magyarfutball.hu

Előre FC Békéscsaba - BKV Előre 0 : 2 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2016.01.22, 10:54
    Előrébb tart BKV Előre

    2400 néző Vezette: Hajdó Attila (Ortó Gyula, Drucskó János)
    Békéscsaba: Csirics Vladimir 6 - Simon Attila 5 (Majchrovics Zoltán 74. p), Serban Emil 5, Futaki Krisztián 5 - Balog Zsolt 4, Szabó Sándor 6, Bánföldi Zoltán 5, Valentényi Viktor 6, Tóth György 4 (Ursz József 74. p.) - Lapsánszki Tamás 4 (Kurucsai András 61. p.), Keresztúri András 4 Edző: Vágó Attila
    BKV Előre: Lippai József 6 - Tímár Krisztián 5, Farkas Viktor 6, Farkas Attila 5 - Horváth Csaba 5, Szilveszter Ferenc 7, Herczku Szabolcs 6, Filipovics Vladan 5, Vincze Zoltán 5 - Kincses Péter 6, Megyesi László 7 (Kovács Attila 90. p.) Edző: Dajka László
    Gól: Megyesi 55. p. ; Szilveszter 90. p
    Sárga lap: Vincze (Lapsánszkit lerántotta) 22. p ; Tímár (ellökte Urszot) 88. p. ; Serban (Kincsest hátulról elkaszálta) 91. p.
    Szögletarány: 3:12 (0:7)

    55. p. : Farkas A. jó ütemben ugratta ki a védők közül kilépő Megyesit, aki 8 méterről, a balösszekötő helyéről laposan kilőtte a hosszú sarkot, 0-1.
    68. p. : Kincses jobbra kisodródva, futtából a bal kapufát találta telibe.
    90. p. : A vendégek a 12. szögletet hajthatták végre, ezúttal a jobb oldalról. A belőtt labdát Filipovics a kapufára lőtte. A védők azt sem tudták, hol járnak, ezt a zavart jól használta ki Szilveszter, aki 10 méterről, kapásból kilőtte a bal alsó sarkot, 0-2.

    Az új évezred első hazai futball-találkozóján lépett pályára az Előre FC Békéscsaba és a nevében félig megegyező fővárosi együttest, a BKV Előrét fogadta.
    A vendégek egyébként az NB I B-s bajnokság Keleti csoportjának listavezetői, ami meg is látszott a játékukon, hiszen már az első percektől kezdve magukhoz ragadták a kezdeményezést. Jobbára a békéscsabaiak térfelén folyt a játék, ami döntően annak köszönhető, hogy a vendégek középpályás sora remekül működött. Jól szedték össze a békéscsabai kapu előteréből kipattanó vagy kivágódó labdákat és pillanatok alatt helyzetet teremtettek Csirics kapuja előtt.
    A lila-fehérek erejéből szórványos és erőtlen kontrákra futotta az első félidőben. Így Lippai kapusnak dolga egyáltalán nem akadt, kollégájának, Csiricsnek annál több, de jól állt a lábán a csabaiak télen igazolt jugoszláv légiósa. Döntően ennek köszönhető, hogy az első játékrészben nem esett gól.
    A szünet után némiképp magára talált a Békéscsaba, ekkor már nem billent fel annyira a pálya, a lila-fehérek is többször meglódultak a kapu felé, ám a befejezésekkel rendre hadilábon álltak, elügyetlenkedték vagy a vendégek kapusa hárított. Ám ebben a játékrészben is tetszetősebben, korszerűbben futballozott a fővárosi együttes, amely tudatosan játszott, míg ugyanez a csabaiaknál csak csírában volt felfedezhető.
    A vendégek megérdemelték a győzelmet.

    Vágó Attila: - Igazolta jó hírét a közlekedési együttes, de amíg ennyire tisztelünk mindenkit és nem bízunk önmagunkban, a siker elmarad.
    Dajka László: - Mentálisan tökéletesen felkészültünk a mérkőzésre, úgy érzem, kevés csapat nyer majd Békéscsabán.

    1. BKV Előre 6 5 - 1 14-3 15
    ...
    10. Békéscsaba 5 1 1 3 3-6 4

    Békés Megyei Hírlap 2001. március 19. ; Futballévkönyv 2001/I