magyarfutball.hu

Újpest FC - Vasas FC 2 : 2 18:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 3 (1 szavazat)

játékvezető: 3 (1 szavazat)

hangulat: 3 (1 szavazat)

1...5
tippjáték
tippek
  1. 2 : 0 (1)

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2016.11.06, 15:39
    Szerintem el kellene végre döntenie a vezetésnek/edzőnek, hogy fontos-e a jó helyezés a bajnokságban, vagy csak arra megyünk, hogy minél több fiatalt játszassunk, és így neveljünk + értéket teremtsünk.

    Ha az utóbbi, én azt is elfogadom, mit is tehetnék, hisz nem én adom a lóvét, sem a szakmai hátteret, nekem "csak" egy dolgom van, hogy szurkoljak.

    Mert nem hiszem el, hogy egyetlen illetékesünk sem látja, hogy minden csapat, aki fogást talált rajtunk, az azért volt, mert NEM VOLT JOBB OLDALI VÉDEKEZÉSÜNK.

    Nem szeretném bántani sem Kleiszt, sem Murkát, de annyira látszik, hogy semmi előképzettségük nincs a védekező feladatokban, hogy az már fáj. Ügyes srác Kleisz, bizonyította a loki ellen, de ma nagy túlzással a 87. percben volt az első értékelhető megmozdulása. A fekete srác oda-vissza xopatta egész meccsen.

    Értem azt is, hogy meg akarunk felelni a fiatal+légiós szabálynak, de akkor ezt is ki kell mondani, hogy ez alapvető belső szabály, ettől nem térhetünk el.

    De egy biztos. Ha ilyen hendikepeket adunk az ellenfeleknek, semmi esélyünk nem lesz hosszú távon a fehérvári és maki kegyeltekkel felvenni a versenyt. Mert tudunk mi erősebb kezdőt is kiállítani, ez fix.

    Nem tudom, mi a bűne Osinak azon túl, hogy 1 évvel idősebb a kelleténél, de ő zsebre dugott kézzel hozná azt a formát, amit az említettek. Bizonyított már, nem kérdés. Juno írta itt, hogy a mostani Osi nem egyenlő a tavalyival. Ezt elhiszem, de ha nem kapja meg a lehetőséget, nem is lesz olyan. Kérdezem a mostani Kleisz, Szivacski, Murka a helyén jobb, mint a mostani Osi, vagy csak fiatalabb?

    Pavlovot is szidják itt sokan, de kérdezem, ha ő nincs a pályán, van olyan ember a támadó harmadban, aki le tudja venni a labdát és meg tudja játszani a társnak? Mahir esetleg, de ő nem egy brusztolós csatár, és magának elég nehezen tudja leadni...

    Látjuk, hogy nem annyira erős ez a bajnokság, simán versenyben lehetnénk a bajnoki címért, de ehhez több kell. Nem megengedhető, hogy egy UTE ellen 5 pontot veszítsünk. (sokszpr volt olyan érzésem a meccsen, mint a Gyirmót ellen, hogy nagyon nem tudjuk, mit akarunk játszani)

    Annyit írtam, hogy nem is maradt erőm Nagy Gerivel foglalkozni... smiley Pedig róla megint tudnék, hisz ma is volt szép védése, óriási póz, szerencsétlenkedés és a szokásos elbaltázott kijövetel és helyezkedés...

    És még mielőtt valaki lebaxna, qrvára büszke vagyok a csapatra, hogy van tartása, hogy küzdenek, hogy akkor is mennek, amikor látszik, hogy nagyon nem megy, hogy ha kell, meghalnak a csapatért, a címerért. Valamikor ennek is örültünk volna. De a lécet ők emelték fel, így hadd legyek, legyünk kritikusak. Mert hiszem, hogy az építő jellegű kritika fejleszt.

    HAJRÁ VASAS!


