magyarfutball.hu

ÚTSE - Ferenczvárosi TC 0 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.14, 18:44 (szerk.: 2022.02.15, 12:20)
    FTC — UTSE 1:0 (1:0)

    Népszigeti pálya, 1000 néző
    Bíró: Nyul Dezső

    Kicsiny, de annál hangosabb közönség jelenlé­tében találkozott a két csapat és a mérkőzésből az erőviszonyoknak megfelelően az FTC került ki, minimális gólkülömbséggcl, győztesként. A játék első részében a szél ellen játszó FTC csapat volt fölényben, de ez erejét annyira próbára tette, hogy szünet után teljesen elkészülve, csupán védeke­zésre szorítkozott. A második félidő az UTSE hatalmas fölényében folyt le és az FTC kétségbe­esett elszántsággal védelmezte szerzett előnyét. A védelem, de különösen a halfsor önfeláldozó mun­kája, továbbá az UTSE csatársorának gólképtelensége révén az FTC védekezése sikerre! járt. Az FTC kapujában Szamosi hibátlanul védett. A hát­védek közül Takács játéka magaslott ki. Wiener gyengén játszott, a második félidőben helyet cse­rélt Tóthtal. A csapat legjobb része a íedezetsor volt, amelyben Wilbelm okos játéka és Szabó agilitása emelkedett ki. A csatársorban a Pápai- Okos szárny tegnapi játéka semmivel sem maradt a jól játszó Pataki—Tóth baloldal teljesítménye mögött. Kovács a centerben ma gyengébb játékot produkált, a második félidőben harmadik hátvéd­nek huzódott vissza. As UTSE csapata lelkesen küzdötte végig a mérkőzést, számos szép helyze­tet teremtett az ellenfél kapuja előtt, — de hiába.

    Csatárainak gólképtelensége még sok bosszus percet fog okozni a csapat nagyon lelkes és nem kevésbbé hangos híveinek. A két szélső csatár, Jakubik és Blahuta, a szép helyzetek előkészíté­sével, míg a belső csatárok, a jó alkalmak biztos elrontásával vonták magukra a figyelmet. A csa­pat legjobb embere Liszák II. középfedezet, akit Hierholz és Rössler elég jól támogattak. A hát­védek közül Dankó volt a jobbik, a kapus nem mondható biztoskezü kapuvédőnek.

    Az első félidőben, bár az UTSE játszik széllel, az FTC van fölényben. A csatársor támadásait többnyire Okos vezeti, de az UTSE ügyesen és eredményesen védekezik. A 42. percben Pápai ve­zet szép támadást és a kellő időben középre jut­tatott labdáját Pataki 10 méterről, igen szép fejes­sel a hálóba juttatja.

    Szünet után mindenki a széllel játszó FTC fölé­nyét várja. Ámde az UTSE nagy lendülettel fek­szik a játékba és bizony az FTC alig jut szóhoz. Az UTSE csatárok megujuló ostromát Wiener gyengén parírozza és helyet is cserél Tóthtal, majd Kovács is a védelembe vonul vissza. Igy is biztos­nak ígérkező alkalmakat szalasztanak el az UTSE csatárai. A 36. percben a Tóthot foultoló Szabót, az UTSE középcsatárát kiállítja a biró, emiatt az UTSE közönsége zajongva a pályára tódul, de sikerült rövidesen helyreállitani a rendet. UTSE támadásaival ért véget a mérkőzés.

    Sporthirlap, 1919. november 17.