magyarfutball.hu

Előre SE - Dózsa SE 1 : 4 16:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2016.12.16, 21:23 (szerk.: 2016.12.16, 21:24)
    A Vasas és a Dózsa győzött a szombati bajnoki labdarúgómérkőzéseken

    "... Ezután a Dózsa és az Előre játszott. Nagy érdeklődés előzte meg a Dózsa első bajnoki mérkőzését, amelyen játszott a sérüléséből felépült Szusza, valamint a Dózsához került Deák. A mérkőzés háromnegyed részében az Előre volt fölényben, de csatárai a legbiztosabbnak látszó gólhelyzeteket is elrontották. Amíg végre a 18. percben Kerekes révén a csapat megszerezte a vezetést. A szünet után a Dózsa cserélt. Tóth állt be Fürjes helyett s Várnai lett a balfedezet. Az Előre sokat támadott eredménytelenül s az utolsó tíz percben visszaesett. Ezt a Dózsa kihasználta. Szusza és Deák két-két góljával 4:1 (0:1) arányban győzött a Dózsa. "


    Szabad Nép, 1950. augusztus 27.
     
  2. avatar: heimo
    2016.12.16, 21:19
    Szombaton: Dózsa—Előre, Vasas—Postás

    Az e heti forduló 8 NB I. mérkőzése közül kettőt szombaton bonyolítanak le. Az Előre sportutcai pályáján fél 3, illetve fél 5 órai kezdettel kerül sorra a Postás—Vasas és az Előre—Dózsa mérkőzés. Különösen az új összeállítású Dózsa-csatársor bemutatkozását várja nagy érdeklődéssel a közönség, mert az Egresi, Szusza, Deák, Virág II., Várnai támadósor akár bajnokjelöltté is emelheti a Dózsát. A szombati két mérkőzés előrelátható győztesei a vendégek: a Vasas és a Dózsa.


    Népszava, 1950. augusztus 26.

    Dózsa—Előre 4:1 (0:1)

    (Sport-utca, 15.000 néző, vezette Krémmer.)
    Az Előre nagyon jól kezd. A 18. percben Béres lefut Balogh mellett, remek beadását Kerekes 15 méterről kapásból bevágja. 0:1. Az Előre szélsői nagyon »élnek« a kényelmeskedő Dózsa-hátvédek mellett. A gólhelyzetek tömegét hagyta ki az első félidőben az Előre.

    A II. félidőben Szabadkai véd az Előrében. A Dózsából kihagyják Fürjest, Várnai a balfedezet. Tóth a balszélső. A Dózsa cseréje sikerült jobban, a csapat fölénybe kerül. A 10. percben beszorul az Előre. Sorra záporoznak a lövések, míg végre Szusza bevágja. 1:1. A 30. percben Molnár II. vágja óriási helyzetben kapu fölé a labdát. A 37. percben Egresit elengedik a védők, beadását Deák a hálóba gurítja. 2:1. A 40. percben Szusza kiugrik a les miatt leálló védelem mellett és bevezeti a labdát. 3:1. A végére az Előre összeroppan, a 44. percben Deáknak nyílik nagy helyzete: a középre ívelő labdát éles szögből befejeli. 4:1. A Dózsa az első félidőben gyengén játszott, később feljavult.


    Népszava, 1950. augusztus 27.