magyarfutball.hu

Magyarország - Csehszlovákia 2 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
     
  2. avatar: ingersheim
    2014.11.16, 15:56 (szerk.: 2014.11.16, 19:06)
    „A magyar csapat fehér inget és fekete nadrágot húzott (fekete nadrág!) Huszonöt évvel ezelőtt is ilyen klotnadrágot húzott minden diák, ha futballozni ment. Oh szent emeleszi leleményesség és ötlet!”

    Míg a másik tudósítás éles kritikát fogalmaz meg a mezzel kapcsolatban, no meg odadöf egyet a szövetségi kapitány Máriássy Lajosnak.

    „A nagyválogatott nem a hagyományos meggypiros mezt öltötte magára, bár a csehszlovákok csíkos piros-fehér ingével úgy sem lehetett volna összetéveszteni, hanem fehér inget fekete nadrággal. Ez a színkombináció csúnya is, de indokolatlan is, hiszen a fekete szín nincs nemzeti színeink között, nem is volt soha, s mellette legfeljebb az az előny szól, hogy a fekete nadrágot – nem kell annyit mosni. Voltak sokan, akik eltűnődtek, hogy vajjon miért nem tudnak az illetékesek nemzeti színeinkből kikombinálni valami szép és harmónikus öltözéket (ha már a piros inget kikapcsolták). Valaki jött a magyarázattal:

    – Ezt az öltözéket Máriássy adta a csapatra. Ez ugyanis az osztrák válogatott dressze s a kapitány arra gondolt, hátha jó kabala lesz.

    – Hiszen, ha a dresszel az osztrákok tudása is rászállna a csapatra...”
    kép
    A korabeli sajtó nemtetszését kivívó fehér-fekete mez 1932-ből (Fotó: Sportmúzeum)

    www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/a-magyar-valogatott-meztortenete-2201521
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2010.03.12, 12:46 (szerk.: 2018.01.31, 18:53)
    kép
     
  4. avatar: Giovanni
    2010.02.05, 20:14
    Himnuszéneklés gyanúja miatt rendtörvényes eljárást indítottak 22 aranyosmaróti sportrajongó ellen. Az a vád ellenük, hogy a budapesti csehszlovák-magyar futball márkőzésre menet Ipolyságnál amikor magyarföldre léptek leszáltak az autóbuszról s kalaplevéve elénekelték a magyar himnuszt. A gyanúsítottak tagadják a terhükre rót vádat és az egész gyanúsítást rosszakaratú koholmánynak minősitik.


    MTI hírarchívum, 1932. november 19. szombat
     
  5. avatar: fgymat
    2008.12.22, 12:09 (szerk.: 2010.03.12, 12:44)
    Ez a találkozó volt a 2. Európa-kupa sorozat nyolcadik mérkőzése. A mérkőzés előtt mind a három nagy csapat (Ferencváros, Hungária, Újpest) külföldön játszott és néhány fontos játékos megsérült. A válogatottban négy újonc is helyet kapott.
    Új szerelésben futottunk ki a pályára. Fehér, címeres mez és fekete nadrág.

    Az első félidő nem hozott különösebb izgalmakat és úgy látszott nem is várható semmi érdemleges a továbbiakban sem.
    A második félidőben folytatódott, ami az elsőben abba maradt. Mindenki elkönyvelte, ezen a mérkőzésen gólnélküli döntetlen lesz az eredmény.
    Azután az utolsó negyed órában nyolc perc alatt született három gól. Előszőr a vendégek voltak eredményesek. Kikapni azonban nem szeretett volna válogatottunk sem és annyira bele melegedtek, hogy amikor Sárosi vezérletével sikerült egyenlíteni, ugyanazzal a lendülettel megszerezték a győzelmet is.

    Nem játszottunk jól, de győzelmünkkel elfoglaltuk az Európa-kupa 3. helyét.


    forrás:
    mafoci