magyarfutball.hu

Bástya FC - Hungária FC 0 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1928/1929, 16. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 5.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.12.04, 20:05
    Hungária—Bástya 2:0 (0:0)

    Hungária: Németh — Mandl, Kocsis — Rebró, Kléber, Schneider — Opata, Molnár, Kalmár, Skvarek, Hirzer. — Bástya: Beneda — Weiglhoffer, Emmerling — Wahl, Tóth, Kronenberger — Varga, Schwarcz, Possák, Ölvedi, Solty.

    Hatezer főnyi közönség gyűlt öszsze az újszegedi pályán, hogy tanúja legyen a Bástya egyik legnagyobb otthoni erőpróbájának. A mérkőzés, amely elé oly nagy érdeklődéssel tekintett Szeged egész társadalma, nem nyújtotta azt az igazi sportélvezetet, amit tőle reméltek. Ennek fő oka az időnként orkánná erősödő szél volt, amely nagymértékben befolyásolta mindkét részről a játék egyenletes kialakulását.
    A Bástya választ
    és a széltől támogatva hamarosan két kornert ér el, de Németh mindkettőt menti. Molnár és Hirzer akcióját Weiglhoffer veri vissza, majd Opata kísérletét semmisíti meg az agilis védelem. A 11. percben Solty beadása nagy helyzetet teremt, Németh kiüti a labdát, majd utánaszalad, de Ölvedi előbb éri el és az üres kapu mellé helyezi. A 25. percben felnyomul a Hungária csatársor is, Kalmár passzát Molnár nagy erővel lövi és Beneda csak kornerra tud menteni. Most ismét a Bástya van soron, Varga a kapu mellé lő, majd Schwarcz és Varga lövését Németh fogja. Hirzer kétszer is próbálkozik megtörni a Bástya fölényét, de a bekkek mind-
    kétszer szerelik. A Hungária támadásaival telnek el az utolsó percek, Molnár erős lövése azonban Beneda kezében akad meg.
    A második félidőben azonnal rohamozni kezd a Hungária.
    A 2. percben kornerhez jut, Opata rúgja, Kalmár a kapura fejeli és Molnár véglegesen besegíti. (1:0).
    Két Bástya-támadás Solty lesállásán akad meg, azután visszaesik a szegedi csapat és állandósul a Hungária fölénye.
    A 11. percben Skvarek kitör és hatalmas lövéssel megszerzi a második gólt.
    Most már biztos a Hungária dolga, mert a Bástya csatársora nem tud többé lábrakapni. Az erős ostrom közben a 31. percben Emmerling összefut Molnárral, aki a bekk felé rúg, ez pedig viszonzásul bele is rúg a csatárba. A bíró kiállítja Emmerlinget és tizenegyest ítél, amelyet Hirzer erős lövéssel a kapu mellé vág. A hátralevő időben a Hungária fölénye Molnárnak több lövésében jut kifejezésre, de valamennyit parírozzák.
    Bíró: Boronkay Gábor.

    Sporthirlap, 1929. április 22.