magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - Vasas FC 1 : 2 20:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése
tippjáték
tippek
  1. 3 : 1 (1)

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2017.04.18, 13:26
    Vasas Drukkerkocsma:
    Ez az egész olyan szép, mint egy álom, de mégsem az, mert ez maga a valóság! Sőt, ez a mai még szebb győzelem volt, mint a tavaly augusztusi!

    S a 2 gólon kívül rúgtunk még 2 kapufát is, hozzátéve, hogy ha főleg Remili kapufája bement volna, az már igazi kiütéses matt lett volna. De legyünk szerények. Jómagam korábban azt írtam, elég lesz, ha csak 1 góllal többet rúgunk, mint a Fradi. Elég lett... smiley

    Hajdúbé a 90. percben megfogalmazta, miért vagyunk olyan jók (többek között), és én ezzel nagyjából egyetértek... igyekszem szó szerint idézni: "az megfigyelhető a Vasasnál, és talán ez a csapat legnagyobb erénye, hogy egy játékrendszerben játszik a VASAS, de akit bármilyen posztra odaállítanak, az tudja, hogy ott mit kell csinálni. Most ugye Murkájé a labda, de ha itt Szivacski játszana, ő is tudná, hogy ott mit kell tenni. De Korcsmár ezért tud több poszton is futballozni, Gál is a jobbszélen... pedig a két alapcsatár, akik ősszel elkezdték a góllövést, Ádám és Pavlov, sérülés miatt nem játszhat."

    Félix valóban bemutatott pár látványos szerelést ragyogó ütemben végrehajtva. Sőt még a kihozatalai is ültek. És akkor megismételve a lelátón feltett költői kérdést, hogy a picsában rejtegette ezeket eddig el?

    a Fradit olyan elszántnak láttam, úgy daráltak, hogy néha legfeljebb másodpercekig lehetett nálunk a labda, és már megint ők támadtak... Aztán jött a sokadik első félidő hosszabbításában kapott gól...

    Ha reméltem is, de nem gondolhattam komolyan, hogy ennyire erősek lehetünk a második játékrészben!...

    Valóban, a fradisták sokszor olyannak tűntek, mint akik az életükért küzdenek. Sőt, még 10 emberrel is ugyanúgy hajtottak (amikor is már 2:1-re vezettünk), de ez a fogcsikorgató küzdésük görcsös akaratba torkollott. De hát a MI CSAPATUNK is a pályán volt, s ezúttal is elmondható, hogy a VASAS igazán taktikusan és higgadtan játszott. Persze, kellett ehhez néhányszor szerencse meg bravúr is, pl. amikor még 0:0 állásnál a 27. percben Nagy Geri hatalmas reflexszel lábbal kivédte Varga Roland 15 m-ről leadott lövését...

    De ami engem is meglepett, hogy az 1. félidő utolsó percíben bekapott gól nem a Fradit ültette fel a lóra, hanem ettől a VASAS kapott szárnyra a 2. félidőben! Szép volt, csak így tovább, HAJRÁ, VASAS!

    Ezért látni is kell a focit,nemcsak nézni! smiley a félidőben lehetett látni,h ezt a tempót a fradi nem fogja bírni, mi meg igen. Az más kérdés,h a gólok végül még nem a fradi elfáradásából jöttek, de ugy a 65-70 perctől a fradi elfáradt..., és talán fel is adta! smiley Nekünk jó,ha az ellenfél "tempót" megy, és ugy akar megverni minket, abból mindig jól jövünk ki.

    Gratulálok az egész csapatnak és a szakmai stábnak.

    Szép győzelem volt és ez most nem kin keservesen kivívott, hanem tudatos és magabiztos játékkal.

    Sajnálom, hogy megint az első félidő utolsó pillanatában kaptunk gólt, talán már a harmadik ilyen mérkőzés volt.

    Lehet, hogy pont ez rázza fel a csapatot? Volt egy szériánk, amikor mi vezettünk, sőt még emberelőnyben is voltuk, még sem sikerült győzni.

