magyarfutball.hu

Írország - Magyarország 2 : 4

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
hivatalos, barátságos válogatott mérkőzés
183. hivatalos válogatott mérkőzés
helyszín : Dublin, Dalymount Park
játékvezető : Langenus John (Belgium)
nézőszámok:
  1. nso.hu: 25.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: fgymat
    2023.08.22, 14:55
    Valamit benéztek, mert a Háda-Szabó és a Seres-Győri csere megtörtént a félidőben.
    Ez a szövetségi kapitány nyilatkozata a mérkőzés után pár nappal:
    A dublini mérkőzés lefolyásában hasonlított a rotterdamihoz, azzal a különbséggel, hogy az ír védelem jobb volt a hollandinál. Az íreket is a mérkőzés utolsó negyedórájában fullasztotta ki csapatunk pontos össszjátéka. Seres rúgást kapott Rotterdamban és mert játékán látszott, hogy fájlalja a lábát, Győryvel cseréltem ki. Győry ezen a poszton sokkal többet nyújtott, mint rendes helyen Rotterdamban. A kapusokat azért szerepeltettem felváltva, mert az írek angol stílusban játszva támadták a kapust. Ez elég munkát adott egy félidőre is mindegyiküknek. Avar húzódása már az I. félidőben kiújult, őt Soltival fel is akartam cserélni. Ebbe azonban az írek nem mentek bele, mert bár a cserére vonatkozó megállapodásunk két mezőnyjátékosra is vonatkozott, az írek szerint ezt csak az I. félidő végéig eszközölhettük volna. Ebből vita kerekedett, végül is mi engedtünk és Avar hősiesen végigküzdötte a mérkőzést.

    Nemzeti Sport
    1934.12.20
    A mérkőzés utáni tudósításban is egyértelműen szerepel Győri, a magyar újságírók biztosan ismerték őt, az ír újságírók meg azt hitték, csak kapuscsere volt.
     
  2. avatar: Zsorzsinju
    2023.08.22, 13:31
    "They desired also to play Győri for Seres and Solti for Avar, but, on a protest by Gaskins, the Free State captain, this was not allowed."

    Seres - Győri és Avar - Solti cserét is szerették volna a magyarok de Gaskins, a Szabad Állam kapitányának tiltakozására ezt nem engedték meg.

    https://archive.irishnewsarchive.com/Olive/APA/freesearch/get/image.ashx?kind=page&ext=png&href=IND/1934/12/17&page=12&res=180

    Ha ez így volt, akkor Győri II József nem szerepelt a magyar válogatottban. (ez az egy mérkőzése lett volna)
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2021.05.27, 19:19
    kép
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
     
  5. avatar: ingersheim
    2012.12.22, 13:49
    kép
    Hárman a dublini győztesek közül: Titkos Pál, Avar István és Markos Imre

    Egy héttel az olaszok elleni 4:2-es vereség után a magyar válogatott Dublinban játszott 1934. december 16-án Írország, hivatalosan az Ír Szabad Állam együttese ellen. S akkor győzött, ugyancsak 4:2-re.
    Dietz Károly szövetségi kapitány úgy döntött, hogy változtat a Milánóban szerepelt együttesen – már a rotterdami találkozóra is. Három nappal a dublini meccs előtt Budapest néven Rotterdam válogatottjával játszott a magyar együttes. Ugyan még a himnuszokat is eljátszották a mérkőzés előtt, a hollandok nem akartak hivatalos mérkőzést játszani. A szakadó esőben óriási meccset vívott egymással a két csapat, a 89. percben született a győztes magyar találat. Budapest öt góljából hármat Titkos Pál, kettőt Vincze Jenő szerzett (5:4).

    A dublini 90 percre a III. Kerület játékosa, Győri helyére visszakerült Vágó a csapatba, illetve Soltit, a Phöbus középcsatárt „kiszorította” a kor leggólerősebb magyar középcsatára, az Újpest centere, Avar István. A Háda – Vágó, Sternberg – Seres, Szűcs, Szalay – Markos, Vincze, Avar, Cseh II, Titkos tizenegy kezdett, s játszott az első félidőben. Avar a 19. percben lőtt vezető gólját Vincze Jenő megtoldotta eggyel, igaz, Donelly szépített a 36. percben.

    A második játékrészre Szabó állt a kapuba, illetve az újpesti Serest az újonc Győri váltotta. Az írek a 62. percben Bermingham tizenegyesből lőtt góljával kiegyenlítettek, az utolsó öt perc kezdetekor még döntetlenre álltak a felek. A hajrában azonban kidomborodott a magyarok nagyobb tudása: előbb Avar, majd Markos is szerzett egy-egy gólt, így született a 4:2-es idegenbeli győzelem.

    www.mlsz.hu/2012/12/minden-jo-ha-a-vege-jo/
     
  6. avatar: fgymat
    2008.12.29, 10:43
    Először találkozott egymással a két csapat.

    Nagy volt a különbség a két válogatott között. Ez leginkább az öszjátékban, a szervezettségben nyilvánult meg.
    Az első félidőben kétgólos előnyünre tettünk szert és meg is nyugodtunk az eredményben. Ezt azonban még a szünet előtt szépíteni tudták vendéglátóink.
    Amikor azonban a második játékrészben 11-esből egyenlítettek, elkezdtünk igazán játszani. Ez ellen már nem volt ellenszerük. Bár azért ez kis túlzás, hiszen a 85. percben még 2:2 állt az eredményjelzőn. De két perc két gólt hozott és magabiztosnak mondható győzelmet arattunk.

    A találkozó eredetileg nem számított a hivatalos mérkőzések sorába, mert nem az MLSZ, hanem a profi szervezet állította össze a csapatot.


    forrás:
    mafoci