hogy ma a magyar futball az európai nemzetek élén halad és a legutóbbi vereség csak pillanatnyi megtorpanás lehetett.

    Az óriási érdeklődésre jellemző, hogy már napokkal a mérkőzés előtt elkeltek a jobb ülőhelyek és vasárnap délelőtt a közönség megostromolta a pálya pénztárait, úgyhogy több mint 10.000 főnyi közönség szorongott az aránylag kisméretű stadionban.

    A magyar csapat borús, esős időre ébredt. Délelőtt a játékosok dr. Fodor Henrik vezetésével sétára indultak, majd korán ebédhez ültek. A pályára már dresszbe öltözve vonultak ki, hatalmas autocaron. A járókelők nyomban felismerték az autóbusz utasait és lelkesen megtapsolták a magyar válogatott csapatot.

    Ünnepli a közönség a pályára lépő magyar csapatot

    A pálya füves talajú, de a legutóbbi nagy esőzésektől felázott és így a játékosok cipőire dupla stoplit szegeltettek a mérkőzés előtt. Elsőnek a magyar csapat futott ki a pályára és a közönség lelkesen megtapsolta. Fergeteges ünneplés fogadta a hazai együttest, majd dr. Bauwens bíró sípjelére felálltak a csapatok.

    A két csapat összeállítása a következő volt:
    Magyarország: Ujvári – Miklósi, Bíró – Gyarmati, Szűcs, Dudás – Sas (Zsengellér), Vincze, Szendrődi, Kállai, Titkos.
    Luxemburg: Hoscheid – Dumont, Witry – Felder, Hemmen, Fischer – Meyer, Libar, Kremmer, Gelb, Kemp.

    Szendrődi megszerzi a vezetést

    Szendrődi indította el a labdát és nyomban a magyar csapat lépett fel támadólag. Vincze szöktette Sast, aki hatalmas iramban átjátszotta magát a védelmen, beadása Szendrődi elé szállt, akinek lövése azonban a kapu fölé került.

    Az első és valóban szép magyar támadást a közönség megtapsolta. A luxemburgiak ellentámadással feleltek a magyar támadásra, de szerencsére a gyors magyar védelem még idejében közbelépett és elhárította a kapu előtt a veszélyt. Ezután mindkét csapat több támadást vezetett, de a védelmek kitűnően működtek és így gólhelyzet egyik kapu előtt sem adódott.

    Lassan a magyar csapat mégis fölénybe került, egymás után futottak a támadások az ellenfél kapuja felé. Előbb Kállai, majd Titkos lövését védte a luxemburgi kapus. Végre a tizenharmadik percben megszületett s már erősen esedékes magyar gól.

    Szendrődi elfogja Szücs labdáját és a félpályáról indulva, pompás iramban tört az ellenfél kapujára. A tizenhatos vonalon a két luxemburgi hátvéd egyszerre támad rá, de ügyes testcsellel mindkettőjüket becsapta és lövése védhetetlenül szállt a luxemburgi kapuba. 1:0.

    A vezető magyar gól után a luxemburgiak indítottak néhány támadást, amelyeket azonban a jól működő magyar fedezetsor könnyűszerrel tett ártalmatlanná. Ezután a magyar csapat néhány technikailag kitűnő akciót vezetetett, amely a közönség körében nagy tetszést aratott.

    Különösen Vincze mesteri húzásánál arattak nagy sikert. A csatársorban egyedül Sas működött a szokottnál jóval gyengébben, mire dr. Fodor Henrik kicserélte Zsengellérrel, aki nyomban játékba lépése után szép lövést küldött az ellenfél kapujára.

    Megindul a gólözön

    Szünet után ismét változatos játékkal indult a mérkőzés. Az első tíz percben a luxemburgi csapat volt fölényben. Geib éles lövését Ujvári nagy bravúrral védte, majd Miklósinak nyílt alkalma pompás középlépésre.

    Mindkét hátvéd ebben a periódusban kitűnően dolgot ott, úgy, hogy a feltűnően gyors és kemény luxemburgi csatársor a meghiúsított támadásokban felőrlődött és ettől kezdve a magyar csapat korlátlan úr volt a pályán. A tizennegyedik percben Szendrődi megismételte előbbi gólját.

    Ismét egyedül tört a luxemburgi kapura és éles lapos lövése a hálóba jutott. 2:0. A huszonnyolcadik percben Dudás kitűnő labdájával Kállai futott el, egy ügyes mozdulattal szabadra játszotta magát és újabb gólt szerzett. 3:0.

    A harmincadik percben Vincze kitört és már-már gólhelyzetben volt, amikor Dumont gáncsolta. Bauwens bíró nyomban tizenegyest ítélt. Zsengellér állt a labdához és megszerezte a magyar csapat negyedik gólját. Néhány perccel később a bíró harmincméternyire a luxemburgi kaputól szabadrúgást ítélt.

    Miklósi pompás lövése a hálóba szállt. 5:0. Most már a magyar csapat játszi könnyedséggel vezeti a támadásokat a teljesen megtört luxemburgiak ellen. A harminchetedik percben Szendrődi 25 méteres bombalövésével szemben a luxemburgi kapus tehetetlennek bizonyult. 6:0.

    Néhány újabb magyar támadás után véget ért a mérkőzés. A közönség a pályáról levonuló magyar csapatot ismét megtapsolta.

    A mérkőzés után dr. Fodor Henrik, a magyar csapat vezetője a következőket mondotta:
    - Csapatunk ezúttal igen szépen játszott. Technikailag messze felette állunk ellenfelünknek, amely azonban keménységével és gyorsaságával meglepetést okozott. A csapat legjobb része a közvetlen védelem volt, míg a csatársorban Szendrődi emelkedett ki.

    hmgy
     
  3. avatar: Giovanni
    2011.01.01, 22:21 (szerk.: 2017.01.16, 14:27)
    A mérkőzés 14 óra 15 perckor kezdődőtt az újságban szereplő hirdetés szerint:
    kép
    Escher Tagblatt, 1938. január 14.
     
  4. avatar: fgymat
    2009.01.01, 12:10
    A téli túra második állomásán az ellenfél szerény képességű volt.

    Az első félidőben még nem igazán pörgött a játék, talán nem melegedtek még be a "motorok", de a második játékrészre már minden együtt volt a fölényes győzelemhez.
    A szünet előtt végrehajtott csere is sokat lendített a csapat játékán. A második válogatottságánál tartó Szendrődi kiválóan helyt állt és három góljával döntő része volt a győzelemben.

    forrás:
    mafoci