    Szerintem Oenning érkezése előtt a mai meccset kb 4-5 góllal buktuk volna el. Az idei szereplést nem lehet elvonatkoztatni a tavalyitól. Látni kell,hogy játékban,de elsősorban mentálisan óriásit fejlődtünk. Nekem továbbra sincs kétségem abban,hogy a dobogó valamelyik fokán ott leszünk a bajnokság végén. A lécet különösen a tavalyi önmagához képest valóban magasra tette a csapat,de egyelőre nagyobb verőhiba nélkül teljesít.


    Ilyen jatekos ellen mint a feka ,csak 1 fegyver van nem szabad ,hogy labdahoz jusson. 2 vedo kell ra.1 teruletet ved 1 megelozi. Mert 1 az 1be siman megver barkit.


    A második félidő az vállalhatóbb volt mint az első, de a jobb oldali védekezésünk miatt folyamatosan infarktust lehet kapni, a csatáraink pedig nem elég gyorsak.

    De megverni azért nem könnyű minket, ezt most is láttuk. Nem is sikerült.


    Sajnálom, hogy megint nem sikerült nyerni. Ez a mérkőzés nehezebb volt, mint a Videoton elleni, már a körülmények miatt is.

    nekünk az esős, sáros talaj nem fekszik.

    Az Újpest más stílusban játszik, mint Mi, gyorsabb és jól cselező játékosai vannak, akiken ez a talaj nem fog ki.

    Sajnos a középpályánk ma nem volt erős, Bereczet a válogatott kerettagság nagyon megzavarhatta, egyetlen egy jó akciót nem tudott indítani. Alig szerzett labdát, azt is rögtön elvesztette, egyetlen jó passza nem volt.

    Szerintem Osi nagyon hiányzik jobb oldalról. Most Murka is kevesebbet nyújtott. Nem tudott elmenni a szélen.

    Burmával nem tudom mi történhetett, az utóbbi meccseken már elég stabil volt. Ettől függetlenül Debi jól szállt be és javult a védekezésünk.

    Geri hibája benne van az ilyen időben játszott mérkőzésben, de szerencsére tudtak javítani.

    Banai is benézte rendesen a Saglik szabadrúgását. Mellesleg védhetetlen volt, meg sem tudott mozdulni.

    Szerintem a bíró nem volt rosszabb a többinél, az eredményre nem igen volt befolyásoló hibája, a második gólunk necces volt, de talán először a védőt érintette, úgy csúszott Korcsmár Zsolt hasára, ezért is nem inthetett a partjelző.

    Jobban zavar az első kapott gólunk, hogy a sok védő közül az ellenfél fért hozzá a labdához.

    A múltkor írtam, hogy nem passzoltak a csatárok egymásnak, a jobb helyzetben lévőnek, kicsit most is visszajött ez, meg amikor elkezdtek egymásra mutogatni, ahelyett, hogy mentek volna az elveszett labda után, még a riporternek is feltűnt.

    Eddig az egymásért is küzdés és a jó csapat egység jellemzett minket, nem lenne jó, ha ez elromlana.

    Tartottam tőle, hogy az UTE nyeretlenségi sorozata megint ellenünk szakad meg, mint az első négy fordulóban, de szerencsére ez nem következett be, mert azért a bekapott gólok után mindig összekapták magukat a fiuk.

    Most lesz két hetünk, hogy rendezzük a sorokat. Az eddigi eredmények így is szépek és hát a többi meccs is jól alakult a szempontunkból.

    Egy biztos, hogy a hátralévő fordulók sem lesznek könnyűek és nem mehetünk biztosra senki ellen, mert a korábban gyengélkedők is kezdenek magukhoz térni.


    Talán először a szezonban nem volt jó a belső középpályánk (Vida, Berecz), ennyi belefér, te milyen szemüveggel nézed a meccseket?