    Azért meglátszott, hogy Berecz Zsombor a második félidőre jól jött ki, (Moha formája is jobb) mindjárt más lett a játékunk.

    Gál már a második kalimpálós beadás-lövés kapufáját lőtte. (Egyre jobban beilleszkedik és megtalálja a helyét.) Egyszer talán száraz falevélként behullik a kapuba is, mint ahogyan Berecznek a múltkori egy mérkőzésen rúgott két kapufája is góllá érett, Most Moha szabadrúgását hárította a kapufa, hogy megint meg legyen a kettő.

    Ez a mérkőzés is megmutatta, hogy Murka Beninek a baloldalon jobban megy a játék, na és így Kleisz Márk is maradhat a helyén, nem kell két játékost más poszton játszatni.

    A védelem élükön a kapussal most jobb volt, Burma is magabiztosan játszott, olyannak tűnt mintha egy sorral előbbre játszott volna, annyiszor jött fel támadáskor, illetve már feljebb védekezett. Mondjuk az emberelőny miatt mehetett is feljebb.

    Saglik végre jobb lábbal is hozzá mert érni a labdához, gólt is szerzett, korábban ha egyedül volt a kapussal szemben is, mindig igyekezett a bal lábára venni.

    Vida Máté sokkal jobban szervezi a játékot, mint eddig bár ki, aki a helyén játszott.

    A játékvezetőkről csak annyit, hogy két ilyen szándékos kezezést nem észre venni, elég nagy hiba.

    Ezért és még egy durva szerelés miatt, talán a 65. perc környékén három sárga lap bent maradt a Fradinak.

    Ha a sárga lapokat kiossza a kezezésért, talán Nalepa sem kerül a kiállítás sorsára. Úgy látták, hogy megengedhetnek maguknak többet is.

    Gera úgy viselkedett, mint egy védett vad. (Össze lehetne kötni Õket Juhász Rolival.)

    Mikor Gerát eltalálta a labda és összeesett, azonnal megállította a játékot a bíró, megakasztva a támadásunkat. Ezzel nincs is különösebb gondom, legyen minél előbb ápolási lehetőség. Nem sokkal később Király került a földre és ott is maradt. Érdekes módon mehetett tovább a mérkőzés, pedig a Fradi elég messze volt még a kapunktól. No, ezzel van a gondom.

    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018138
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2017.04.18, 13:08
    kifejezetten jó volt a mentalitás az első félidőben! Hajtottak, küzdöttek, helyenként mutatósan, gyorsan játszottak! Azt gondoltam sima 3-0 a vége... Kleinit behozták Bognárt meg levitték, itt minden eldőlt... Ha Bognár több bizalmat kap jó játékos lesz ez látszik rajta. Van szeme és esze a focihoz! Kleini semmit sem ér.. csak fut mint egy mérgezett egér, de passzolni nem tud, labdát kezelni nem tud, lőni nem tud... a norvégok elleni góljából fog élni még 1-2 évig és kifújt. Ami a legjobban hiányzik ebből a csapatból, amivel sok sok meccset nyernénk az 3 olyan személy mint volt Szűcs Lajos, Dragóner Attila és Lipcsei Peti! Ők hárman megtestesítették mindazt ami most a közelben sincs a játékosoknál, Geránál sem! Talán Batik ha felépül végre. Benne látszódott az a tűz, ami az előbb említett játékosokban benne volt! A tábor... értem az érveket pro és kontra, de ha nem is voltunk mindig bajnokok és jók legalább egy valami miatt felemelt fővel járhattam, hogy milyen szuper szurkolói vannak a Fradinak, milyen hangulatot teremtenek, most sajnos ez sincs meg már! Akik bent vannak, nekik persze jár a tisztelet, csak ők még kevesek :(


    Szegény Holczer, valszeg nem így képzelte 2795 nap után a vsszatérést.:(


    Saját magunkat intéztük el. Hát igen. És ez így megy hétről-hétre. Addig-addig amíg aztán rá kell jönnünk hogy nem is így van. Az az igazság hogy tragikusan szarok vagyunk. Edző, játékoskeret így együtt. És akikkel nem régen még kicsit jobb volt a helyzet már rég szétszéledtek mindenfelé. Úgy is mondhatnám hogy kimérték őket kilóra. Valakik persze ezzel is jól jártak. Most nem akarom részletezni hogy kik, de az biztos hogy nem a mi drága Fradink.


