magyarfutball.hu

BKV Előre - Békéscsabai Előre FC 3 : 1 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2017.03.18, 22:04 (szerk.: 2022.06.26, 00:03)
    Beindultak a közlekedésiek
    BKV Előre - Békéscsabai EFC 3-1 (1-0)


    BKV Előre: Lippai 7 — Kovács N. 6, Kovács A. 6, Varga 5 — Tóth Cs. 6, Disztl 7, Herczku 6, Kozma 5, Vincze Z. 6 — Bene 5, Medgyesi 7. Vezetőedző: Urbányi István
    Békéscsaba: Fekete 6 - Simon 6, Balog Zs. 5, Bujáki 5, Fehér 5 - Udvari 5, Szoboszlai 5, Bánföldi 5, Gabala 5 - Tóth Gy. 5, Hoffmann 5 Vezetőedző: Pásztor József Csere: Varga h Lóczi (6) a 32., Bene h. Ruzics (4) az 51., Kozma h. Bánka (-) a 73. ill. Bujáki h. Ursz (-), Tóth Gy. h. Toldi (-), mindkettő a 62., Bánföldi h. Futaki a 71. percben.
    Gólszerző:
    Megyesi a 21. percben Herczku passzát követően 12 méterről a kapu közepébe vágta a labdát (1-0).
    Hoffmann az 56. percben Szoboszlai jobb oldali beadását 12 méterről fejelte a kapu közepébe (1-1).
    Disztl Milán az 57. percben az egyenlítő gólt ünneplő vendégvédők között kilépve 13 méterről gurított a kapu bal alsó sarkába (2-1).
    Megyesi a 67. percben a Vincze Z. buktatásáért megítélt büntetőt lőtte a kapu bal alsó sarkába (3-1)
    Sárga lap: Varga A. (Balogh Zs. buktatásáért) a 4., Kovács N. (Szoboszlai buktatásáért) az 50., Bánföldi (Disztl M. visszarántásáért) a 60., Simon (Vincze Z. gáncsolásáért) a 90. percben
    A mérkőzés osztályzata: 3
    Így bíráskodott (8): Szarka Zoltán játékvezető végig határozottan bíráskodott, bár a 25. percben kezezés miatt elfelejtett szabadrúgást ítélni a vendégek javára. A bírónak ettől eltekintve eredményt befolyásoló hibája nem volt.

    Egyperces gyászszünettel kezdődött a találkozó a móri bankrablás áldozatainak emlékére. A szomorú pillanatok a századik mérkőzésén lengető Arany Tamás partjelző számára hatványozottan érződtek, hiszen a tavaly még élvonalbeli játékvezető éppen a tragédia helyszínétől száz méterre lakik.
    A felsőházi rájátszás első és utolsó helyezettjének összecsapásán nem látszott a tabellán tapasztalható jelentős pontkülönbség. A hazaiak bátran kezdtek, nem vonultak sündisznóállásba, igazán nyílt volt a mérkőzés. A jól záró védelmek mellett azonban a kapuk nem igazán forogtak veszélyben.
    Az első gólszagú akciót a Békéscsaba vezette a 14. percben, ekkor Hoffmann Richárd előtt nyílt lehetőség a gólszerzésre, de a vendégek csatárának ziccerénél Lippai József kapus kitűnő érzékkel hárított. A BKV azonban nem ijedt meg a listavezető próbálkozásaitól, és egy formás akció végén Megyesi László révén megszerezte a vezetést.
    A bekapott gól ellenére a vendégek képtelenek voltak úgy futballozni, ahogy az egy élvonalba készülő gárdától elvárható lett volna. A csabaiak erőlködtek, s meg sem tudták ismételni az elmúlt fordulókban tapasztalt lendületes játékukat. Erre a közlekedésiek is ráéreztek, ám nem eléggé, ugyanis a kissé körülményes látogatók hibáit nem tudták kihasználni.
    A szünet után sokkal agilisabban kezdett futballozni a Békéscsaba, s nem tett le arról a szándékáról, hogy ponttal távozzon a Sport utcából. A vendégek erőfeszítése az 56. percben Hoffmann Richárd jóvoltából góllá érett, de amíg a csabaiak az egyenlítést ünnepelték, Disztl Milán újra megszerezte a vezetést a hazaiaknak.
    A mérkőzés utolsó szakaszában a BKV újabb gólokat szerezhetett volna, de Urbányi István játékosai a jobbnál jobb helyzeteiket is elpuskázták, míg a vendégekben már nem volt annyi átütő erő, hogy a maguk javára fordítsák az eredményt.
    Ha meglepetésnek is számít, de a Keleti csoport éllovasa ellen végül is teljesen megérdemelt győzelmet aratott a budapesti együttes.
    (B. Nagy Zoltán)

    Nemzeti Sport, 2002. május 21. (Arcanum DT)
    Megmaradt a hatpontos előny
    BKV Előre - Előre FC Békéscsaba 3-1 (1-0)


