magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - Törekvés SE 4 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.05, 18:52 (szerk.: 2022.03.06, 11:18)
    FTC — Törekvés 4:1 (2:1)

    Üllői-uti pálya, 8000 néző
    Biró: Fehéry Ákos

    Az esős, csuszós talajon az FTC váratla­nul nagyarányu és — hozzátehetjük — meg­érdemelt győzelmet aratott a Törekvés fölött. A győzelem kivívásában jelentékeny része van az FTC fedezetsorának, főként Szabónak és Blumnak, a Kelemen-Kertész Géza—Nikolsburger—Tóth—Wiener II. összeállításu csatársor is megértőén passzolt, ugy, hogy a meccs folyamán általában az FTC volt fölény­ben. A Törekvés csapatáról kevés jó mond­ható. Ging ós Viola helyén Hauser és Fay szerepelt nagyon gyöngén. Csermely jobbfedezetet játszott, Weisz pedig balszélsőt. A csapat ebben az összeállításában aligha fog nagyobb sikereket aratni.

    A játék első részében az FTC uralta a teret és Kelemen elgáncsolása miatt Fehéry csakhamar 11-est diktált, amelyet azonban a félgőzzel játszó Tóth félrelőtt. Ezután Kertész Géza labdája a kapufára pattan, egyéb kri­tikus helyzetekben pedig Horváth és Siegl biztosan ment. Az első gólt az FTC táma­dásai ellenére a Törekvés éri el olyképpen, hogy a két méteres offsideről induló Weisz centerét Urik élesen a felső sarokba helyezi.

    A gyors eredmény láthatólag frappirozza az FTC-ot, amikor azonban Tóth centerét Ker­tész Géza befejeli, egyszerre megváltozik a meccs képe és Kertész a Dürr által üresenhagyott kapuba két percen belül ujabb gólt lő.

    A második félidőben az FTC fokozza a tempót és Nikolsburger ügyes kiszökéséből a harmadik gólt éri el, amely végleg megpe­csételi a Törekvés sorsát. Percek multán Nikolsburger ujabb gólt lő, azt azonban a biró off-side címén érvényteleníti. A félidő köze­pén Nikolsburger passzából Tóth éles lövés­sel szerzi meg a negyedik és utolsó gólt. A mérkőzés vége felé a Törekvés nagy erőfeszí­téseket tett, hogy a vereség arányát redu­kálja, a csatárok azonban a halfsor tehetet­lensége miatt nem jutottak el a góllővésig.

    Sporthirlap, 1920. szeptember 6.