    Husinget miert nem kerdezik meg h milyen erzes h sorozatban mennek el a meccsek rajta?


    Újra és újra a baloldalunkon vernek meg minket...


    Moutari semmit nem védekezik. Állandóan valahol középen kolbászolt.


    Ez a Hüsing srác félelmetes! Ahogy a 2. gól előtt lyukat rúg, ill. később Lovrencsics beadása után kirúgja a gól felé tartó labdát... Ki tudja hányadik szarság már ez nála!? Vannak ilyen játékosok, akik valahogy vonzzák a bajt, persze ebben bőven benne van a tálentum hiánya. Gyepes volt annó ilyen. Az ilyen emberektől meg kell szabadulni. Nalepának vannak jobb pillanatai, de ő meg mintha néha magával is küzdene, ill. néha mintha nem bírná a tempót. Bár a fáradtság nála onnan is eredhet, hogy nem tudja mindig olvasni a játékot és fölöslegesen sokat fut.


    Tényleg, ötödikek vagyunk. Siralmas, de egyben nagyon vicces is. Milliárdok, meg német bundesliga edzők, meg válogatott játékosok. Én értem, hogy nem lehet minden évben bajnokok lenni, de...na, azért na. smiley Azt hogy lehet megmagyarázni, hogy az előttünk álló 4 csapatból 3 jóval szerényebb kltségvetéssel dolgozik és az egyik legkisebb költségvetésű klub egy ponttal áll mögöttünk? Akik ráadásul szintén a mostani szerzonban oda vissza már megvertek minket?


    Az kész röhej, hogy nálunk van a leggyengébb belsővédő páros az NB1-ben. Tegnap főleg rajtuk ment el a meccs, meg azon, hogy a második félidő elején megint a buzizást hoztuk, nyomokban sem hajtottunk úgy, mint az első félidőben.
    Én már félidőben is írtam, hogy szerintem messze nem játszunk olyan jól, nagyon gyengén kontráztunk, nagyon sok a gyermeteg hiba. Ez vissza is ütött. Ha egy picit több esze van némelyik támadónknak, az első félidőben eldönthettük volna a meccset.
    Az szemmel látható, hogy Moutari taktikailag 0, védekezni egyáltalán nem tud. Sternbergre folyamatosan 2 az 1-ben vitték a labdát a második félidőben.
    Az szintén gáz, hogy annyira kiszámíthatóak vagyunk, hogy a legcsövesebb csapat is rájön, hogy egyik félidőben a jobb szél, másikban a bal szél van használva nálunk.
    Az is kiderült, hogy Hüsing, Nalepa, Dilaver, Djurka, Ryu meg a fene tudja hányan vannak még, mind mehetnek. Koch, ha felépül, Sternberg, ha lesz előtte érettebb támadó, illetve Moutari, ha megtanítják védekezni-passzolni-helyezkedni, hasznos lehet a jövőre. A többi légiós játékát egy 20 éves fiatal magyar srác is hozza.
    Dollt pedig addig melengetjük a keblünkön, hogy majd a következő szezon is el lesz baszva.


    30 perc nagyon jó foci, 15 perc közepes, majd 45 perc homály. Ez a tegnapi meccs összefoglalója.


    Utoljára a Détári időszakban égett a pofám ennyire a meccseink után, mint manapság. Nem elég, hogy hétről hétre leszurkol akárki minket, illetve a játékosainkból hülyét csinálnak a pályán, mostmár ollézik is az ellenfél tábora az Üllői úton. SZÉGYEN!!!


