magyarfutball.hu

Videoton FC - FC BATE Borisov 1 : 1 20:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 3 (3 szavazat)

játékvezető: 3 (3 szavazat)

hangulat: 3 (3 szavazat)

1...5
tippjáték
tippek
  1. 0 : 2 (1)

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: ingersheim
     
  2. avatar: ingersheim
    2015.08.08, 00:21
    kép
    ebay.uk
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2015.07.30, 11:12
    A tegnapi csapatban egyébként volt egy érdekesség az elmúlt meccseinkhez képest.

    A csapat még ebben az összeállításában is összeszokottabb volt mint bármikor az idényben.

    Bármennyit is játszott a három téli szerzemény, de mégiscsak a többiekkel készültek már több mint fél éve.
    Danilovic volt egyedül új arc, de ő meg nem meghatározó egy csapatjátékban, nem kisebbítve egy kapus szerepét.

    A Szolnoki, Juhász, Vinicius hármas adott volt, Mareval már letudott velük pár meccset, de velünk készült egy jó ideje.
    Az Oliveira, Kokó, Gyurcsó évek óta együtt van, plusz még Trebotic is egy éve rendszeresen együtt játszott a többiekkel.

    A holland lehetett volna talán a legkevésbé összeszokott, de mégiscsak a csapat tagja már fél éve, és a társakat már ismerte. Tudta kitől mit várjon.
    Ivanovski már tavaly is több lehetőséget kapott, így ez már nem egy szétesett felforgatott csapat képét festette.

    Lang beállása se bontotta meg ezt a kialakult egységet, így volt végre valami támpont amire lehetett építeni.

    Amikor Pátkai, Koltai, és a sok fél éves volt fent a pályán közel sem volt meg az összhang, úgyhogy ez a fajta fokozatosság kifejezetten jól jött most.

    Ettől még a miskolci meccsen megint lesznek majd helycserék, és valószínű azt a meccset be is áldozzuk majd, de ki nem tenné, egy ilyen esetben.


    Pedig sajnos ez a játékunk.
    Ez a 4-1-4-1

    Kb látszik mit is akarna játszani Casoni.

    A szélső védők felmennek, a két szélső behúzódik. Ezután, vagy a szélső megy le az alapvonalhoz, vagy a szélső hátvéd maga lövi be középre a labdát, ahol elvileg a csatár, és a két mögötte játszó középpályás, illetve az ellenkező oldali szélső érkezik.

    Viszont így óriási űr tátong a szélső védők mögött, amit pl a zöldek ki is használtak.

    Ezzel együtt ez nem lenne egy rossz felállás, de ehhez egyrészt idő is kellene, illetve meg kell találni a megfelelő embereket.

    Pl amíg Simon használható egy 4-2-3-1-es felállásban második szűrőnek, addig a 4-1-4-1-ben az egy szűrőnek nem. A holland pl sokkal alkalmasabb erre a szerepre, tegnap is a jobbak között volt az öngólja ellenére.

    A szélső hátvédek szerepe is felértékelődik.

    A jobb oldalt Heffler akár alkalmas is lehetne, mert a rúgótechnikája alkalmas lenne rá, de védekezésben Szolnoki messze veri. Fejes is el el futógat, még néha be is tud adni, de mind helyezkedésben, mind visszarendeződésben gondok vannak vele. Mareval az aki talán el tudja látni ezt a szerepet, de látszott, hogy a sérülése után még nem 100 %-os.

    Trebotic, esetleg Pátkai jó lehet a box to box középpályásnak, míg Kokó közvetlenül a csatár mögötti pozíciót játssza el, jelenleg elég rossz hibaszázalékban, bár a szélre kihúzódásai rendre zavart okozhatnak, de pl Ivanovski is alkalmas erre a szerepre.

    A széleken viszont karcsúak vagyunk. Gyurcsó már lassan olyan mintha itt sem lenne, fejben már eligazolt. Oliveira legalább akar, de most ő sincsen a legjobb passzban. Hiba volt Alvarezt elengedni. Scholes ugye jegelve van, így nem maradt szélen bevethető játékosunk. Jött ugye Koltai, de ő is csak tartaléknak. Pajac meg idő kérdése és repül, mert ha hozunk légióst őt áldozzuk be. Bár én Rudit pl nem ékként játszatnám, hanem inkább kiraknám szélre.

