magyarfutball.hu

MÁV Gépgyár - UTE 1 : 4 15:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Hadibajnokság, I. osztály 1917/1918, 22. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 2.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.01.02, 22:59
    UTE—MÁV. 4:1 (3:0).

    Halom-utcza. Bíró: Fehéry Ákos. Az UTE hét tartalékkal állott ki. Az első csapatból ugyanis mindössze Vogl II és III, Molnár III és Priboj vett részt a. mérkő­zésben. A Kazárt helyettesitő Csajka kitűnő védést produkált; a három tartalék half közül különösen a régen látott eenterhalf. Fürst és a most beigazolt Milosovics vált ki. A csatársorban Pribojnak fényes napja volt. Molnár III mint szélső ugylátszik jobban beválik, mint az össze­kötőben. A csatársor jobbszárnya gyengén, de agilisan dolgozott.
    A MÁV-nak a körülmények alakulása folytán jó alkalma volt, hogy győzelem révén kimoz­dulhasson az utolsó helyről és hogy ez nem sikerült, az a két backen mulott, akik absolut gyenge játékot produkáltak. A csatárok mun­kája nem volt egységes és ez is aláásta a san­szokat. A csapat legjobb embere Rometh volt.
    Az UTE az első félidő 15. percében ll-es révén, majd a 20. és 25. 'percben Priboj revén éri el gólját. A második félidőben Vogl III kiállítása a MÁV kerül frontba, 11-est ér el, ezt azonban Csajka ügyes helyezkedéssel védte. A 20. percben jut a MÁV egyetlen góljához. A 30. percben Priboj kiszökik és szép helye­zéssel negyedik góljához juttatja az UTE-et.


    Sporthirlap, 1918 éprilis 22.