    Egy újabb nehéz éjszaka után talán abban látom a legnagyobb bajt, hogy ezen Doll féle nyilatkozatok után miért várunk ennél jobbat, többet? Gondoljunk csak bele. Az elmúlt pár hétben a játékosok szégyellhették magukat, a csapat halott volt és most egyértelműen ki lett jelentve, hogy sz.r futballisták. Mindezt saját edzőjük mondta róluk, az, akin áll vagy bukik a csapategység, akinek a játékosoknak a kilábalását kellene segítenie a gödörből. De nem, Doll sértegeti a játékosokat, beléjük rúg akkor mikor a padlón vannak. Mindezt nem az öltöző falai között, ahogy kellene, hanem nagy nyilvánosság előtt. Ezek után mit vár tőlük? Én is elküldeném az anyjába, főleg úgy, hogy egyszer se hallottuk azt, hogy Doll vagy sleppje bármiért is hibás lenne. A gyenge taktikáért, vagy azért mert ezeket a "gyenge kvalitású" játékosokat ő hozta ide! De talán ennél is nagyobb baj, hogy a vezetés Doll pártjára áll. És ezzel egy újabb ütést visznek be a játékosoknak, már a vezetés is, akiknek a játékosok pártján kellene (szerintem) állniuk. De azzal, hogy Doll-t ajnározzák, az ő mondandójával értenek egyet. Ezek után (stílszerűen) feltámadást ne is várjunk! Olyan széthúzás van mint a szurkolók között. Ne értsen félre senki, a játékosok is sarasak, de legalább ugyanannyira a stáb és a vezetés is. De minden kritika a játékosokon csattan. Ez nem fair, nem Fradistához méltó! Doll, vezetés TAKARODÓ!

    Kíváncsi lennék mi hangzott el a szünetben az öltözőben. Egy egész jól nézhető első félidő után egy teljesen indiszponált csapat jött ki. Szerintem bunda az egész bajnokság. Ha a Vasas harmadik lesz, akkor bármi történik a kupa döntőben, mi akkor is EL selejtező résztvevők vagyunk. Ezért leadtuk a három pontot. Másra nem tudok gondolni. AZ egész különben már csak egy bohózat. Nem baj itt semmi, az elnök úr megmondta, nem lesz itt változás ebben a szezonban. Akkor meg minek izgatjuk itt magunkat.

    A meccshez nem lehet mit hozzáfűzni. Egyszerű lúzerek lettünk. Mezőkövesdi szintű teljesítménnyel. Holczi a kapuban maga volt a zavar. Remélem Dini felépül hamar. karizmája nulla. Husi, Nalepa mai is egy vicc volt. Inkább a Csuka Hajnal kettős nyomja középső védőként. Dilaver mint vkp, egy ronda vicc. Bognár szegény meg kurva kevés ide. Vannak felvillanásai, de gyenge mint a fos, és lassan gondolkodik. Nem tom Radóval mi van, meg Trinksel, de jobb ha reaktiváljuk őket, mert beférnének. Összességében megér egy misét, hogy lehet ennyi játékos teljesen formán kívül? Doll mester ebből a gödörből már nem mászik ki. Ha hozunk még egy német focistát, felrobbantom a székházat.

    Kint voltam. Hangulat első félidőben ok. Egész sokan voltak a B-ben. Csak a "capo"-nak nincs tisztelete, leszámítva a pár körülötte mozgó embert.
    Jaték első félidőben ok, épp lesutáztam Sternberget, mire lő egy gólt.
    Második félidő zokni. Mély letargiában néztem végig.
    A végén még a vasas drukkerek is leüvöltöttek minket.

    Változást!

    Ritka kevesen voltak. Ennyire kevesen talán eddig még soha.

    Amúgy nagy jelenet volt, hogy Csuka pályára lépett, és mindössze másfél perc kellett neki, hogy megkapja a szokásos sárgáját. smiley Oliver, meg Misa meg...

    Pont szemben volt velünk, teljesen jogtalan volt a sárga. Ennél csúnyábbakat nem fújt le a vasasnak. Pl. a második góljuk előtt is olyat kapott valaki a bokájára, hogy nekem fájt, de a cserebíró oda se nézett...

