magyarfutball.hu

Videoton FC - Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 1 : 0 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése
tippjáték
tippek
  1. 2 : 2 (1)
  2. 4 : 0 (1)

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2018.03.18, 14:24 (szerk.: 2018.03.20, 19:09)
    vizifoci

    Teljesen elképzelés nélküli játék egy ennyire védekező csapat ellen.

    Csak sikerült kibrusztolni. Nehéz pozitívumot találni, hacsak azt nem hogy nem kaptunk gólt, de nem lehet mindig sziporkázva nyerni. Huszti bemutatkozása legalább megvolt, és örömteli látni, hogy Lazo legalább neki átengedi néha a rögzített helyzetek elvégzését, mert ebben a tekintetben szépen beleszürkült ő már (annak ellenére, hogy ma pont abból született a gól).

    majdnem harmadszorra is megtréfálta Ferike a kopaszt. Ilyen Pátkaikkal mit akar? Középpályán levenni egy embert, vagy kicselezni egy az egyben az nem megy, csak passzolgat 3 méterre.

    A 44-es Scepo valóban marha gyenge volt tegnap, de Pátkai is. Labdaszerző középpályást minek rak be egy ilyen csapat ellen, amikor végig náluk a labda? De ha már magyarok...Fiola is hajmeresztő megoldásokat mutatott be sokszor, úgyhogy semmivel sem emelkedtek ki, max. síró búsuló Juhász a gólja miatt.

    Szerencsénk volt, hogy a végén a kapusuk nem bírt a helyén maradni, vagy ha már kimozdult, ennyire rossz ütemben... Semmi más igazi sanszunk nem volt gólra. A Balmaz a Fradi ellen korábban megkapta a beívelős gólját, utána szétesett, talán ha nekünk is az első félidőben teszi meg ezt a hibát... De nem tették, szervezettek voltak, azt tették, ami egy ilyen csapattól várható, és azt jól. Legalább most nem kaptunk gólt tőlük egy megindulás után, mint az előző meccseinken ellenük.

    Fájóan impotens volt, amit bemutattunk a zártan visszaálló védelem ellen. Nulla ritmusváltás, nulla csel, nulla lövés, és csak elvétve sikerült a mélységi passz is a védelem mögé. Ha mégis, abból überfos beadások lettek. A legrosszabb tényleg a monotonitás volt, hogy ugyanabban a tempóban próbálkoztunk végig, egyszerűen lassú a csapat, és ez két Scsepoviccsal, Lazoviccsal miért is lenne másképp. A szélső védőink előtt jól zártak, mában egyszerűen nincs dinamika.

    Ugyanakkor az is tény, hogy ez ellen a tízemberes védekezés ellen nem könnyű látványosan játszani, kell a türelem és a talaj sem kedvezett a gyors passzoknak, irányváltásoknak. Végig az volt a kérdés, hibáznak-e egyet, ha úgy tetszik, tudjuk-e erre kényszeríteni őket. Végül megtették kényszerítés nélkül, ezzel letudtunk egy szenvedős meccset. Az is bebizonyosodott, hogy semmiféle mély keretről nincs szó a Vidinél, abban az ételemben semmiképp, hogy taktikailag variálni lehetne vagy meccs közben nagyon belenyúlni a játékba cserékkel. Mindenesetre Huszti egészséges, ez jó.

    Két észrevétel a szombati meccsről (és nem akartam vele élesben okoskodni, ezért megvártam, hátha más is leírja, de meglehetősen meglepődve látom, hogy ezekről senki em beszélt sehol sem).

    Mindenki a Lazo-két Scsepo lassúságról és indiszponált játékot emelte ki, de szerintem bőven előttük meg is halt minden próbálkozásunk 70-80 %-a. Nézzétek meg a felvételt, milyen volt a labdakihozatalunk utáni támadásépítés a félpályát átlépve (és mindkét oldalon). Középről megy ki a labda a szél felé, majd ki a szélsőnek, és innen jön a kulcsmozdulat. Amikor szélre kikerült a labda, általában mi voltunk helyzeti előnyben - és kb. minden esetben sikerült elfaragni ezt azzal, hogy sosem előrefelé mentünk tovább, hanem ha késve bejött egy védőpozíciót felvevő balmazi, akkor egyből visszapassz ment és minden kezdődhetett elölről. Mintha a támadásépítés helyett a labdatartás és a kockázatvállalás minimalizálása lett volna a taktika, és arra vártunk volna, hogy a balmaziak elhelyezkedjék magukat. És nem tették, szervezetten bekkeltek, így kialakult ez a közel állóháború. Ami szerintem borzalmas bénázás egy kiesőjelölt ellen.

    Legalább minden második ilyen esetben meglett volna a reális esély arra, hogy a szélen megindult játékos ne vissza, hanem előrefelé játsszon - és ehhez csak az kellett volna, hogy a neki passzot adó játékosunk fellépjen a támadáshoz, üresbe fusson a balmazi védő mögé és kaphassa vissza a középpályán labdát. Sima kényszerítő, lyukra futással - a grudon nekünk annak idején kb. tíz évesen a fejünkbe verték, máskülönben nem is állhattunk volna be a nagyok közé. Ezért nem is értem, hogy egy magyar élcsapatnál, ennyi milliós fizetéssel ez miért nem evidens egy kiesőjelölt ellen. Mert amikor ez párszor azért összejött (főleg Stopinak, de Nego is került így a védelem mögé), egyből ziccer is lehetett volna, ha jön normális beadás (azt pedig pl. sosem fogom megérteni, hogy ilyenkor miért nem képes egy csapatban valaki szándékosan kicsit lemaradva, második hullámban is érkezni a tizenhatos vonala köré, begyűjteni a védők által semlegesített labdákat, vagy eleve úgy helyezkedni, hogy neki mehessen a beadás).
    Nézzétek meg a felvételt, a szabad területek abszolút ott voltak, csak nem éltünk a lehetőséggel. Kb. meg sem próbáltuk, pedig csak egy kis futás, elmozgás kellett volna hozzá (és akkor kijelenthető, hogy ezt még egy Balmaz ellen sem spórolhatjuk meg).

    Kettes észrevétel. Velünk ellentétben a Balmaz a labdakihozataloknál és támadásépítéseknél bizony bátran felvállalta ezeket a helyzeteket és általában meg is csinálták - szerencsére a végét rontották rendre el a mi tizenhatosunknál. Azért azt döbbenetes volt látni, hogy a bajnoki aspiránst egy kiesőjelölt ilyen szinten tudott szívatni a mezőnyben. Esetenként kb. megalázóan háromszögeltek és cicáztak velünk - és ez sok mindent elmond a sokmilliós játékosainkról, pláne arról, hogy ők effélét miért nem adtak vissza.
    A nagy kérdés így az, hogy akkor most a balmaziak ennyivel képzettebbek technikailag, vagy csak mi nem tettük bele a melós részét a meccsbe? Vagy beletettük a munkát, de egy istentelenül elcseszett taktikába, ami ennyire látványosan nem működött?

    A győzelem ezzel együtt szép teljesítmény volt, mert azt sosem kell megmagyarázni és nem hibázhattunk. Ami neccesnek tűnt, hogy az utolsó negyed órában őszinte riadalmat lehetett látni az arcokon, és a játékunk is roppant idegessé, kapkodóvá vált. Na persze sajnos ettől sem a sebesség nőtt jelentősen, hanem a hibaszázalék.
    Remélem jó elemzők vannak a stábban, és sok mindent át fognak venni ebből a meccsből a csapattal, mert egész tavaszra elég tanulságot össze lehetne ebből szedni.

    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018177