    Burcsa tartani akarja a 10 légióst, ami esetünkben 9 mert Brachi ellötyög NB3-ban élő szerződéssel, de játszani nem fog.

    Elöl meg kell Feczesin visszatérése mint egy falat kenyér, kérdés mikorra éri utol magát. Rudolfot már írtam de itt is opció.

    Mellesleg egy kicsit úgy tűnik, mintha a formaidőzítésünket kb ekkorra lőtte volna be a stáb. Ez a köv három meccsen ki is fog derül.


    Tegnap a csapat eredményben felülmúlta önmagát, valószínűleg mindenki aláírta volna meccs előtt a döntetlent. Elképzelés azonban továbbra sincs, hátul gurigázunk, aztán valaki előrerúgja, lesz, ami lesz alapon. Kb. ennyi a játékunk. Amíg Roli játszott, addig ő rugdosta előre, miután lehozták, utána a többi hátvéd csinálta ugyanezt. A meccs egészében is ordított, hogy mekkora lyuk tátong a középpályán, a Kokó-Soumah csere után pedig teljes egészében megszűnt a középpályánk. Volt gyakorlatilag 5 hátvéd (Luijckx is az, kb. semmit nem tud hozzátenni a támadásépítéshez), 4 támadó egy vonalban várja, hogy előrekúrja valaki a labdát, köztük meg Trebo rohangál fel-alá, próbálva kitölteni az óriási űrt. Mivel idáig is ennyi volt a játékunk, nem hinném ,hogy jövő hétig ez valamennyire változik. Most egy kis küzdéssel ugyan társult, de ilyen játékkal itthon sem fogunk semmire menni.


    A Vidi az állapotához képest tegnap felülmúlta önmagát, a védelem dicséretet érdemel, Casoni is hogy a meccsre jól felkészítette a csapatot. A mester is felismerte hogy támadni kell a védőket ha náluk a labda, a BATE-nak ez gyenge pontjuk nagyon.
    Azonban ez édeskevés (Fradi ugyanígy bukott el szinte), elöl a helyzet kihasználás nagyon gyatra, és ez megbosszulja önmagát.
    Nehéz lesz idegenben így, mindenképpen gólt kell szerezni, amellett hogy a védelem ugyanilyen jól és időben zár, és fegyelmezetten nem húzódik szét akkor sem ha egészen szélről támadnak.


    Azért nem árt helyén kezelni a tegnapit. Pozitívum, hogy egy nemzetközi meccsen tudtunk eddig legjobban játszani idén (igaz, nem volt nehéz felülmúlni a korábbi meccseket), mintha Casoni is tudná, az alapokhoz kell visszamenni: kockázatmentes, egyszerű játék, jó védekezéssel. Ehhez kell a nemzetközi állomány, sajnos ez nem vitatható. Juhász Rolin kívül nincs megfelelő magyar védő. Szóval, ez működött.

    Ugyanakkor rengeteg volt a pontatlanság és a gyámoltalan megoldás, a második félidő elején, a kapott gólig többnyire nálunk volt a labda, többször is megindulhattunk volna, de mindig rosszul passzoltunk vagy eltökörésztük. A BATE nem akart semmit, csak gólt nem kapni, ezért szépen hagyta a labdajáratást. De szerintem illúzió azt gondolni, hogy odahaza nem lesznek veszélyesebbek, igaz, nekünk jönni aligha fognak.

    Az eredmény nem jó, mert gólt kell lőnünk ás odakint előbb-utóbb kockáztatni kell, márpedig ez a mostani Vidi nem alkalmas nemzetközi támadójátékra. megjegyzem, a Sousa-féle, főtáblás Vidi is akkor volt bajban, ha neki kellett mennie előre, nincsenek megfelelő hazai támadók egy ilyen szinthez (Niko sem volt az). Szerintem borítékolható, hogy kint sem fogunk kockáztatni és nyíltan játszani, legalábbis az első félidőben. Ha nem kapunk gólt korán, majd jöhet a változtatás, de nem tudom, hogyan sikerülhet dominálnunk. Nagyon kellene az extra Oliveirától, Gyurcsótól és a középpályán valakitől még, hogy védekezésben nem fér bele hiba, az az alap.