    Ízlelgessük: az utolsó 10 bajnokin (a szezon majd 1/3-a) 10 pont a 30-ból, az utolsó 4 meccsen 1 pont a 12-ből. Nincs edző aki ezt eddig a Fradinál túlélte volna! De ott a kupa, ami megmenti a seggét. Hihetetlen és inkorrekt, a korábbi edzőkkel kapcsolatban. Csak azért mert valaki lapít, mindenre bólogat, nem szövegel, nem követelőzik az bármekkorát is bukik, maradhat. FTC foci 2017.

    Ahogy lentebb írtam, nem felmetve Dollt, de nagyon túl van becsülve a keretünk szerintem.

    Vegyük sorba:
    Holczer - Cserének elmegy
    Dibusz - Szerintem még mindig az NB I egyik legjobb kapusa. Itthonról nem cserélném el senkire.
    Varga Á. - Jövó embere. Nem láttam még annyit, hogy megítéljem.
    Nalepa - Kuka. NB II. Borzasztó lassú, darabos, labdaügyetlen.
    Hüsing - Nalepa 2.0
    Leandro - Mindent elmond a többi KH-ról, hogy még mindig őt látom a legszívesebben a védelem tengelyében, mint a 2 falábút.
    Batik - Meglátjuk...
    Sternberg - Átlag NB I-es játékos. Se több, se kevesebb. Ramírez klasszisokkal jobb nála.
    Botka - Eddig csalódás számomra, de benne van fantázia.
    Dilaver - Nagy bután játszik. Mióta ide jött, rengeteget esett vissza a játéka.
    Koch - Amikor játszott jó volt, de amugy Buzsáky 2.0
    Cukic - Fradista, de inkább a háttérben tegyen meg mindent a Fradiért, ne a pályán.
    Gera - Jelenleg ő egy személyben a középpályánk és sajnos ő is borzalmasan gyenge a tavasszal. Nagyon remélem, hogy úgy igazolunk majd, hogy nem lesz alapember jövőre. Imádom Gerát, de ez a Fradi érdeke.
    Kleinheisler - Nagyon örültem mikor ide került, de hatalmas csalódás. Bután játsza ezt a játékot.
    Bognár - Olyan lesz, mint miskolcon. Félévente 3-4 jobb meccs, amugy túró. Nem megoldás.
    Ryu - 0. Kár volt idehozni.
    Hajnal - Remélem nyáron visszavonul.
    Csernik - Jövő embere. Meglátjuk.
    Moutari - Megeszem a kalapom, ha érte komoly pénzt fogunk kapni. Futni tud, amugy NB II-es játékos. McCabe idején jöttek ilyenek.
    Lovrencsics - Javuló formát mutat, de mint Lamah pótlása.... Sajnos az rossz csere volt.
    Varga R. - Szeretem a játékát, mert lendületes, mindig benne van a veszély, de persze csak, ha van helye futni.
    Radó - Eddig nálunk 0.
    Djuricin - Borzalmasan gyenge. Amennyi az ára, annyiból 3x ilyen jó játékost lehetne hozni.
    Böde - Sajnos ő sem megoldás már. Egyre gyengébb lesz.

    Szóval összességében a nevek lehet, hogy jók, de a többségük vagy benne van már a korban és sokat kopott a tudásuk, vagy jó nevű külföldi csapatoktól jöttek ugyan, de azt mindenki elfelejti, hogy pl. Hüsing is csak elvétve volt a Bremen I. csapatánál.

    Ha Doll el is menne, itt nagyon komoly keret cserére lenne szükségünk, mert ez a keret bizony gyenge, teli átlagos, ügyetlen játékosokkal!

    http://ulloi129.hu/2017/04/15/elo-a-vasas-elleni-bajnokirol-6/
     
  3. avatar: fgymat
    2017.04.15, 21:19
    A 21. percben Farkas játékvezető megsérült, helyette Bognár Tamás vezette tovább a mérkőzést.