magyarfutball.hu

Csepel-Auto Trader - Békéscsabai Előre FC 3 : 1 14:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2017.11.13, 12:57 (szerk.: 2023.01.02, 21:41)
    Megbotlott a listavezető
    Keresztúri András súlyos lábsérülést szenvedett
    CSEPEL-AT - BÉKÉSCSABA 3-1 (2-1)


    Béke tér, 400 néző
    Vezette: Makai (Szabó Z., L. Tóth)
    Csepel: Lipták 6 - Mogyorósi 5, Hegedűs 6, Koller 7 - Balogh Z. 6-2=4, Ughy 6, Vejmola 6, Semsei 6 - Lukács 7, Radnics 6, Weisz 6 Vezetőedző: Török József
    Békéscsaba: Fekete 5 - Balog Zs. 5, Fehér 4, Gabala 5, Serban 5 - Valentényi 4, Simon 5, Udvari 5, Bánföldi 5 - Popovits 4, Keresztúri 6 Vezetőedző: Pásztor József
    Gól:
    Kollár a 3. percben Radnics jobb oldali partdobása után hét méterről csúsztatott a jobb felső sarokba (1-0).
    Lukács B. a 25. percben Radnics bal oldali bedobása után négy méterről gurította a labdát a kapu közepébe (2-0).
    Keresztúri a 34. percben büntetőből lőtt a kapu bal oldalába (11-esből, 2-1).
    Lukács B. a 86. percben Weisz alapvonal közeléből visszagurított labdáját nyolc méterről helyezte az üresen hagyott kapu bal oldalába (3-1) .
    Sárga lap: Vermola (rálépett Gabala lábára) a 68., Radnics (reklamálásért) a 80. percben
    Kiállítva: Balogh Z. az 58. percben
    Szögletarány: : 3:7 (1:4)

    képA csepeli Semsei Mihály (balra) hasznosan futballozott a hazaiak középpályás sorában (Fotó: M. Németh Péter)



    Keresztúri lábtörést szenvedett

    3. p. Egy ártatlannak tűnő csepeli akcióból a jobb oldalról beívelt labdát Koller 8 méterről a jobb felső sarokba fejelte, 1-0.
    21. p. Fekete rosszul rúgta ki a mezőnybe a labdát, pontosan Weisz elé, aki pár lépés után a keresztlécet találta telibe.
    25. p. Wiesz bedobása után nagy kavarodás támadt a csabai kapu előterében, Lukács mintegy 3 méterről a kapu közepébe lőtte a labdát, 2-0.
    34. p. Semsei a 16-oson belül dzsúdófogással földre vitte Keresztúrit, a megítélt büntetőt a sértett a kapu bal alsó sarkába lőtte, 2-1.
    45. p. Egy gyors csepeli akció végén a jobb oldalról a kapu előterébe belőtt labdát Weisz három lépésről a bal oldali kapufa tövére pörgette.
    62. p. Mogyorósi térden rúgta Keresztúrit, majd a földre került csabai játékos lábára ráesett. A gyors orvosi diagnózis szerint lábszárcsont-törést szenvedett Keresztúri, akit a mentők azonnal kórházba szállítottak. Ám nagy meglepetésre Mogyorósi lap nélkül megúszta az esetet.
    86. p. A csabai védők térfelük közepén egymást zavarták, Weisz megszerezte a labdát, rávezette a kapujából kifutó Feketére, majd a jobb oldalon a támadást követő Lukácshoz passzolt, aki az üres kapu közepébe gurított, 3-1.

    Asszisztensek: Szabó Zoltán, L. Tóth Lajos
    Sárga lap: Veimola (Gabala letalpalásáért), Radnics (reklamálásért)
    Piros lap: Balogh (a földön fekvő Gabalába belerúgott)
    Szögletarány: 3:7 (1:4)

    Katasztrofálisan kezdett a Békéscsaba. Úgy tűnt, mintha a játékosok most találkoztak volna először a pályán. A gyors csepeli gól azonnal zavart okozott a csapaton belül és ezért a kibontakozás tovább késlekedett.
    A második csepeli gólt követően valamelyest kezdett a labdarúgáshoz hasonlítani a viharsarkiak játéka, egyre több veszélyesnek tűnő támadást vezettek a csepeli kapura, amelynek eredménye lett a Keresztúrival szembeni szabálytalanságból megítélt büntető.
    A szépítő gólt követően még nagyobb offenzívába kezdett a csabai együttes, ám a befejezéseknél mindig hiba csúszott közbe. A támadójáték feljavulásával együtt sajnálatos módon a védekezés nem javult fel, így majdnem növelte előnyét a hazai csapat.

    A fordulás után Keresztúri vezérletével egyre nagyobb hajrába kezdett a Békéscsaba, ám ekkor a csepeli játékosok viselkedése kissé eltért a sportemberekhez méltó magatartástól és játéktól. Egyre többet szabálytalankodtak, amelynek eredményeként előbb Balogh került a kiállítás sorsára, majd nem sokkal később következett a csepeli Mogyorósi kegyetlen belépése, amelynek következtében a Békéscsaba elvesztette legjobb játékosát.
    Miután Keresztúrit elszállította a mentő, próbálkozott ugyan a Csaba, hogy az egyenlítő gólt megszerezze, ám a kíméletlen védekezés ebben megakadályozta őket.
    Szinte az utolsó percekben, egy csabai ügyetlenkedést követően tovább növelte előnyét a Csepel, így kétgólos vereséget mért az ezen a mérkőzésen nagyon gyengén futballozó békéscsabaiakra.

    Nem mehetünk el szó nélkül Makai János bíráskodása mellett.
    Egészen a 62. percig nagyvonalúan és jól bíráskodott, egyik oldal sem szólhatott rá egy rossz szót sem. Ám ekkor teljesen érthetetlen módon az eléggé vandál módon játszó Mogyorósi súlyos szabálytalanságát nem büntette lappal. Ez a súlyos hibája a későbbiek során éreztette hatását a működésében, egyre több szabálytalanságot engedett el, de bátran hozzátehetjük, hogy a durvaságokban csak a csepeli játékosok említhetők, a békéscsabai játékosok részéről szinte egyetlen olyan eset sem fordult elő, hogy ellenfelükbe belerúgtak volna vagy megütötték volna őket, ám a hazai csapat ezt bátran tehette, mivel a mérkőzés teljes mértékben kiszaladt a bíró kezéből.
    Nagyon sajnálatos dolog Keresztúri sérülése, vélhetően nagyon fog hiányozni a csapatból, de a jövőt és a közeljövőt nélküle kell megoldani az együttesnek.

    Jó: Koller, Lukács, Radnics, Weisz ill. Keresztúri, Gabala, Balog.

    Török József: -Kevés olyan eset van, amikor az edző igazán örülhet a mérkőzés után, most ilyen van. Keresztúri Andrásnak mielőbbi gyógyulást kívánok!
    Pásztor József: - A csapat adott két gól előnyt az ellenfélnek. Úgy tűnt, talpra tudunk állni a szépítő gól után, de Keresztúri lábtörése ebben megakadályozott bennünket.

    1. Békéscsaba 20 12 5 3 45-23 41
    ...
    5. Csepel 20 9 4 7 43-36 31

    Békés Megyei Hírlap 2002. március 4.