magyarfutball.hu

Vasas SC - Sabaria LSZ 2 : 3

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1928/1929, 16. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 5.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.12.04, 20:17
    Sabaria—Vasas 3:2 (1:2)

    Sabaria: Weinhardt — Kovács, Prém — Pesovnik, Hajós, Vámos — Buresch, Holzbauer, Stofián, Powolny, Tárnok. — Vasas: Szulik — Rozgonyi, Rotter — Burger, Buza, Fried — Bader, Remmer, Fröhlich, Szager, Himmer.

    A mérkőzés menetét az eléggé erős szél kezdetben meglehetősen befolyásolja. A 8. percig nincs veszélyesen kialakuló támadó akció egyik részről sem, hiányzik a kellő tempó is. A Sabaria kapu előtt kornerből támad az első kényes szituáció, amelyet Himmer old meg a kapu fölé lőtt labdájával. A túloldalon Tárnok lövése téveszti el a célt, majd Fröhlich 20 méteres lövését Weinhardt fogja. Két nekilendült Sabaria-támadás közül az egyik Bureschnek emberbe futó lövésével, a másik Powolny magas bombájával végződik. Félóráig tart a meddő küzdelem, amikor a 30. percben Prém kissé könnyedén ad hátra Weinhardtnak egy labdát, a kapus kénytelen a 11-esig kifutni, de Fröhlich rajta van. Weinhardt fogja a labdát, de forgolódik vele, majd elesik, kiejti a kezéből és Fröhlich, akit a bekkek elfelejtenek lefogni, beplaszírozza az üres kapuba. (0:1).
    A fatális hibát a Sabaria csatársora a lendület fokozásával igyekszik ellensúlyozni. A 32. percben Buresch—Stofián—Tárnok utat tesz meg a labda, de a balszélsőt a kifutó Szulik taccsra szereli.
    A bedobásból Powolny Tárnokhoz passzol, ez szépen átadja a labdát jobbra, Holzbauer fejelni akarja, de elhibázza, ám Buresch készen várja és biztosan vágja a jobb sarokba. (1:1).
    A gól után ismét az első félóra meddősége köszönt be s csak a félidő végén kezdenek erősödni a Vasas-támadások. A 43. percben koncentrikus roham indul a Sabaria-kapu ellen, több lövést paríroz a szombathelyi védelem, végül
    Száger jobbra tol egy labdát, amelyre a középre futó Báder jókor csap le és magas lövéssel küldi a jobb felső sarokba. (1:2).
    A második félidőre Stofián dagadt szemmel jön ki, látszik is rajta a bizonytalanság, miért is előbb a bal, majd a jobb szélre húzódik és ennek megfelelően átcsoportosul az egész csatársor. Később Stofián mégis viszszamegy a centerbe és tovább folyik a játék az eredeti csatársorral. A Vasas eleinte megkísérel néhány támadást, Száger offszájdgólt is lő, de az-
    után megkezdődik a defenzív munka és a Sabaria fokozatos felnyomulása. A 13. percben Rottler hátulról fellöki a kiugró Tárnokot, a 11-esből ki lehetne egyenlíteni, ám Prém a kapu mellé plaszírozza a labdát. Stofián mind jobban visszanyeri aktivitását, sokat van a kapu előtt, de máskor biztos fejesei most bizonytalanok. A támadóakciók lassan kint a kitűnő Bureschre koncentrálódnak, de pompás beadásai elvesznek a középen.
    A 22. percben Powolny mégis kiugrik egy jó labdával, de a 16-oson kívül elvágják. A szabadrúgáshoz Tárnok áll fel és 25 méteres bombája Szulik kezei között a felső lécről a vonal mögé csapódik. (2:2).
    Most már a döntetlen eredményt igyekszik tartani taccsrúgásokkal a Vasas-csapat és úgy látszik ez sikerül is neki, amikor A 43. percben Powolny és Tárnok párosjátékából a balszélső magas labdája a kapura ível és a Stofiántól zavart Szulik mögött beesik a kapuba. (3:2). . Most már hiába kapkod a Vasas-csatársor, az eltaktikázott meccs megmentésére már nincsen idő. Viczenik Ede zökkenő nélkül vezette le a mérkőzést.

    Sporthirlap, 1929. április 22.