magyarfutball.hu

Vasas FC - Budapest Honvéd FC 2 : 1 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
  1. Vasas FC - Budapest Honvéd FC 2018
  2. Vasas FC - Budapest Honvéd FC 2018
  3. Vasas FC - Budapest Honvéd FC 2018
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 2.5 (2 szavazat)

játékvezető: 3 (2 szavazat)

hangulat: 4 (2 szavazat)

1...5
tippjáték
tippek
  1. 0 : 2 (1)

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2018.03.11, 09:55
    Vasas drukkerkocsma:
    Na ez szép volt végre! GRAT! VIDA, BERECZ, HANGYA újra a régi volt.

    Nah, végre ismét a tavalyi csapatot láttuk, mindenki hajtott, küzdött, szép és fontos győzelem.

    Z for president, ahogy Vitóbá' szokta mondani smiley

    Hú, de izgalmas volt!

    Mi kiszurkoltuk, a Fiúk pedig kiharcolták a győzelmet, amely ránk is fért, és meg is érdemeltük!

    Gratulálok Mindenkinek ehhez a szép sikerhez!

    Október után végre győzelem! Mi követeltük be Gerit a kapuba és lássuk be: a mezőny legjobbja volt!

    Az ELLENFÉLRE SZABOTT TAKTIKA , lelkesedés, és a tv-n keresztül is érezhető kommunikáció szép sikert, és új reményeket hozott!

    Aki kent volt, tud arról mondani valamit, amit a meccs után láttam TV n keresztül .A játékosok arcán sok mindent lehetett látni, de kevés örömet, inkább fáradtságot , s nem együtt, külön, kulon álldogálnak, mentek.Volt aki ernyőt formáz a tenyrebol a kozoseget kereste, tan,hogy oda menjen ?Furcsa volt, nem ilyen szokott lenni győzelem után, de lehet, ez csak a közvetítés torzításának köszönhető .

    Jól tömörültünk a kapu előtt, kerestük a kontrát, meg is találtuk.

    És harcoltak.

    Ja, és Geri ma harapott.

    Lepete hülyeséget nem akarok írni, de Remili most hátrább játszott, ezt írtam múltkor hogy jó lenne így kipróbálni.

    Az újvárosi dózsa meccs után arról elmélkedtem, hogy Storck kerethirdetése is odab@szott a fiataljaink önbizalmának. Ezt a hitet most vissza adta a belga, Z eszméletlen volt, Beró gól, Vidus lábában most még ottmaradt, de..Hajrá, VASAS!

    Valahogy úgy érzem, hogy Barczi extra hozzáállásával a lendületet és motivációt tekintve a mérleg nyelve lehet ebben a csapatban, nagyon nem mindegy, hogy ő a pályán van e, vagy sem!

    Vannak jó játékosaink akik általában motiváltak is, gondolok itt Hangyára és Ristevskire, közvetlenül utánuk Jamesre, és esetleg zárójelesen Martinra és Burmára, és van név nélkül pár technikás, de egyébként mentálisan gyenge emberünk, akinek arra van szüksége, hogy a csapat lendülete vigye őket, és átlendüljenek a holtponton.

    Nagy Gergő nyilatkozata a meccs után:

    "Váltottunk, most a bennmaradás érdekében közös megegyezéssel szerényebb célfutballt, munkás focit játszottunk."

    -Szerintem ehhez képest még sokat is kaptunk ma.

    -Nekem legalább is sokkal élvezhetőbb volt, mint az eddigi egy sebességes, támadó focinak csúfolt, erőltetett meddő szörnyedvény.

    Most ahogy láttam 4-1-3-2 volt a felállás. Moha itt volt futó. Sajnos köze sem volt a meccshez.

    A felállás azonban biztonságot ad. Örülök hogy a mester váltott. Még jobban a srácok hozzáállásnak. Kaptak egy extra fejmosást. Hatott. Ha ilyen elszántak leszünk, akkor az NB1-ben avatunk.

    Ez a kétcsatáros nem volt annyira rossz. Martinra rá lehet rúgni, megtartja. Most még a fizikai fölényét is jól használta sok esetben. Nem beszélve arról, hogy nem tűnt lassúnak. És ha megvan a zsuga, le tudja tenni a gyorsabb, technikásabb Barczinak. Nagy nyereségnek mutatkozik a srác. Tetszettek így együtt. Martin posztját pedig megoldja Pavlov.

    Másképp látom. Mohának volt néhány kulcs-szerelése.

    Tehermentesítette a gyenge Burmát.

    Ha Moha nem megy hátra segíteni, másképp alakult volna a meccs, talán már az elején hátrányba kerülünk.

    Mohának szvsz kulcsszerepe volt a győzelemben.

    Persze lehet, hogy tévedek, mert nem Mohát figyeltem végig, csak ez tűnt fel többször is.

    "Örülök hogy a mester váltott." (- Amit régen meg kellett volna tennie.)

    Én meg annak örülök, hogy jó a keret, és ez bebizonyosodott.

    Vancsa érdemének tartom ezt, miként az új fiúk leigazolását is.

