magyarfutball.hu

Kispesti AC - MTK 0 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.05, 22:21 (szerk.: 2022.03.06, 12:15)
    MTK - KAC 2:0 (1:0)

    Hungária-ut, 8000 néző
    Bíró: Vértes Imre

    Kellemes meglepetéssel szolgált a kis­pestiek csapata, amely az utolsó pillanatig kétessé tette az MTK győzelmét s a leg­nagyobb erőfeszítésre sarkalta a kék-fehérek csapatát. A mult heti sikeres szereplése után az MTK nagy bizalommal ment a küzdelembe, mai játéka azonban meggyőzhette arról, hogy amig a halfsorát nem tudja reorganizálni, nem számíthat nagy gólarányu győzelmekre. Ma is a csatársor volt az, amely nehezen bár, de tisztán önerejére támaszkodva nyerte meg a mérkőzést, ellenére annak, hogy balszárnya ugyszólván tétlenségre volt kárhoztatva és egyes játékosok kényelme szinte gyökerében ölte meg a többiek eredményt hajszoló törek­vését

    A második félidő közepéig például Orth olyan unott és lazsáló játékot folytatott, hogy a közönség egy része hangosan kifakadt indolenciája miatt. A második félidő második felében végre föleszmélt, ettől kezdve azután a csatársornak is veszelyessé lettek a táma­dásai. Braun nagyszerű akciói lebilincselték a nézőt. Kitűnő partnere volt a második fél­időben Molnár.

    A halfsorban egyedül Kertész IL nyujtotta azt, amit tőle várni lehet. Nadler helyén Nyul II-vel kísérleteztek, de Nyul nem vált be. Vágó csapnivalóan rossz volt. Nem való ö centerhalfnak. A két hátvéd jó volt, bár helyezkedési hibákkal sokszor adtak al­kalmat az ellenfélnek a kapu megközelitésére. Kropacsek pompás formát mutatott. A KAC csapatának a főereje a védelme volt. Turi és Saguly elsőrangu védelmi munkával, a half­sor pedig nagyszerű kapcsolásaival elsőrangut nyujtott. Csatársora az első félidőben fürgén mozgott és különösen Fatter és Boldog, a két szélső vitt életet a játékba. Eisenhofer derekasan megállotta a helyét, míg Stallmach inkább támogatta a halfsort, mint a csatár­sort. Blasnik mellett ugyszólván második centerhalfot játszott. Az MTK a 19. percben éri el Braun 11-esével a vezetést, amelyet Orth foultolása miatt ítélt meg. Már ugy lát­szik, hogy az MTK kénytelen lesz a sovány eredménnyel megelégedni, amikor a 42. perc­ben Braun váratlanul kifut és egyéni játéká­val megszerzi a második gólt. Az élesen lőtt labda Varga lábai közt jut a kapuba. Az utolsó percek oly lázas izgalommal telitik a levegőt, hogy a közönség a pályára tódulva várja be a mérkőzés végét.

    Sporthirlap, 1920. szeptember 27.