magyarfutball.hu

Budapesti TC - Ferenczvárosi TC 0 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.25, 23:02 (szerk.: 2022.02.26, 11:39)
    FTC - BTC 0:0

    Üllöi-uti pálya, 10,000 néző
    Biró: Schreiner Károly

    Csinál néha a természet olyan csodákat, hogy bizonyos események váratlanul megismétlik egy­mást. A futballsportban azonban ritka az eset, hogy két mérkőzés annyira hasonlítson egymásra, mint a mult heti FTC - KAC, s az e heti FTC - BTC mérkőzések (az FTC—KAC-nak természete­sen azt a részét számítva, amikor még 0:0 állott a játék.) Ott is, itt is gyors iramban keresztülvitt támadások a csatárok részéről, pompás helyez­kedés és mintaszerű leadások a halfsorok részé­ről; precíz védelmi játék a saját kapuk előtt vál­togatták egymást s még jóformán fel sem szaba­dult az egyik kapu a veszedelemtől, már a másik kapu védőinek kellett akcióba Iépniók.

    A játék változatosságának velejárója volt az öl­döklő iram is, amely elejétől-végig jellemezte a játékot. A diktáló fél mindig az volt, amelyik a hatalmas szelet kapta hátába; de a másik fél mindig át tudta venni a diktált iramot s nem szo­rult pusztán védekezésre.

    A két csapat csatársora ma csodálatosképpen eltért a tradícióktól s a belső csatárjátékra fektette a fősulyt. Bár nem feledkezett meg teljesen szél­sőiről, de most nemcsak a szélsők szöktetéseivel törekedett a siker elérésére. A belső csatárok több­nyire egymást igyekeztek támogatni és szöktetni. Ebben a részben a BTC-ben Schwenk és Pócz, az FTC-ben Pataky és a ma már agilisabb Kelemen jártak elől jó példával, akik néhány veszélyes hely­zetet teremtettek az ellenkapu előtt. A szélsők kö­zül ma mindkét csapat balszélsöje Tóth, illetve Kollár váltak ki, akik véletlenül mind a ketten a balösszekötőből rukkoltak ki a szélére. Mindkettő­nek jobban megfelel ez a poszt.

    A csatársorok ma igazán jól funkcionáltak. Hogy azonban mégsem értek el eredményt, azt mindkét oldalon a halfok és beckek önfeláldozó munkájának lehet betudni. Az FTC halfjai dolgoz­tak ma is nagyobb tudással, a BTC halfjai viszont páratlan agilitással és okos helyezkedésükkel vet­ték ki részüket a munkából. Az FTC halfsorának a legjobb formájában lévő Szabó, a BTC halfsorának pedig Kertész volt a legjobb tagja.

    Egyformán klasszis munkát végzett a két véde­lem. Gruber és Kőszeginél jobb beckpárunk ma nincsen, ezt hétről-hétre meg ujból meg kell álla­pítanunk: s csak kevéssel állott mögötte az FTC két beckje is, akik közül ma a fiatal Hungler volt a jobbik, akinek tehetsége mindjobban ki­domborodik. Takács sem hibázott azonban semmit.

    A kapusok biztosan fogták ki a veszélyesebb labdákat is. Az FTC kapuját ezúttal ujra Szamosi védte s nála fenti megjegyzés természetes; míg StierrőI első ízben van alkalmunk ilyen kedvező kritikát mondani.

    A játék végeredményben nagy élvezetet nyuj­tott a szépszámban megjelent közönségnek, mely a 0:0 ellenére is megelégedetten távozott; e ezut­tal a biró sem igyekezett a simán és nyugodtan gördülő mérkőzés menetét egy elhamarkodott ítél­kezéssel elrontani, bár erre most is lehetett volna alkalma, ha könnyelmű akart volna lenni.

    A játék első félidejében a BTC játszik széllel s ennek megfelelőleg ö a többet támadó féL Az FTC is vezet azonban néhány szép támadást s Tóth szép beadásából Matkovics lövése csaknem a gólba kerül. A BTC részéről főként a halfok váratlan lövései veszélyeztetik Szamosi kapuját. Kőszegi 50 méteres labdája is csak hajszálra kerül a gól főlé. A II. félidőben megváltozik a helyzet. Az FTC-t támogatja a szél, s ennélfogva ő lesz a többet támadó. A BTC ritkábban kerül le, de azért neki is volt néhány gólhelyzete. Az FTC részéről a félidő elején Tóth és Pataky, a félidő közepén a kiszökő Pataky és Garai révén fenyegeti veszély Stier kapuját, aki azonban mindent véd.

    Sporthirlap, 1920. március 22.