magyarfutball.hu

Magyarország - Ausztria 6 : 2 14:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: fgymat
    2017.12.20, 22:08
    A két csapat összeállítása ez lesz: Magyarország: Zsák („33"
    FC) Payer (FTC), Csüdör (MTK) — Biró (MTK), Kertész II. (MTK), Kovács Elemér (MTK) — Tóth (FTC), Kertész II. (MTK), Schaffer (MTK), Schlosser (FTC) és Borbás dr. (FTC). — Ausztria: Kraupar (Floridsdorf) .— Popovics (Amateur), Schlosser (WAC) — Prohaska (Rudolfshügel),
    Brandstetter (Rapid), Nitsche (Rapid) — Studnicka (WAC), Heinzl (WAF), Kuthan (Rapid), Bauer (Rapid) és Hoel (Rudolfshügel).
    A bíró szerepét Oláh Aladár fogja betölteni.

    Budapesti Hírlap
    1915-11-07
     
  2. avatar: Zsorzsinju
    2017.12.20, 21:44
    Kovács Elemér egy kiállítással nyitott.
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2017.12.20, 21:37
    Schaffer Alfréd és Kovács Elemér első válogatott mérkőzése.
     
  4. avatar: fgymat
    2009.05.10, 19:59 (szerk.: 2017.12.20, 21:38)
    A csapatot a válogató bizottság állította össze.
    A vendég csapat ezen a mérkőzésen játszott előszőr a Habsburg-család színeitben pompázó "svarcgelb" (fekete-sárga) csíkozású mezben.A kezdéskor csak 10 magyar játékos futott ki a pályára. Payer ugyanis csak három perc késéssel érkezett meg és csatlakozott a csapathoz. Schaffer "Spéci" a nép akaratából került be a csapatba. Sokan ellenezték a beállítását elsősorban rengeteg klubcseréje miatt nehezteltek rá.

    Eddig csak egyszer sikerült a "sógoroknak" magyar földön nyerniük, két mérkőzéssel korábban. Azonban a közelmúlt sikereire alapozva győzelmi reményekkel, sőt győzelmük biztos tudatában jöttek Budapestre.
    Talán ez volt annak is az oka, hogy miután gyors vezetéshez jutottunk hihetetlenül idegesen és kegyetlenül durván kezdtek játszani. Rugdosás, lökdösés, könyökölés, sőt ütések. Brandstätter nekitámadt Schlossernak, szinte harcképtelenné tette Borbást. Bíróba is beleszállt Hoel, ő azonban igyekezett elégtételt venni és verekedés alakult ki. Ennek eredményeként Hoelt és a csapattársa segítségére siető Kovácsot kiállította a játékvezető. Mindkét kiállítás, mondhatni rekord. Most előszőr állítottak ki a magyar csapatból és ellene is játékost.

    Schaffer első válogatott mérkőzése volt ez. A bemutatkozása fantasztikusan sikerült, hiszen egyből három gólt rámolt be a fekete-sárgák kapujába. De egészében a csapat játékával mégsem volt elégedett a korabeli kritika.

    forrás:
    mafoci