magyarfutball.hu

Budapesti AK - Budapesti TC 5 : 0 14:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Hadibajnokság, I. osztály 1917/1918, 15. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 4.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.01.02, 22:46
    BAK—BTC 5:0 (1:0).

    Üllői-uti pálya. Bíró Boronkay Gábor.
    Meg nem érdemelt nagy gólaránnyal kapott ki a Torna Club néhány harctérről hazatért játékossal megerősitett csapata. Hajdu, Szabó és Kertész Géza részvétele erősen növelte a csapat játékerejét, de a tréninghiány a második félidőben nagyon megbosszulta magát, a csaoat kifulladt, s Stier kapus hihetetlenül primitiv játéka révén egyenesen klasszis differenciát je­lentő vereséggel kellett elhagynia a pályát. A kapott gólok közül bármely harmadrangu kapus­nak hármat feltétlenül ki kellett volna védeni, A két hátvéd sem bizonyult a szokott biztos rugásu játékosnak. A fedezetsorban Kanyaurek, a csatársorban Hajdu és Szántó II játéka elé­gített ki.
    Legutóbbi állandó jó formájának ma végre gólarányban is megnyilvánult, jól kiérdemelt gyümölcsét élvezte a BAK csapata. A mérkő­zés első pillanatától kezdve nála ritkán tapasz­talt szivvel-lélekkel játszva, oly győzelmet si­került kivívnia, mely az egyesületet elsegitette a veszélyes zónáról, az utolsó hely vidékéről. A közvetlen védelem, bár Guttwillig nélkül állt ki, meglepő biztonsággal végezte dolgát, külö­nösen Székely játéka tetszett. A fedezetsorban Deutsch voit a legjobb, Károly csupán néhány szemnek tetszetős akcióval tűnt ki. A csatár­sorban fejjel kimagaslóan a legjobb Donáth jobbszélső volt, bár nem volt rossz Gácsy és Szendrő sem. Takács betegen állott ki. Gállos gyors lefutásai csak ritkán nyertek teljes befe­jezést..
    Az első gólt Stier hibájából Donáth lövi a 7. percben. A félidő hullámzó játékkal telik el, miközben mindkét csapat néhány kedvező helyzetet szalaszt el. A második félidőben szinte állandóan a BAK van frontba, s a 12 percben Gállos beadásából Szendrő révén, a 19. percben Stiertől támogatva Gácsi révén, s a 22. percben ismét Stier hibájából ujból Gácsi révén rövid 10 perc alatt három gólt ér el. A gólok sorozatát Donáth fejezi be a 38. percben.


    Sporthirlap, 1918 április 22.