    Az esély szerintem kb. 65-35% oda. (Ha gólt lőnénk korán, az se okvetlenül változtatna ezen, akkor derülne ki, a BATE képes-e komoly nyomásgyakorlásra támadásban, mindenesetre nem lenne rossz forgatókönyv.)


    Hátsó keresztszalag, ami lehet akár hetek, de hónapok kérdése is.

    Mondjuk Roli a románok ellen fekvőgipszben is felmenne a pályára.

    Amire gondolhatott inkább Sporttárs, az az elmúlt meccseken nyújtott teljesítménye.

    Látható, hogy a társak távozása, és a szerződéshosszabbítási herce hurca kihat a játékára.

    Bántóan beforgatták többször is, és az ő általa vezetett védelem is bizonytalanná vált, és már támadásban sem tud hozzátenni a pontrúgásoknál sem.

    A legszembetűnőbb talán az volt, hogy a Mareval, Vinicius, Lang, Szolnoki négyes nélküle is jól funkcionált. Viniciusnak jót tett Lang érkezése, megint hajtani kell, így felnőtt a feladathoz, és máris összeálltunk hátul.

    A holland meg szerintem alkalmasabb az egy szűrős felálláshoz, mint Simon. Ahogy Mareval is jobb mint Fejes, mind védekezésben, mind támadásban.


    Ami szembetűnő volt: rengeteg a fegyelmezetlenség, ezt Casoni-nak nagyon hamar le kellene törnie, és akkor hamarabb helyreáll a csapat. Trebotic labdát veszt, a középpályán tárogat, legyez, miközben a Bate viszi a kontrát. Gyurcsó létszámfölényben, kecsegtető helyzetben passz helyett kapura lövi ( inkább haza adja) 30ról passz helyett ....
    stb

    A küzdésért, akaratért jár a dícséret, tovább kell melózni, hogy javuljon a játék tovább, és fegyelmezettnek kell lenni, hogy hamarabb sikeresek legyünk.
    Ez a Bate verhető, egy 2-2 elérhető lenne szerintem idegenben, de addig fejlődni kell.


    Szervezettek voltunk! Ez nagy szó az elmúlt egy hónapban mutatott fost látva! Le a kalappal a csapat előtt! Volt szívük, mentek előre! Mareval átjátszhatatlan volt, minden fejpárbajt megnyert. Vini ismét régi önmagát idézte. Rolit sajnálom, sajnos egyre többet sérült. A holland nagyon jól szűrt és én Trebot sem láttam rossznak, sokakkal ellentétben. Talán összeállunk. Látva, hogy ez a BATE sem egy olyan hatalmas csapat, még nem adnám nekik oda a továbbjutást! Kint gólt kell rúgnunk! Miért ne lehetne végre szerencsénk is? Mindent bele kint! Vesztenivalónk nincs! Ami elgondolkodtató, hogy 7 légióssal kezdtünk, egy sima bajnokin nem lehet ennyi a pályán!


    Szív diadala volt a ma este, sajnos a játékunk továbbra ugyanazoktól a bajoktól szenved. Jó védekezés mellett értelmetlen rövidzárlatok (összeszokottság?); kevés helyzetünk elpuskázása (sokadszor: Ivanovszki nem csatár); középpálya a második félidőben a gól és Kokó lecserélése után szinte teljesen eltűnt (Casoni cseréi időnként furcsák). Ezek ellenére volt hangulata a meccsnek, jól berekedtem.
    A BATE-ről sok nem derült ki, nagyon biztonsági játékot játszottak és el is érték a céljukat, sajnos.


    Casoni korrektül elismerte, volt kis lökés, de európai kupameccsen az ilyet nem fújják le. Ellenben Ivanovszki kiugratásánál állítólag nem volt les...

    Most nem értem a fanyalgókat, jó meccset játszottunk, egyszerűen nem reális elvárás, hogy sziporkázva verjük a fehérorosz bajnokot. Persze ők sem csúcs-csapat, képzettek, szervezettek, jobban játékban vannak, fizikálisan sem gyengébbek, de valóban verhetőek. A Vidi nem játszott rosszul, és bár a koreográfia kísértetiesen hasonlított a Haladás-meccshez (jó első félidő után hidegzuhany öngól...), ezúttal nem esett össze vagy szét a csapat. És teljesen megérdemelt volt az egyenlítés.
    Tényleg hiányzik egy vérbeli gólvágó, Ivanovszki hátravontabban hasznos. Maréval jó volt, Casoni azt mondta, teljesen elkészült, ezért kellett lecserélni (egyébként sem szokás balhátvédet a meccs hajrájában, ennyire ne nézzük már hülyének az edzőt...).

