magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - MUE 2 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1903, 5. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.09.05, 19:35
    A gyönyörű tavaszi nap, no meg az is, hogy két eddig még veretlen csapat állott ki a Csömöri-uti versenypályára, óriási közönséget vonzott ki a sza­badba. Ma mérkőztek ugyanis a Ferenczvárosi Torna Club és a Magyar Úszó Egyesület. A csapatok összeállítása:
    Holló
    Harry, Révész
    Jónás, Péczely, Halimay
    Friedmann, Stern, Csermák, Hannah, Holub.
    Weisz, Kovács, Pokorny, Novotny, Braun,
    Brody, Kolhanek, Gorszky,
    Manglicz Berán,
    Weinberg,

    A ferenczvárosiak kezdik szél és nap ellen a játékot és kezdetben a M. U. E. folyton támad, azonban minden erőlködése megtörik a két kitűnő hátvéd hatalmas védelmén. Majd átterelődik a játék a M. U. E. kapuja elé, azonban csak a 20. perczben sikerült Weisznak a labdát belőni a M. U. E. hálójába. Az első félidőben nem is történt egvéb. Eredmény 1:0 a F. T. C. javára. A második fél­időben szintén nagyon változatosan folyik a játék, azonban ismét csak a 23. perczben koronázza siker a F. T. C. erős támadásait, amennyiben egy szép lerohanás után Pokorny gyönyörű, éles lövéssel meg­szerzi az első goalt. Félidő végéig ismét semmi. Eredmény ismét 1:0 a F. T. C. javára. Végered­mény 2:0 a F. T. C.javára.
    A játékra vonatkozólag csak az a megjegyzésünk, hogy a M. U. E. nem képes a F. T. C.-al fölvenni a küzdelmet, mivel a F. T. C. játéka minden tekin­tetben magasabb színvonalon áll mint nemcsak a M. U. E., de mint a többi összes magyar csapatok játéka. Olyan hátvédjei, olyan fedezetsora egy ma­gyar csapatnak sincs és a csatársora is kitűnő ; az őssz- és paszjátékuk pedig egészen angol stilus szerint folyik. Ma mindannyian jól játszottak a ka­pussal együtt. A M. U. E.-nél úgyszólván egyedül Harry játszott, megemlítendő még Halmav és Stern.
    Biró: Guillemot.

    Magyarország 1903 március 24