magyarfutball.hu

Magyarország - Anglia 2 : 4 17:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.07.24, 12:13 (szerk.: 2021.07.24, 12:13)
    Simums-Woodward nevében: Az a csapat, mely Anglia ellen játszott szombat este, jobban játszott footballt, mint bármely csapat, amellyel a kontinensen játszottunk: Dá­niát, Hollandiát, Svédországot, Francia- és Németországot és Ausztriát beleértve.

    Wodward: A magyar beckek rúgásai a II. félidőben szél ellen és szemben az erős angol támadással, valóban gyö­nyörűek (magnificent) voltak és általában is a magyar csa­pat játéka dicséretére válnék (would do justice) sok angol első osztályú, csapatnak. A csatárokat nem sokat láthattam, de azt mondhatom, hogy a csatárok lövései valóban nagy ja­vulásra szorulnak még (shooting is certairdy open to greatimprovements) (Egyáltalában ez volt az angolok általános véleménye — a Szerk.)

    Mr. Simmons: Láttam az összes európai országok footballcsapatait — Olaszország kivételével — és én nem habo­zom kijelenteni, hogy egy ország sem mutatott nagyobb hala­dást a játék technikai részének megfogalmazásában és az ügyességben, hogy a komplikáltabb mozgásokat keresztülvigyék. Ezeken alapul a mi angol csapatainknak is a sikere. Nem ösmerek csapatot, mely a legutóbbi 12 hónap alatt annyira haladt volna, mint Magyarország és nem kételkedem benne, hogy a játékosok megközelítik immár az angol footballnak legjobb ideáljait. (The players are closely approximating of the lest ideals of english football). Immár na­gyon kevés az, amire mi önöket taníthatjuk, a tanítványok közel vannak, hogy elérjék ugyanazt a nivót, amelyen a mes­tereik állanak. (The pupils are reaching the same piain asthe tutors).

    Nemzeti Sport, 1909.06.05
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2021.07.24, 12:01 (szerk.: 2021.10.07, 12:35)
    A football-sport nagyhetének nevezhetjük a mostani időszakot. Szombat, vasárnap és hétfőn, tehát háromszor fog kiállani a magyar reprezentális csapat. Az első és utolsó napon az angol XL-el, vasárnap az osztrák válogatottakkal fog mérkőzni. Kétségtelen, hogy a főváros ezrei fogják felkeresni a mérkőzés színhelyét, a Millenáris pályát. A MLSz. két csapatot válogatott ki a két első napra és e két csapatból fogja, kiválogatni a harmadik napra a játékosokat. Az első napon az angolok ellen a következő csapat fog ját­szani-
    Kapus: Domonkos (MTK.) — Révész (MTK.), Manglitz (FTC.) — Weinber (FTC.), Károly (MTK.),Gorszky (FTC.) — Fekete (MAC.), Nyilas (Törekvés), Kézsmárky (BTC.), Tóth (NSC.) és Gross (BAK.).

    Az angol csapat ismét amatőrök és professzio­nistákból van összeállítva és kétségkívül egyike a leg­erősebb kombinációknak, amelyet az FA. ki tud kül­deni. A csapat a következő:
    Hardy (Liverpool)—Rob. Crompton (Blackburn Rovers) Pennington (West Broomwich Albion)—Warren (Chelsea), Wedlock (Bristol City), E. Lintott (Bradford City)—Pentland (Middlesbrough) Flem- ming (Swindon), V. J. Woodward (Tottenham Hotspur), Holley (Sunderland), Wall (Manchester Uni­ted).

    Tartalék: Richards (Derby County), Halse (Man­chester United).

    Az egyes mérkőzések a Millenáris pályán lesz­nek s mindig 1/3 6 órakor kezdődnek. Az első mérkőzés bírája a hollandi Goodrof, mig a második napon W. Simons (Anglia) és a harmadik napon Meisl (Bécs) fog bíráskodni.

    Nemzeti Sport, 1909.05.29
     
  3. avatar: heimo
    2017.10.01, 18:13
    kép
    Tolnai Világlapja, 1909. június 20.
     
  4. avatar: Giovanni
    2010.01.31, 20:23 (szerk.: 2021.07.24, 12:06)
    kép
    Nemzeti Sport, 1909.06.05
     
  5. avatar: fgymat
    2009.05.09, 20:02 (szerk.: 2017.04.11, 18:33)
    A mérkőzésre a felújított Millenáris-pályán került sor, amelyet már fedett állóhelyekkel is elláttak. A csapatot a válogató bizottság állította össze. Ez volt a nevezetes, háromnapos "foci pünkösd" első mérkőzése.

    A pályára küldött csapat tulajdonképpen tartalékos gárda volt, valamint helyet kapott benne néhány gyors fiatal játékos is. A kapus, Bihari volt az egyetlen, aki mindhárom mérkőzésen játszott.
    A vezetők álltal szinte eleve feladottnak tekintett mérkőzésről a játékosok másként gondolkodtak. Lelkesen küzdöttek és diadalnak is beillő 4-2-es eredmény után joggal voltak büszkék magukra. A találkozó legnagyobb hőse a kapus Bihari volt, aki nem csak a korabeli sajtót kápráztatta el, ahol az egekig magasztalták, de valóban káprázatos védései az angolokat is elismerésre késztették.

    Ezúttal sokkal szorosabb volt az angolok elleni meccsünk, mint egy évvel ezelőtt, amikor alaposan "kioktattak" bennünket.

    forrás:
    mafoci