magyarfutball.hu

Somogy FC - Ferencvárosi FC 1 : 10 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
     
  2. avatar: heimo
    2015.10.03, 11:13 (szerk.: 2017.01.12, 11:56)
    Tízgólos rekordgyőzelmet aratott Kaposváron a Ferencváros

    Ferencváros - Somogy 10:1 (6:1)

    Kaposvár. - 6000 néző. – Bíró: Vass.

    A Ferencváros első kaposvári meccse egész Somogyországot lázba ejtette. A szűkre szabott nézőtéren közel 6000 főnyi közönség szorongott, amely tekintet nélkül a súlyos vereségre, amit a zöld-fehérek a jobb sorsra érdemes honi csapatra mértek, valósággal ünnepelte a Ferencvárost, amely vasárnap különösen jó napot fogott ki.

    A halfsor. Sárosi hiánya ellenére, valósággal tömte labdákkal a csatárokat, akik remeknél remekebb támadásokkal megszédítették a kaposváriak jó kvalitású védelmét, amely szinte tehetetlen volt a Franzstadt belső triójának rafinált húzásaival szemben. Váli kapuvéd azonban néhány gólban alaposan benne volt.

    A Ferencváros védelmének könnyű napja volt, míg a half- és a csatársorban minden játékos egyformán fényes sikerrel állta meg a helyét. A Somogyban Válin kívül egészen csődöt mondott a halfsor és a csatársorban is csak Kármán én Tunyoghy árult el néha némi támadókedvét.

    A Ferencváros kezdett és már a 4. percben Turai a kifutó Váli mellett gólt lő (1:0), közbe összeszaladt Válival és pár percre kiállt. A 8. percben a Somogy kapuja előtt a pattanó labdát Takács II., Joós mellett közelről hálóba helyezte (2:0). A 12. percben Kohut kornerrúgását Váli kiütötte, de a résen álló Takács II. behelyezte (3:0). A 18. percben Joós a 16-oson belül kézzel érintette a labdát: a 11-est Toldi belőtte (4:0). A 20. percben Tánczos kornert rúgott: a labda Turai érintésével Takács II.-höz került, aki hálóba juttatta 5:0. Most a Somogy csatárai is fölocsúdtak elfogultságukból. A 25. percben korner esett a Ferencváros ellen, a 30. percben pedig Kárpáti közeli lövése alig ment kapu mellé. A 38. percben Takács II. kapufát lőtt, majd a 36. percben Mészáros beadásából Kármán Kárpátihoz juttatta a labdát, aki sarkos lövéssel megszerezte a Somogy egyetlen gólját (5:1). A 40. percben Tánczos beadását Takács lőtte. Váli pedig a kapuba ejtette (6:1).

    Szünet után a Somogy erősen támadott, de a veszélyes helyzetet a visszahúzódott Lázár mentette, majd ismét megindult a ferencvárosi csatársor. A 20. percben Kohut beadását Toldi belőtte (7:1). A 25. percben ugyancsak Kohut beadását Takács II. helyette be (8:1). A 29. percben Kohut újabb beadását Váli fogta, de kiejtette és Toldi berúgta (9:1). A 42. percben kapu előtti kavarodásból Turai megszerezte a Ferencváros 10. gólját. Kornerarány: 12:2 a Ferencváros javára.

    hmgy