magyarfutball.hu

Magyarország - Németország 4 : 4

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.06.22, 13:26
    kép
    Nemzeti Sport, 1912.04.14
     
  2. avatar: HSV
    HSV
    2015.05.21, 17:39 (szerk.: 2017.11.13, 15:40)
    (Takácsról) Amit ez a szegény jobbra való fiú vasárnap mutatott, az szánalmas vergődés volt a béltaposó kritika súlya alatt. Látszott, hogy jót akar. Megemberelte magát: a szemére hánytorgatott durvaságot teljesen levetkőzte, de annyira igyekezett kifogástalant produkálni, hogy csupa hajmeresztő hibát csinált. (...) Takács elavult játékos. Se helyezkedni, se futni nem tud, driblijei ódonszerűek.

    Koródy se volt jó. Távol áll a mostani formájában attól, ami volt és pihenés után lenni fog. De viharedzett játékos, aki nem rí ki az együttesből. Ha fejetlenül futkározik is, és gólt lőni nem tud most, de a technikája és a gyorsasága még megvan, ennek a birtokában pedig elfogadhatót nyújt. (...)

    A legrettenetesebb macskazenében is akadnak szimpatikus hangok. Ilyen volt Bodnár és Sebestyén minden dicséretre méltó játéka. Hasonlóképpen teljes megnyugtatásunkra szolgált Bródy. Szegény fiú maga is erősen a rováson, olyan önfeláldozóan és eredményesen játszott, hogy minden elfogulatlan ember szeretetét meghódította.

    Megfoghatatlanul közönyös és kedve szegett maradt azonban mindvégig Domonkos. Bizony a négy gólból a régi kedvével kettőt mentett volna, s a csuda őrizte, hogy még egy ötödiket be nem kapott. Csak itt-ott csillámlott fel a régi ügyessége, de akkor szépet produkált.

    Bíró és Csüdör csak addig volt lassú, amíg kedvetlen volt. A második félidőben mindent expiáltak. Csak éppen hogy Bíró lassú maradt. Borbás mindvégig igyekezett, de jó partner híján csak félsikerrel. Schlosser színtelen volt és bágyadtan játszott. Rajta is egyre vehemensebben mutatkozik a letörés. Semmi lendület nem volt a vasárnapi játékában s a szívtelen közönség ezrenkint szegődött a nap hőse: az ezermester Bodnár mellé.

    Koródy jobb volt, mint a Bishop Auckland ellen, de korántsem jó. Payer a legjobb magyar bekk formáját kezdi mutatni, egyelőre azonban még taktikai érzék nélkül.

    Forrás:
    Nemzeti Sport 1912. 04. 21.

    Havas Lajos és Vámos Soma partjeleztek.
     
  3. avatar: fgymat
    2009.05.10, 06:12 (szerk.: 2017.11.13, 15:40)
    A csapatot a válogató bizottság állította össze.

    Egy olyan mérkőzést hozott döntetlenre a magyar válogatott, amelyen a félidőben már padlón voltak a mieink. Az első gólt mi rúgtuk, de a németek két perc alatt fordítottak és a félidő végén már 4:1-re a vendégek vezettek. Szünet után azonban merőben megváltozott a meccs képe. A magyar csapat szinte a kapujához szögezte ellenfelét. Bodnár mesterháromasával igazságos döntetlenre alakította az eredményt és még nem volt vége a találkozónak. A közönség is bíztatta, s neki nem is kellett sok, ahogy mindig is szokta, merészen ment neki a védőknek. Egyik ilyen támadás alkalmával kapott a fejére egy rúgást és pillanatok alatt elöntötte a vér az arcát, sőt a mezét is. Le kellett vinni, de két percbe sem telt és már ismét a pályán volt egy nagy turbánnal a fején. Több gólt azonban még ilyen önfeláldozás árán sem sikerült elérni.

    A válogató bizottság tagjai ezúttal: Iszer Károly, Lázár József, Löwenrosen Károly, Malaky Mihály, Szüsz Hugó és a szövetségi kapitány.

    forrás:
    mafoci