    Miként a fejmosást is.

    Szerintem a Honvéd is jól játszott, csak néhány kulcspasszuk nem jött be, szerencsére.

    Nem látjuk egyformán, de nem baj. Moha ennyit futni már nem tud. Lehet hogy volt szerelése, de alapjában nem tud szerelni. Ez a poszt neki sok. Le is vette Misi. Gyanítom ha Eger nem úgy jatszik múlt héten ahogy, már korábban lekapja Mohát. Viszont Burma nem volt rossz, igaz kiemelkedő sem. Volt hibája lasztija, de hozta amit kellett.

    Burma talán az összes labdát elfejelte, ami jött felé, nagyon hasznos volt.

    Moha nagyon elfáradt a végére, ott félő volt, hogy onnan megfirkálnak minket, de időben lehozta.

    A Kispest korántsem volt gyenge, sok csapatot bedaráltak volna, de nagyon jól működött a szűrés, ez az új 6-2-2 felállás smiley

    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018138
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2018.03.11, 09:44 (szerk.: 2018.03.11, 09:47)
    iszonyat szar elkepzeles nelkuli jatek a kiesojelolt Vasas ellen...

    az nb1 legjobb tamadosora nem bir helyzetbe kerulni

    Viszont a Honvéd tábor fantasztikusan jó! smiley
    A játék tényleg gyenge... :(

    Akkor innentől, ahogy mondtam, a kiesés elkerüléséért harcolunk.

    Az MTK pár éve címvédőként kiesett...

    Supkával szerintem egyébként a legnagyobb baj az, hogy nem tudja fanatizálni, a tudásuknál is nagyobb teljesítményre tüzelni a játékosokat. Amikor a begyakorolt alaptaktika és a jól eltalált/felépült keret elviszi a középmeccseket, akkor nagyjából o.k. De éles helyzetekben ez nagyon nagy problémát jelent, különösen, ha egy új szellemhátvédsornak is jól kellene muzsikálni...

    Nalam a nihil Supka kinevezesevel kezdődött. Egy masodosztalyban is alsopolcos figura lett az edzőnk, aki garancia a langymeleg posvany fenntartasara.

    Ettol meg en is biztos vagyok benne, hogy Rossival se a bajnoki cimert kuzdenenk, de ez a kiábrándultság tuti nem lenne.

    Azt sem latom, hogy a lejaro szerzodesu játékosainkat mi motivalna a maradasra, mert se a lóvé, se a perspektíva, se egy karizmatikus, szemelyes fejlodest segito es nem a jott-ment legiosokat (Kukoc, Kosút, Danilo) preferalo edző...

    Az én véleményem :
    Több összetevős a probléma.
    Az első : Rossi nem véletlenül ment el.Annyira túl lettek tekerve a játékosok hogy borítékolható volt a visszaesés.Nézzük a Vasast ami ugyanazzal a kerettel és edzővel tavaly szárnyalt , most lassan kiesik.Nézzük a fradit ahol a csúcsranyert bajnokságuk után ugyanaz az edző és ugyanaz a keret vergődött tavaly.
    Sajnos Rossi is tudta hogy magyar játékost max 1-1,5 év időtartamra lehet csúcsrajáratni, utána pedig kell plusz-minusz majd egy év mire újra lehet építeni egy játékost.Ezért nem kellenek a magyar játékosok nyugatra, mert pl. egy szerb vagy horvát játékos 4-5 szezont le tud nyomni közel 100%-os hatásfokkal és csak utána kell újraépíteni.

    A második : Nyár óta mondogattam hogy mindenképpen olasz edzőt kell keresni. Furcsa a stílusuk és habitusuk, de taktikailag verhetetlenek.A végletekig meg tudnak szervezni egy csapatot, ezzel eltüntetve a tudásbeli különbséget, illetve habitusukból fakadóan nagyon jól tudnak motiválni,hergelni.
    Ha nem a szivünk alapján nézzük hanem reálisan, akkor ebben a csapatban a 2-3 kimagasló tudású játékos mellett alapvetően alsó-középkategóriás futballisták vannak, tapasztalatlan újoncokkal kiegészítve.Ha nincs sakktábla pontossággal megszervezve a csapat akkor a bentmaradás is bravúr lenne egy ilyen kerettel.
    Még fontosabb dolog a KIMAGASLÓ tudású videóelemző. Rossinál sok pocsék első félidő után a második félidőben eldöntöttük a meccseket mert az ellenfél kielemzett hibáit forszíroztuk és gólokkal nyertünk.
    A fradinál erre is nagy hangsúlyt fektettek idén.Pl. egyértelműen úgy vertek meg minket is a Bozsikban hogy tudták hogy a hosszúoldali ötös sarkára kell berúgdosni a labdát mert ott a luk, nem zár vissza senki.
    A tegnapi Doll interjú is úgy kezdődik hogy maximiálisan kielemezték a Balmaz játékát.Tehát nem arcoskodták el hogy " ráeröltetjük a játékunk az ellenfélre..."

