magyarfutball.hu

Vác FC - Magyarország 0 : 4

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2016.11.09, 15:20 (szerk.: 2016.11.09, 19:59)
    Vác, 1997. április 26., szombat (MTI) - Szombaton este jótékonysági mérkőzésen lépett pályára a jövő szerdai Svájc elleni, zürichi világbajnoki selejtezőre készülő magyar labdarúgó válogatott. Az ellenfél a Vác FC volt, amelynek elnöke, Iványi Károly, valamint játékosai és alkalmazottjai szurkolókhoz hasonlóan megvásárolták a találkozóra szóló 200 forintos belépőjegyet és ezzel hozzájárultak a váci Focisuli Alapítvány, az Együtt az ép gyermekekért Alapítvány, továbbá a vakok és gyengén látók alapítványa megsegítéséhez. A vártnál kevesebben látogattak ki a nemes célt szolgáló összecsapásra, de ennek minden bizonnyal az volt az oka, hogy rossz, esős időben kezdődött a találkozó.

    Vác FC - Magyar válogatott 0-3 (félidőben)
    ------------------------------------------
    Vác, 800 néző, vezette: Vad

    gólszerzők: Orosz (11., 39.), Kuttor (28.)

    Vác FC:
    Hámori - Nagy - Lévai, Kasza - Vojtekovszki, Babos Á., Sipeki, Boda,
    Nyikos - Andrássy, Horváth P.

    Magyar válogatott:
    Sáfár - Kuttor, Lőrincz, Bánfi, Nagy N. - Mracskó, Urbán, Nyilas,
    Halmai - Horváth F., Orosz

    Hamar vezetést szerzett Csank János szövetségi kapitány együttese, miután Orosz a 11. percben 14 m-ről, Hámori fölött a kapu bal oldalába emelt (0-1). A 23. percben Nyilas remekül ugratta ki Horváth Ferencet, a ferencvárosi csatár pedig nagy helyzetben a jobb sarok mellé gurított. A Vác is támadott, de gólt ismét a válogatott ért el: a 28. percben Nyilas szöglete után Kuttor az ötösről fejelt Hámori kapujába (0-2). A 32. percben Horváth hagyott ki igéretes lehetőséget, csatártársa, Orosz viszont a 39. percben másodszor is eredményes volt. Az MTK támadója közelről perdített a hálóba (0-3).

    A második félidő első támadásából negyedik találatát is megszerezte a nemzeti csapat. A szünetben csereként belállt újpesti Szlezák 18 m-ről, balról talált a kapuba (0-4). A váciak a mérkőzés folyamán először a 73. percben veszélyeztették a válogatott kapuját. Ekkor Borgulya lövését védte Babos Gábor. A folytatásban már nem dolgozott ki újabb gólhelyzeteket a hazai csapat, Csank János együttese beszorította a saját térfelére ellenfelét.

    A Vác jó edzőpartnernek bizonyult, a magyar válogatott pedig inkább az első félidei összeállításában mutatott jó játékot. A második játékrészben kevesebb helyzetet dolgozott ki Csank János csapata, s ebben félidőben a gólszerzésben sem jeleskedtek a válogatott játékosok.

    A végeredmény:

    Vác FC - Magyar válogatott 0-4 (0-3)
    gólszerzők: Orosz (11., 39.), Kuttor (28.), Szlezák (47.)

    A második félidei magyar válogatott:
    Babos G. - Plókai A., Lőrincz, Bánfi, Keresztúri - Farkasházy,
    Balog, Illés, Szlezák - Dombi, Kovács Z.,

    Csank János szövetségi kapitány a mérkőzés után így nyilatkozott az MTI munkatársának:

    - Vegyesek a benyomásaim, jó és kevésbé jó dolgokat is műveltek a pályán játékosaim. A második félidőben "labdabiztosabb" volt a csapatom, bár a középpályán ekkor sokat hibáztunk. A mérkőzés első felében viszont az eredményességgel voltam elégedett.

    A Svájc elleni kezdőcsapatot még nem hozta nyilvánosságra Csank kapitány, de annyit elárult, ha semmi nem jön közbe, Bánfi, Lőrincz, Kuttor, Orosz és Klausz biztosan kezd a zürichi mérkőzésen.

    MTI