    Sanszos(abb), hogy nem jutunk tovább, de ha ennyi előrelépés lesz meccsről meccsre a játékban, mentalitásban, fel fogunk jönni. Mondjuk azért beszédes: a második félidőben szerb, brazil, francia, holland, portugál, horvát, meg egy olasz nevelést kapó légiósunk volt fenn (plusz a macedón) - ezekben a futballkultúrákban nem szokás beszarni egygólos hátrányban. És most nem arról beszélek, hogy az adott országok legjobbjai lennének itt, mert nyilván nem. Csak vaalhogy máshogy nézett ki most a meccs hátrányban is.

    Még annyit, hogy Oliveiránál alázatosabb játékos kevés van. Igaza volt a kollégának, aki azt mondta: ha Gyurcsóban ez a szellemiség meglenne, jobb játékos lehetne a portugálnál... Nagyon sok minden fejben dől el ebben a játékban...

    Nem voltam elégedetlen, és a közönség nagy része sem. De végtelenül elszomorított, hogy láttam Vidi-szurkolókat, akik egyszerűen nem örültek a gólunknál. Gondolom, ők már a meccs utáni carrillózásra, burcsázásra gyúrtak... Akkor már jobban tette, aki otthon maradt a sértett puffogók közül.
    Az RBD ellenben (főleg ebben a kontrasztban külön öröm) kitett magáért, jól vezényelte a stadion fogékonyabb részét, nagy szurkolást csinált és helyenként remek hangulat volt.


    Nem volt feltétlenül lökés, illetve nagyon körül kellene járni a szabálykönyvet, hogy mi számít annak. Határeset volt, de attól még Luijckxnak nem kellett volna befejelnie a labdát a kapuba.

    http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=30&na_step=30&t=9018177&na_order=
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2015.07.30, 11:00
    Bernard Casoni: Csalódott vagyok az eredmény miatt, mert jól játszottunk, megérdemeltük volna a győzelmet. Jók voltunk a párharcokban és jó pár lehetőségünk volt arra, hogy mi szerezzük meg a vezetést. Többet érdemeltünk volna, hiszen mentálisan is ellenfelünk fölé nőttünk. Jó úton vagyunk, az viszont hiányzik, hogy ezt egy győzelemmel is megpecsételjük. Sajnálatos, hogy Juhász megsérült és le kellett cserélni, valamint Kovács is összeszedett egy kisebb sérülést. A közönség megtapsolta a csapatot, ez is mutatja, hogy összességében jól játszottunk. Luijckx öngóljánál történt egy kisebb szabálytalanság, de egy nemzetközi meccsen ezt nem mindig fújják le, Ivanovszki góljánál pedig tévesen ítéltek lest. Ezek viszont olyan momentumok, amik sajnos benne vannak a fociban. A BATE vezetése után is szervezettek maradtunk, ez mindenképpen fejlődés a csapat életében. Továbbra is van esélyünk a továbbjutásra, ám ehhez gólt kell szereznünk idegenben. Azon leszünk, hogy sikerüljön.


    Alekszandr Jermakovics: Harcos meccset vártunk és harcos meccset is játszottunk. Rendkívül bosszantó, hogy az utolsó pillanatban gólt kaptunk, de ilyen a foci. Nem volt meglepetés a hazaiak játékában, azonban a Vidi támadásai után jobb kontrákat kellett volna vezetnünk. A Videoton nagyon jó csapat, ezt ma is láthattuk, a továbbjutás dönti majd el, hogy összességében melyik a jobb együttes.

    http://www.vidi.hu/2015/07/28/bernard-casoni-tovabbra-is-van-eselyunk-tovabbjutni-ebbol-a-parharcbol-.html
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2015.07.30, 10:58
    Tavasszal már a Panchoban vannak a meccseik.
     
  6. avatar: NoName
    2015.07.29, 15:56
    A Vidi végülis meddig játszik még Sóstón? Nem úgy volt, hogy mostanra már elkezdődik a felújítás?
     
  7. avatar: NNS
    2015.07.22, 23:08
    Hát akkor jöjjön ismét a BATE... Eddig csupa szép emlék....