magyarfutball.hu

Újpest FC - Szeged FC 3 : 1 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: fgymat
    2024.02.19, 13:38
    A szegedi támadást nyomban szereli Szűcs, a jobbszárnyat dobja előre. Ádám elfut Bertók mellett, Raffai szögletre szereli. A szögletrúgást Ádám jól csavarja be a kapu elé. Vincze és Zsengellér fut a labdára. Vincze előbb éri el és fejjel hat lépésről félmagasan a kapu jobboldalán csavarja a hálóba. 46-ik másodperc, az Újpest vezet 1:0-ra!

    Nemzeti Sport
    1939.03.06
     
  2. avatar: heimo
    2016.07.29, 16:06
    Egy - egy pont különbséggel Ferencváros , Újpest és Hungária a sorrend

    A Szeged kitűnően védekezett az Újpest elleni mérkőzésen, de alulmaradt és így az Újpest nagycsapataink egyetlenje, amely mérkőzése mindkét pontját megszerezte.


    Pesti Hírlap, 1939. március 07.
     
  3. avatar: heimo
    2016.07.29, 16:00
    Az Újpest győzelemmel kezdte a tavaszi fordulót

    Az Újpest is csak kemény küzdelem árán tudta két vállra fektetni ellenfelét, a Szegedet. Az Újpest— Szeged mérkőzésén a szegedi kapuvédő, Tóth nagyszerűen dolgozott. A második félidőben a bíró kiállította Nagy balszélsőt.


    Budapesti Hírlap, 1939. március 07.
     
  4. avatar: heimo
    2016.07.29, 15:42 (szerk.: 2016.07.29, 15:42)
    Az Ujpest nehezen győzött a jól védekező szegediek ellen. Az ujpesti csatárok sokat hibáztak. A második félidő végén 30 percig 10 emberrel játszott a Szeged, amelynek legjobb tagja Tóth kapus és Raffai hátvéd volt. A szegedi csatárok is kihagytak több jó helyzetet.

    Már az első percben sarokrúgást erőszakolt ki az Ujpest: Ádám labdáját Vincze a kapuba fejelte. 1:0. Az Ujpest továbbra is támadott és sarokrúgásokat ért el. Az első negyedóra elteltével nyomult fel először a Szeged. A 18. percben Seper 20 méteres lövése elkerülte a kaput. A 25. percben újabb szegedi támadás: Bognár jó helyzetet hagyott ki. A 27. percben Futó a büntetőterületen kézzel érintette a labdát, a bíró 11-est ítélt, amiből Harangozó kiegyenlített. 1:1. A 30. percben a bíró tévedésből a félidő végét jelezte, de a határbírák figyelmeztetésére ismét folytatták a játékot. Az Ujpest nagy fölénybe jutott és csak Tóth kapus jó védései mentették meg újabb góloktól a szegedi hálót. A 39. percben Zsengellér 16 méteres szabadrúgása a sorfal fölött jutott a szegedi hálóba. 2:1.

    A második félidő ujpesti támadásokkal kezdődött. A 3. percben Zsengellér tiszta helyzetből hat méterről kapu fölé rúgta a labdát. A 4. percben Tóth Kocsis fejéről vette le a labdát. Az 5. percben a szegediek támadtak: Nagy lövését Sziklai fogta, majd Seper lövését tette ártalmatlanná. A 14. percben Nagy összeütközött Futóval, mire a bíró a szegedi csatárt kiállította. A 16. percben Bartók szabálytalanul gáncsolta Ádámot, a bíró 11-est ítélt, amit Kocsis a kapufának rúgott. A 22. percben sarokrúgás volt az Ujpest ellen: Bognár labdáját Seper a kapura fejelte, de Joós a kapuvonalról visszarúgta. Újabb sarokrúgás következett, ismét Seper fejelt, most azonban Seres tisztázta a helyzetet. A 26. percben sarokrúgás volt a Szeged ellen. A 34. percben Tóth rávetődött Zsengellér lábára, de kiejtette a labdát, amit Kocsis kapu mellé rúgott. A 36. percben Tóth Kocsist szerelte. Az ujpesti támadások egy ideig csak sarokrúgást eredményeztek, míg végre a 43. percben Kállai rúgta az utolsó gólt. 3:1.


    MTI Sportkiadás
     
  5. avatar: heimo
    2016.07.29, 15:40 (szerk.: 2016.07.29, 16:07)
    A megyeriúti pályán 3 órakor kezdődik az Újpest—Szeged FC-mérkőzés. A lila-fehérek az Ádám, Vincze, Zsengellér, Kállay, Kocsis összeállítású csatársortól sokat várnak.


    Népszava, 1939. március 05.


    Újpesten

    Az újpesti stadionban bonyolították le az UTE—Vasas NBB-mérkőzést, amelyen szép és változatos játék alakult ki. Az UTE a játék elején erősen támadott, de a Vasas kapusa, Terényi egymásután hárította el a veszélyes labdákat. A Vasas kitörései főleg Hermann révén veszélyesek. A 0:0-ás félidő után a Vasas lelkes játéka révén mezőnyfölényt harcol ki, de Saroveczky és Hermann labdái célt tévesztenek, vagy a jól védő UTE-kapus zsákmányává válnak. Kapuelőtti kavarodásból Krózser közelről küldött éles, védhetetlen lövéssel megszerzi a mérkőzés egyetlen gólját, amely az UTE-nek a győzelmet jelentette. A Vasast nem töri le a gól, hamarosan egyenlíthetne is, de Saroveczky a döntő pillanatban elcsúszik. A kapu előtt pattogó labda sem talál utat az UTE hálójába. A játékidő második felének végén Hermann kitör és a kaputól két lépésre a kapufának rúgja a labdát, amely kipattan. Egyenlő erők küzdelmében a szerencsésebb UTE győzött. A munkáscsapat lelkes játékáért dicséretet érdemel. A mezőny legjobbja Terényi volt, de kitűntek a Vasasból jó játékukkal Görög, Dóczi és Ádám.

    Az Újpest—Szeged NB-mérkőzés szezóneleji játékot mutatott, sok csapkodással és rengeteg rossz passzal. Az első percben Ádám, az újonc jobbszélső kornert erőszakol ki és a jól irányított labdát Vincze élesen befejeli. A mezőnyben az Újpest fölényben van, de a lelkes szegedi védelem, élén Tóthtal és Raffayval mindent hárít. Futó kezelése miatt büntetőrúgásból Harangozó egyenlít. Az Újpest erősít és Zsengellér szabadrúgásból a sorfal fölött a hálóba vágja a labdát.

    A játékidő második felében a Szeged balszélsőjét, Nagyot a játékvezető feleselés miatt kiállítja. A Szeged hiába tiltakozik, sőt a következő percben 11-est ítél a bíró ellenük, de Kocsis lövése a kapufának vágódik. Kállai a kifulladt szegedi fedezetsort áttöri és beállítja a végeredményt: 3:1.

    Az Újpest megérdemelten győzött, mert jobb kondícióban volt, védelme és fedezetsora végig megfelelt, a csatársor legjobb embere Ádám, a legrosszabb Kocsis.
    A belsők végig szürkén játszottak.
    A Szeged közvetlen védelme kiváló. A csatársor nem volt játékban.


    Népszava, 1939. március 07.