magyarfutball.hu

Ajkai Hungalu SE - Kaposvári Rákóczi FC 2 : 2 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2022.11.06, 12:06
    Nyolc emberrel pontszerzés Ajkán
    Ajka Hungalu-K. Rákóczi FC 2-2 (1-0)
    Ajka, 300 néző. V.: Molnár J. (Dravecz, Oláh).
    Ajka Hungalu: Szalóki - Kádár, Nagy Z, Németh, Nagy T - Nagy J. Piri, Csörnyei, Nemeshanyi (Király 77 p.) - Ernyei (Zsidó 84. p.), Csertán. Edző: Csörnyei László.
    Rákóczi FC: Udvarácz- Gőbölös, Mező, Deme, Itvás - Neubauer, Szigeti, Hanusz, László (Ruskó 86. p.) - Szudarikov (Kiss 81 p.), Ozsváth. Edző: Petrók Viktor.
    Sárga lap: Csertán (14.p. gáncsolásért), Nagy Z. (22.p. feltartásért), Mező (30. p. akasztásért), Göbölös (31. p. gáncsolásért).
    Kiállítva: Itvás (56. p. kakaskodásért), Mező (74. p. második sárgalap után), Deme (75. p. szabálytalan szerelésért), Kádár (88. p. gáncsolásért).
    36. perc: Csörnyei kapott labdát a Rákóczi kapujától 20 m-re. Két kaposvári védőt kicselezett, majd 8 m-es lövését Udvarácz bravúrral hárította, a kipattanó labda ismét Csörnyei elé került, aki a bal alsó sarokba gurított (1-0).
    52. perc: Hanusz vezette fel a labdát a baloldalon, a 16-os vonalára ívelt, és a berobbanó Neubauer a kapus felett fejelt a háló közepébe (1-1).
    59. perc: Egy ártalmatlannak látszó támadás végén az előre húzódó Nagy Z-hez került a labda, aki 22 m-ről lövésre szánta el magát, lövése védhetetlenül vágódott a jobb felső sarlókba (2-1).
    64. perc: Neubauer az ellenfél kapujától 25 m-re harcolt egy elveszett labdáért, megszerezte azt, majd óriási erővel lőtte a jobb felső sarokba (2-2).
    Egy perces gyászszünettel kezdődött a mérkőzés, egy volt hazai labdarúgó emlékére, aki a napokban hunyt el. Mindkét csapat nyílt sisakkal játszott, nem volt magas a színvonal, de változatosan alakultak az események a pályán. A Rákóczi többet birtokolta a labdát, enyhe mezőnyfölényben játszott. A fiatal hazai csapat a Rákóczi nagyobb rutinját lendületes játékkal ellensúlyozta. Ez egészen addig tartott, még a játékvezető mindkét csapatot sújtotta téves ítéletével, valamint a szabálykönyvben leírtak merev betartásával felpaprikázta a hangulatot a játéktéren. A sok sárga lap kiosztásával, valamint a kiállításokkal valósággal megbénította mindkét együttest.
    A mérkőzés hajrájában visszaesett a színvonal, a lendület, mindkét csapat a döntetlen megtartására törekedett. Jók: Szalóki, Nagy Z, Piri, Csörnyei, illetve Mező, Deme, Hanusz, Neubauer.


    Forrás: Somogyi Hírlap, 1993-06-21