magyarfutball.hu

BTC - BSC 4 : 0 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: MikeAinsel
    2018.09.07, 08:19 (szerk.: 2018.09.07, 18:58)
    A BSC-ben egy Klein-nek van nyoma az is Gusztáv, alább 1901 májusi Sport-Világból van:
    (elméletileg az alább található játékosok voltak bejelentve 1901 májusáig.)

    Az 1901. évre bejelentett játékosok a bajnoki mérkőzésekre :
    I-ső osztályú csapatok részéről:
    Budapesti Sport- Club:
    Boros Pál, Bötz Sándor, Dimics Károly, Fey Viktor, (Balló) Friedmann Károly, Fülöp Gyula, GisziDger Endre, Juhász Jenő, Kertész Hermann, Klein Gusztáv, Labiner Manó, Lescheditzky Kálmán, Rames Ferencz, Sajó Emil, Steiner Rezső, Strasser Rikárd, Szedlyár József, Szlovák I. Elemér, Terbe Gerő.
    Budapesti Torna-Club :
    Bádonyi Gyula, Bihari Ferencz, Buda István, Coray Arthur, Faubel Gusztáv, Guttmann Alfréd, Harsády József, Kakas Béla, Kakas Gyula, Klebersberg Géza, Lucius Károly, Mannó Miltiadesz, Minder Frigyes, Ordódy Béla, Ott ÖdÖD, Rapos Béla, Ray Ferencz, Róka János, Schärtlin Gusztáv, Skrabák István, Wey- mann Alfréd.


    Illetve a Magyar Nemzetben Klein Hugó helyett egy Fülöp van feltüntetve:

    A csapatok össeállitása a következő volt:
    Budapesti Torna-Club. Kapuvéd: Bádonyi. Hátvéd : Harsády, Luczius. Fedezet: Klebelsberg, Or- dódy, Skrobák. Csatárok : Cservenka, Buda, Róka, Ray, Marosi.
    Budapesti Sport-Club. Kapuvéd: Juhász. Hátvéd: Gissinger, Szedlyák. Fedezet: Steiner, Fey> Klein. Csatárok: Kertész, Terke, Dinits, Rames, Fülöp.

     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2015.01.03, 20:09
    Az első bajnoki mérkőzés plakátja:
    kép
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2015.01.03, 20:07 (szerk.: 2017.04.19, 16:39)
    A matchet a nagy hideg miatt csak közepes számu közönség nézte végig, az olcsó hely azonban meglehetősen megtelt. Bár előre látható volt a B.T.C. könnyű győzelme, mégis a mérkőzés iránt nagy volt az érdeklődés, mert ez volt a B.S.C. első szereplése erősebb csapattal szemben. A B.S.C.-ról nagyon jó hírek keringtek, a melyek igazolást nyertek az általa eddig is kiküzdött másodrangú mérkőzések eredményeiben.

    A bajnoki mérkőzést a második csapatok közti mérkőzés előzte meg, mely két 35 perczes küzdelemben lett eldöntve. A két csapat meglehetősen egyenlőnek mutatkozott, végül a B.T.C.-nak sikerült 3:2 aránynyal győznie.

    3 órakor vette kezdetét az első csapatok mérkőzése. A sorsolásnál B.T.C. nyervén, a helyválasztó jogával él, igy a B.S.C.–ot illette meg a kezdés joga.

    Kezdet után rövid ideig a B.S.C. támad, csakhamar átveszi azonban ezt a szerepet a B.T.C. csapata. A támadások meglehetősen váltakoznak és miután a védelem mindkét oldalon jól működik, a támadások hosszú ideig eredménytelenek maradtak. Meglepő volt a játék elején, hogy a B.T.C. fölénye nem volt észlelhető. Ez azonban csak átmeneti stádiumnak bizonyult, mert 1/4 órai játék után a B.T.C. játékosai határozottabban léptek fel és ettől kezdve mindinkább átterelődik a játék a B.S.C. térfelére.

    Mindegy félórai játék után Minder Rayhoz adja a labdát, a ki élesen lövi a kapuba. Ez volt az egyedüli és az első félidő egyetlen goalja, mert közvetlenül a B.S.C. kapuja előtt megítélt két szabad rúgás sem hozott újabb eredményt.

    Szünet után a már kifáradt B.S.C csapatával szemben a B.T.C. csapata nagy fölényt mutatott. A játék a második félidőben mindvégig a B.S.C területén folyt le és a B.T.C. kapuját egy izben se fenyegette komoly veszedelem.

    A játék mindjárt eleinte igen hevesen kezdődött és ezuttal is a B.T.C bal csatársora vált ki gyors támadásával és szép összjátékával. Egy biztosnak látszó goalt, melyet Ray rúgott a B.S.C. kapujába, Róka a B.T.C embere akadályozott meg az által, hogy a kapuban állt, miért is a kapu felé repülő labda lábáról visszapattant. Húsz percz után Róka a 2-ik goalt adja be fejjel a B.S.C. kapujába. A védelem alkalmával egy izben Juhász a lábát oly erősen vágta oda a kapufába, hogy a játékot néhány pillanatra abba kellett hagyni. Tíz percz után Minder bal csatár Budához, a jobb szélre passzolja a labdát. Buda Rókához passzol, a mi a harmadik goalt eredményezte. A játék vége előtt még Minder, Buda, Róka összjátéka után negyedszer is beröpül a labda a B.S.C. kapujában.
    A versenybírói tisztet a bajnoki mérkőzésen Speidl Zoltán (B. E. A. C.), a 2-ik csapatok mérkőzésénél Missky (M. F. C.) töltötte be.

    A mi a két csapatról szerzett benyomásokat illeti, arról nem sok mondani valónk van.
    A B.S.C. vasárnapi játéka után szép jövő előtt áll, a tavaszi szezonban azonban még nem számíthatjuk a B.T.C., M.U.E. és M. F. C. komoly ellenfelei közé. Tekintetbe véve azonban azt a körülményt, hogy ez a mérkőzés volt tulajdonképen az első erős matche, az eredményt respektábilisnak tartjuk és a csapat - különösen az első félidőben – nagyon szépen megállotta a helyét.

    A B.T.C. csapata sokkal ismertebb semhogy szükséges lenne az egyes játékosokról ezuttal részletesen megemlékezni, inkább az általuk bemutatott játékról akarunk néhány észrevételt tenni. A csapatokon nagyon meglátszott a kellő training hiánya és a mi nem tetszett nekünk, az a tervszerűtlenség, melylyel csatáraink játszanak. Nagyon ügyesen viszik a labdát keresztűl az ellenfél mezején. A kapu közelében azonban fejüket vesztik és a legszebb alkalmakat elszalasztják. Ez különben a csapatnak régi hibája, melyen ez ideig segíteni nem sikerült, akárhogy kombinálják is a csatársort.

    forrás:
    http://www.huszadikszazad.hu/1901-februar/sport/az-elso-bajnoki-merkozes