    NB I B-s labdarúgó-mérkőzés, Budapest, 200 néző
    V.: Szarka (Arany, Kovács Z.)
    BKV: Lippai — Kovács N., Kovács A., Varga — Tóth Cs., Disztl, Herczku, Vincze Z. — Kozma, Bene, Medgyesi. Edző: Urbányi István
    Békéscsaba: Fekete — Balog, Fehér, Gabala, Bujáki — Simon, Szoboszlai, Bánföldi, Udvari — Hoffmann, Tóth Gy. Edző: Pásztor József
    Csere: Varga helyett Lóczi a 31., Bene h. Ruzic az 51., Tóth Gy. h. Ursz, Bujáki h. Toldi mindketten a 63., Bánföldi h. Futaki a 71., Kozma h. Bánka a 73. percben.
    Gólszerző: Medgyesi a 20., Hoffmann az 56., Disztl az 57., Medgyesi (11-esből) a 66. percben.
    Sárga lap: Varga (Tóth Gy. buktatásáért) a 4., Kovács (labdaelrúgásért) az 50., Bánföldi (buktatásért) a 60., Simon (ütközésért!) a 90. percben.
    Szögletarány: 4:5 (2:3)

    20. p. A csabai védelem bal oldalának hibáját Bene úgy használta ki, hogy a megszerzett labdát középre lőtte, és a jó ütemben érkező Medgyesi 10 méterről a léc alá bombázott, 1-0.
    56. p. Szoboszlai a jobb oldalról átívelte a labdát a balra és Hoffmann az ötös sarkáról a kapu bal oldalába fejelte a labdát, 1-1.
    57. p. Disztl ugrott ki a még mindig ünneplő békéscsabai védők közül és a kimozduló Fekete mellett a bal alsó sarokba gurított, 2-1.
    66. p. Simon ütközött a 16-oson belül Vinczével, aki elesett, Szarka azonnal, habozás nélkül a büntetőpontra mutatott. A megítélt 11-est Medgyesi a bal alsó sarokba lőtte, 3-1.
    87. p. Hoffmann fordulásból, mintegy 28 méterről kapura lőtt, a labda a keresztléc tetejét súrolva hagyta el a játékteret.

    A mérkőzést megelőzően gyászszünetet tartottak a móri tragédia áldozatainak emlékére.

    Nagy lendülettel kezdte a játékot a csabai együttes, szinte azonnal beszorította kapuja elé a hazaiakat, ám a góllövés többszöri próbálkozás ellenére sem sikerült. A későbbiek során a vendégek egy kicsit kieresztettek, ennek az lett a következménye, hogy a házigazdák egyre többször jutottak el a lila-fehérek kapuja elé. Egy ilyen váratlan szituációból szerezték meg vezető góljukat is,amely után a viharsarkiak óriási offenzívába kezdtek, de a helyzeteknél a koncentráló képességük nagyon hiányosnak bizonyult, ezért nem sikerült gólt elérniük. A hazaiak vezetésük birtokában csak vaktában vagdalták előre a labdákat a felezőnél tartózkodó, nagyon gyors Bene felé - abban bízva, hogy ha jó ütemben kerül hozzá a labda, akkor le tudja futni a csabai védőket és újabb gólt szerez.
    A mérkőzésen a hangulatot csak a mintegy 150 békéscsabai, nagyon lelkes fiatal biztosította.
    A fordulás után továbbtartott a csabai játékosok lendülete, ám a sikertelenség következtében nagyon hamar le is lohadt, így a kezdeményezés átkerült a fővárosiakhoz. Az volt a vendégek szerencséje, hogy a BKV játékosai nem hitték el rögtön, hogy ellenfelük padlót fogott. A második hazai gólt követően tovább romlott a békéscsabaiak játéka, amit ezen a mérkőzésen produkáltak, az mélyen a tudásuk alatti volt. Az erősen vitatható 11-esből szerzett harmadik fővárosi gólt követően újra nekiveselkedett a lila-fehér egylet, de a 16-osnál elfogyott minden tudományuk, így képtelenek voltak a kapuba találni. Szinte végig érezhető volt, hogy ezen a mérkőzésen a Békéscsaba képtelen megismételni korábbi jó játékát, és csakis vereséggel távozhat a pályáról. Nem lehet mentség számukra az sem, hogy Szarka játékvezető ismét hozta korábbi, békéscsabai mérkőzésekre jellemző "kiváló" formáját.
    Óriási lehetőséget szalasztott el a vendégcsapat ezzel a vereségével, de mivel legnagyobb vetélytársa, a Diósgyőr is vereséget szenvedett a fővárosban, maradt a hatpontos előny. Amennyiben a csabaiak csak egy pontot is szereztek volna, már bajnokként ünnepelhetnék magukat. Így ezzel a vereséggel elodázták a bajnoki cím megszerzését, amelyet a jövő héten Békéscsabán kell megszerezniük a Csepel ellen, amely most móresre tanította a Diósgyőrt.
    Jó: Lippai, Disztl, Bene, Medgyesi, ill Hoffmann.

    Urbányi István: - A mérkőzés előtt az eltiltás és sérülések miatt nehéz helyzetben voltunk. Minden elismerésem a fiúké. Ezen a mérkőzésen is születhetett volna hat gól...
    Pásztor József: - A csapat teljesen padlót fogott. Remélem, a jövő héten jobb játékkal rukkolunk ki és bebiztosítjuk a bajnoki címet.
    (Könczöl László)

    1. Békéscsaba 30 18 5 7 63-38 59
    ...
    6. BKV Előre 30 10 8 12 48-58 38

    Békés Megyei Hírlap 2002. május 13.