    A harmadik : Változott a játék a világon.Nem követtük a trendet. Mindig van új stílus,játékrendszer.Az egyik kedvencem volt a '80-as években a liberó ( két emberfogó védő, mögöttük egy söprögető), vagy a 2000-es évek spanyol tikitakája ahol a gyorsan és jólpasszoló labdabiztos játékosok voltak a kelendők és jól felhasználhatóak.
    A jelenelgi trend : Végy 3-4 extra sprintert, akik szétzilálják a területvédekezre berendezkedett statikus csapatokat.
    Nézzük a fradit.Tavaly vergődtek.Aztán hoztak a középpályára egy Duracellnyuszit (Gorriaran), egy ebolás rakétát (Paintsil) egy baromi gyors védekezőközéppályást (Spirovski) és egy villámléptű szélsőt ( Moutari).
    Az edzőmeccseiket nem statikus erőfutballt játszó orosz csapatok ellen játszották hanem gyors technikás spanyol edzőtáboron vannak túl.A játékuk hihetetlenül felgyorsult, lekövethetetlen lett.
    Eközben nálunk : Lassú a védelem, körülményes a középpálya, 2-3-szor kell igazítani a labdán mire továbbpasszolom.Nincs elsőszándék. Az ilyen statikus játék jelenleg könnyen levédekezhető.

    A negyedik : a játékosok bérezése, igényei, szeződések.
    A keretben lévő sok játékos egyszerűen vérszemet kapott managerei nyomására.Ugyanis egy bajnoki cím jó ajánlólevél egy új csapathoz szerződéskor.King managerei is ezt igyekeznek kihasználni. (Az más kérdés hogy King hosszútávon nem fog kelleni nyugatra.De egy szerződést ki fognak tudni csikarni jó pénzért valahova).
    Sok játékos elkezdett gondolkodni mindenfelé, csapatokról álmodozni és fejben nincs ott a pályán.
    Tegnap legalább 4-5 játékostól láttam olyan hibákat ami nem a bénaság hanem az ODA NEM FIGYELÉS következménye volt. Látszott hogy nem az aktuális meccsel kelnek fekszenek...Próbálják rutinból lehozni.
    Az, hogy Supka elbeszélgetett mindenkivel a szezon előtt az nagyon kevés.Picit keményebb kézzel bele kell kiabálni az arcokba a tüzet.Természetes immunreakció az, ha az edző nem teszi akkor a tábor adja be a jelet (kurvagyenge!).
    Lehet itt szidni tulajdonost, meg versenykiírást, meg időjárást.....

    A meccs, nem mondom hogy katasztrófa volt, inkább az az alattomos, drukkerlelket kínzó nihil, ami lassan őröl fel és tesz tehetetlen dühvel a korlátot támasztó zombivá. Egy velünk hasonló szintű ellenfél ellen megy a szenvelgés, akik ellen csinálunk 2-4 hibát, abból kapunk 2 gólt, ők kevesebbet hibáznak, amikor meg igen, azzal nem élünk, aztán van egy jó 10 perc, amikor még gólt is találunk és azt hiszed: na most, most elindul valami, de aztán csak a görcs marad, a végén meg az utolsó 10 percben már csak azt várod, hogy “na, mikor jön az utolsó hihetetlen kihagyott ziccerünk”, hogy még fájóbb legyen a bukás. De most még az sem jött.

    Jött más.

    A legendás kispesti lelátói hangulat – na az megjött.

    Kétféle szurkolói attitűdöt vélek felfedezni az elmúlt évtizedekben Kispesten. (Jó, nyilván sokkal több árnyalat van, de most egyszerűsítsünk.) Az egyiket nevezzük Kanyar-szurkolásnak. Ez jellemzően meccs elejétől a végig tart, nyomja a csapatot előre, pozitívan, kevésbé szid, csak néha posszan el. A másikat hívjuk úgy: a Korzós szurkolás. Ez fel-fellángolva biztat 1-1 percre, de a meccs nagyobb részében inkább gyalázkodik. Ha jó kedve van, az ellenfelet (jellemzően a hozzá legközelebb futó szélsőt, vagy/és a legismertebb játékost) találja be. Ha nincs jó kedve (Kispesten ez 10 meccsből 9-szer így van), akkor a sajátjait. Meg a mindenkori edzőt.

    Tegnap a 60.-70. percig Kanyar-szurkolás ment, utána 20 perc útkeresés, majd a végén a Korzó is csodálatosan felhorgadt a vendégszektorban. Egyedül annak örültem picit, amikor a biztatást megköszönni kiérkező játékosok csöndben végigállták a 3 perces kurvagyengé-zést, majd mégis tovább jöttek kifele pacsizni, Pistiultráék pedig egy Harcoljatok-ot vezényeltek, itt valami még megcsillant az elmúlt egy évet jellemző véd-és dacszövetségből. Az előbb szórványosan, majd elemibb erővel felszínre törő Supka takarodj-ok viszont keményen jelezték, hogy a vezetőedző nem része ennek a paktumnak.
    ...

    http://csak.taccs.hu/2018/03/11/20509/
    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018387