    Sokkal aggasztóbb a jobboldali védelem, amire nincs megoldás, tekintve (és akceptálva), hogy a tulaj óhaja szerinti 2 milla kell, ezért Osi nem jöhet. A Vida Máté saját jogon játszik, kellene még egy fiatal, aki szintén a játéka miatt férne be, akkor kiegészülhetne a védelmünk. Bár lehet, hogy a Misi már úgy gondolja, hogy nem a pénz miatt nem játszatja az Osit, hanem mert nem elég jó > vö. A kognitív disszonancia redukciója (pszichológia). Erre utal, hogy ma pont játszhatott volna, elvileg.

    Egyébként az Újpest kicsit mumus nekünk, szerintem jó ez a döntetlen.


    Kicsit én is a tegnapi meccsről.

    Sajnos nem tudtuk azt nyújtani, amit megszoktunk a csapattól. Sok összetevője volt ennek. Egyrészt az Újpest sok futással, területszűkítéssel, a középpálya dominálásával, letámadással, sok ütközéssel megakadályozta, hogy kialakuljanak a vasasos játékkapcsolatok az előre-játékban.

    Másrészt a védekezésünket a szokott és sokszor feltárt módon próbálták megbontani, sajnos néha sikerrel. Más is próbálkozik a jobboldalunk feltörésével, de ilyen sebességű és technikás balszellője nem sok csapatnak van. Ez a feka jó játékos. Nehéz megkerülni Osi szerepét. Nekem is hiányzik. Már Szivacsnál is hiányzott. Aztán Murkánál is. Kleisznél tegnap meg nagyon. Nem Kleisz hibája. Nagy tehetségnek tartom, Megnézném egyszer saját posztján is. Biztos eljön az ideje. Arról nem is beszélve, hogy Mahirtól sok támogatást nem kap. A másik oldalon Moha ezt a részt jobban megoldja. Igaz Saglik meg a gólokkal áll jobban.

    Harmadrészt valóban kicsit fakónak tűnt a csapat. Főleg a közepe. Nem bántom őket érte. Az érzésem az, hogy kicsit elfáradtunk. Gyakorlatilag kihegyezett formában tolják a srácok a meccseket. Hónapok óta. Sok ez még nekik. Ilyenkor jól tud jönni egy-egy válogatott szünet. Lehetőség kicsit fellélegezni. Még azoknak is, akik a válogatottnál jönnek számításba.

    Az első félidőben a csapat kisasszony focit játszott. Folyamatosan leütköztek minket. Az volt az érzésem meglepődtünk egy kicsit . Kíváncsi lennék a labdaszerzés, labdavesztés statisztikára a középpályán. Mivel játékban nem volt ellenszerünk ez ellen a stílus ellen, én sokáig vártam Jamest, hogy rendet tegyen ott középen. Nem jött. Másként kellett megoldani. Annyira sikerült amennyire siker az egy pont.

    Vissza a jobb oldali futó kérdésére. A Fradival az első harmadban játszott meccsen adtunk egy félidőt a zöldeknek. Szerencsénk volt hogy Duricin a szokásosat hozta, illetve, hogy Geri éppen fogott mint a festék. Ha nincs így, már a szünet is meleg lehetett volna. Akkor Martin nem zárt vissza rendesen, a zöldek meg sorozatosan dupláztak a szélen. Válaszként a félidőben Misi behozta Osit is és úgy már megvoltunk. Nem tudom mit talál ki a mester, de nem szeretném ha még egyszer 45 perc előnye lenne a zöldeknek ellenünk. Még a végén a másodikban kell sokat rúgnunk a győzelemhez.

    Mindezek mellett, vagy ezek ellenére is gratula a csapatnak. Hónapok óta karácsony van.


    Arra kíváncsi lennék, hogy mi lehetett a Debi-Burma csere oka, esetleg Diarra hatékonyabb semlegesítése, vagy Pavlovot mindenképpen be akartuk hozni, ezért le kellett hozni egy külföldit a plusz pénzért? (Pavlov beállítása egyébként szerintem jó húzás volt.


    Semmi másban nem vertek meg minket, csak a középpályás-támadó agresszivitásból. De ezt marha jól csinálták.Az előző ujpest meccs is ezen ment el.

    Vasas drukkerkocsma
    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018138