magyarfutball.hu

Szeged FC - Újpest FC 0 : 0 14:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2016.07.26, 19:41
    Az Újpest Szegedre megy, az »oroszlánbarlangba«, amely különösen az ő számára volt mindig pontvesztő terület. Most az Újpest nagyszerű formában van, míg a Szeged folyton változtatja összeállítását, ezért nem tud a csapat állandó formára szert tenni. A Szeged tehát papíron sokkal veszélyesebb az Újpestre, mint a pályán. Ha az Újpest nem veszti el az idegeit, jól bevált támadó stílusával hazaviheti mind a két pontot.


    Pesti Napló, 1938. november 13.


    A „meglepetések napján" az Újpest is, a Hungária is vesztett egy pontot


    Szegeden gólnélküli döntetlent csikart ki Szeged jó formában levő csapata a favoritként starthoz állt Újpest legénységétől. A mérkőzés — gólok nélkül is — izgalmas lefolyású volt, mert a szegediek végig egyenrangú ellenfeleknek bizonyultak. Az újpestieknek ezúttal csak a védelemben ment a játék. A támadósorban Zsengellér feltűnő indiszpozíciója (sérülten állt ki a mérkőzésre) bénítólag hatott partnereire, akik közül talán csak Havas közelítette meg a szokott formáját. A szegedi csapat kimagaslóan legjobb része a közvetlen védelem volt, a fedezetsorban Marosi, elől pedig Harangozó és Bognár érdemelnek dicséretet. A liláknál egyénileg Sziklai, Fekete és Balogh vált ki.


    Pesti Napló, 1938. november 15.
     
  2. avatar: heimo
    2016.07.26, 19:31 (szerk.: 2016.07.26, 19:32)
    Az Újpest Szegeden mérkőzik a Szeged FC csapatával. Az újpesti csapat jó formáját győzelemben juttathatja kifejezésre.


    Budapesti Hírlap, 1938. november 13.

    Pontot vesztett az Újpest és a Hungária

    Szegeden, az Újpest—Szeged FC mérkőzésén gólmentes maradt a két kapu. Az újpesti csatársor, amely az elmúlt hetekben ontotta a gólokat, tehetetlennek bizonyult a kitűnő szegedi védelemmel szemben. A Szeged FC-nek alkalma nyílott volna a gólszerzésre és a meccs megnyerésére, de csatárai nem voltak szerencsések s így az eredmény 0:0 maradt.


    Budapesti Hírlap, 1938. november 15.
     
  3. avatar: heimo
    2016.07.26, 19:06 (szerk.: 2016.07.26, 19:06)
    A bajnoki táblázat élén az Újpest csapata áll, viszont mai ellenfele, a Szeged a tizenegyedik helyen van, tehát ha a papírformára egyáltalán adni lehet valamit, akkor az újpestieknek kell győzniök, annak ellenére, hogy a mérkőzés Szegeden zajlik le.


    Népszava, 1938. november 13.

    Újpest—Szeged 0:0.

    A szép időben lejátszott mérkőzés során a Szeged ritkábban, de veszélyesebben támadott. Csapatában a közvetlen védelmen kívül Marossi középfedezet játszott jól. Az Újpestből Balogh és Vincze játéka emelkedett ki. Szegedi támadásokkal kezdődött a mérkőzés, majd negyedórán keresztül az Újpest volt fölényben, csatárai azonban több jó gólhelyzetben hibáztak.

    Szünet után ugyancsak változatos volt a játékmenet, de eredményt egyik csatársor
    sem tudott elérni. Az utolsó percekben a bíró Kocsist, a határbíró megsértése miatt kiállította.


    Népszava, 1938. november 15.
     
  4. avatar: heimo
    2016.07.26, 17:22 (szerk.: 2016.07.26, 17:29)
    Az eredetileg október 23.-ra kisorsolt bajnoki mérkőzésnapon a Szeged és az Újpest barátságos mérkőzést játszott.

    1938. október 23. Szeged

    Szeged FC - Újpest FC 5:5 (2:3)
    Szeged, Vasutas pálya, 500 néző, V.: Kohautek

    Az Ujpest FC és a Szeged FC vasárnap barátságos mérkőzést játszott a vasutas pályán, 500 főnyi közönség előtt Kohautek játékvezető vezetésével.
    A mérkőzés 5:5 arányú eldöntetlennel végződött, a félidőben az Ujpest 3:2-re vezetett. A játék közepes színvonalon mozgott.

    A 6. percben Ujpest érte el a vezető gólt, Temes lövése kapufáról hálóba pattant, a 15. percben Nagy beadásából Bognár egyenlített, majd a 18. percben Bognár fejesgólja révén a Szeged jutott vezetéshez, de a 28. percben Temes erős lövése Tóthnak, a Szeged kapusának kezéből a hálóba perdült és a 34. percben Temes fejesgólja révén Ujpest a félidőben 3:2-re vezetett.

    A második félidőben Ujpest csapatában Futó helyett Seres, Devecseri helyett Hidas, Szeged csapatában Baróti helyett Párkányi és Ördög helyett Varga játszott.
    A második félidő 3. percében Hidas a kifutó szegedi kapus mellett gólt rúgott, majd a 10. percben Seres a büntetőterületen felvágta Nagyot és a 11-est Harangozó belőtte. Két perc múlva Nagy gólját a bíró lesállás miatt érvénytelenítette. A 15. percben Bognár lövése a kapufáról gólba pattant és a mérkőzés 4:4-re állott. A 25. percben sarokrúgás után Kállai gólt fejelt, de a 30. percben Nagy a kifutó Sziklai mellett kiegyenlített. 5:5. A 33. percben azután a bíró mérkőzést sötétség miatt lefújta.


    MTI Sportkiadás
     
  5. avatar: heimo
    2016.07.26, 17:19
    A szép időben lejátszott mérkőzés során a Szeged ritkábban, de veszélyesebben támadott. Csapatában a közvetlen védelmen kívül Marossi középfedezet játszott jól. Az Ujpestből Balogh és Vincze játéka emelkedett ki.
    Szegedi támadásokkal kezdődött a mérkőzés. Majd negyedórán keresztül az Ujpest volt fölényben. Csatárai több jó gólhelyzetben hibáztak. Lassan a Szeged is támadásba lendült. Futó egy ízben leterítette Harangozót. A 38. percben Futó a büntető területen belül kézzel érintette a labdát. A játékvezető sípja néma maradt s ezért a közönség tüntetett ellene. A 44. percben lefutott, Fekete a 16-oson belül a lövés pillanatában kézzel rántotta el a csatárt.

    Szünet után eleinte a játék változatos volt. Később az Ujpest került fölénybe, majd ismét a Szeged vette át a játék irányítását. Harangozónak és Nagynak két jó gólhelyzete is akadt, amelyeket azonban nem tudtak kihasználni. A 38. percben Kállai hátrahúzott labdáját védte Tóth kapus. A 43. percben a bíró Kocsist kiállította a határbíró megsértése miatt.


    MTI Sportkiadás