magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - Újpesti Törekvés SE 1 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.05.23, 21:38 (szerk.: 2022.05.24, 10:48)
    FTC — UTSE 1:0 (0:0)

    A puhán játszó ferencvárosiaknak nehéz munkát adott a lelkes ujpesti csapat.
    FTC: Amsel — Hungler I, Hungler II— Fuhrmann, Szabó, Blum— Héger, Kelemen, Pataki, Balassa, Matkovich.
    UTSE: Wagner — Minanovits, Dankó — Buza, Kojsza, Hosó — Laukó, Török, Gally, Klein, Reisner.

    Üllői-uti pálya, 2500 néző
    Biró: Schissler József

    UTSE kezd

    és Reisner lefutása révén azonnal komoly veszélybe jut Amsel kapuja, de ő a kritikus helyzetet kifutással tisztázza. A ferencvárosiak ezután látható fölénybe kerülnek. Már az 5. percben kornerrel veszélyeztetnek, a kornert az UTSE védelme kivédi. Matkovich nagyszerű lefutás után gyönyörűen centerez, Wagner kapujából kifutva szépen ment A 8. percben Reisner leszökéséből Gally kapásból lő kapura, Amsel azonban az erős labdát biztosan fogja. A FTC energikus támadása közben Wagner a kezében levő labdával, a 16-oson kívül fut. A bíró hendszet ítél, a szabadrugást Wagner kivédi. Az FTC fölénye mellett élvezhetetlen csapkodó játék alakul ki most. Reisner lesállása elront egy jó kilátás- sal kecsegtető helyzetet Majd Szabó pontos labdával szökteti a szabadon álló Matkovichot, aki lefutás után magasan és tul messzire adja a labdát, amelyet Héger nehéz helyzetből kapásból kapu fölé továbbít. A 18. percben Matkovich habozik a beadással, s végül is kornerre szerelik. A kornert tulhátra rugja s azt könnyen kivédik. A Reisner—Klein balszárny ügyes szárnycsere után a félvonalról a kapuig jut el, ahonnan Klein pontosan Gallyhoz centerez, aki kapásból kapu fölé lő.
    Az FTC támadását Kelemen és Balassa csaknem minden alkalommal elrontják. Előbbi érthetetlenül állandóan hátra játszik, Balassa pedig folytonosan driblizik. A csatárok gólképtelenségét látva Szabó lő kapura, a gyenge labdát Wagner fogja.
    Heger kap most szép labdát, de szintén addig driblizik, amíg végül is kornerre szerelik. A bíró azonban nem látja s gólkikket ad. Az állóhely közönsége zajongani kezd, s közben a bírót is megsértik. A bíró rendőrrel igazoltatja megsértőjét, majd két percnyi szünet után folytatódik a játék.
    Az FTC állandóan Matkovichot favorizálja, akinek beadásai azonban rendre tulhátra mennek s legtöbbször Szabóhoz jutnak. Végül keresztül töri magát s élesen a kapus kezébe lő. A kezéből kipattanó labda Hégerhez kerül, akinek beadását Dankó a mezőnybe továbbítja. Belső csatárakció után Kelemen pompás lövőhelyzetbe kerül, az éles lövést Wagner rávetéssel csak nehezen védi. A félidő utolsó perceiben még két kornert ér el az FTC. Matkovich kornerét Wagner szépen lehuzza, Héger messziről rugott kornerét pedig Matkovics magasan félre lövi.

    Helycsere után

    hevesen vitatkozik a két csapat, hogy a pályán lévő két labda közül melyikkel játszanak tovább. Végül a biró befejezi a vitát s a játék kezdődhetik. Mindjárt támadólag lép fel az FTC. Matkovich ideális beadását Kelemen elkési. Török indít meg ezután szép akciót, ám fölöslegesen faultolja Hungler II.-őt. Héger könnyen veszi a játékot s igy szerelik. Általában az FTC csatárok erélytelen támadásait a UTSE védelem könnyen rombolja szét. Balassa Héger beadására nem mer rámenni. Török helyet cserél Rajnával. Utóbbi kiszökik s a veszélyes helyzetben Amsel kifutással ment s lábbal továbbított labdája Buzához kerül, aki a közönség biztatására messziről az üres kapura lő, a labda azonban az FTC hívők nagy örömére, kapu mellé megy.
    A sűrű FTC támadások közben Minarovits kornert vet, amelyet Matkovich kapu mögé továbbít. Az FTC ostromot Kojsza faulttal akasztja meg. Balassa ismét dribli tudományát csillogtatja a kapu előtt, de most átadja Patakinak a labdát, aki újra visszaadja, de Balassa a jó labdát kapu fölé lövi. A 12. percben éri el első kornerét az UTSE Hungler I. hibájából, Blum azonban a kornert tisztázza, sőt Hégert szökteti, aki gyönyörű lefutás után még szebben centerez, a labdát Pataki élesen a kapura fejeli, Wagner a sarokba helyezett labdát némi szerencsével kivédi. Kojsza ismét faultolja Blumot. Héger ügyes szárnycserével Kelement szökteti, aki élesen centerez, amelyet Pataki ujból kapura fejel, most azonban Wagner biztosan fogja a labdát A 21. percben Török támadását Blum a kaputól 20 m.-re faulttal akasztja meg. A szabadrugást Hungler II kornerre menti, a kornert kapu mögé rugják.
    Mint Hégert foglalkoztatja inkább az FTC, közben a csatársor és más összeállítással kísérletezik. Pataki balösszekötőbe, Kelemen centerbe és Balassa jobbösszekötő helyén megy. Héger ujabb lefutásból ismét kornert ér el, amelyet nagyon hátra rug. Pataki szép labdáját Balassa elkéri. Majd az UTSE által favorizált Reisner szökik le a vonalon, beadását Blum gyengén védi, a labda Buzához kerül, aki kapu felé lövi. A 32. percben Patakit a 16-oson fellökik, a szabadrugást Wagner elvetéssel kornerre tolja. A korner eredménytelen.
    A 36. percben nagy kavarodás az UTSE kapu előtt. Kelemen passzából Balassa kapja a labdát, aki élesen lő, a labda Wagner kezét érintve a felső jobb sarokba megy.
    A gól fellelkesiti az FTC már-már elcsüggedt csapatát, amire a UTSE durvasággal felel. Héger ujabb kornerrel végzi egyik lefutását, amely eredménytelen. Közben a 40 percben Kojsza ismételten faultolja Patakit, mire a bíró kiállítja. A hátralévő időben még két kornert ér el az FTC, amelyek azonban szintén eredménytelenek. Az utolsó percben Matkovich jó szituációban önzősködik s végül is leszerelik.

    Sporthirlap, 1923. december 10.