magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre FC - Budafoki MTE-Törley 0 : 2 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
NB II Keleti Csoport 1991/1992, 29. forduló
játékvezető : Szilágyi Sándor
nézőszámok:
  1. Békés Megyei Hírlap: 4.000
  2. Nemzeti Sport: 4.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.10.21, 09:07 (szerk.: 2022.05.15, 22:07)
    A hajdúnánásiak kikaparták a gesztenyét
    Békéscsabai Előre FC - Budafoki MTE 0-2 (0-2)


    NB II-es labdarúgó-mérkőzés, Békéscsaba 4000 néző.
    V.: Szilágyi (Aczél, Bába)
    Békéscsaba: Baji 5 — Mracskó 5, Ionut 5, Ottlakán 4 — Árgyelán 4, Szenti 4, Kurucz 5, Csató 5, Manaila 5 — Gricajuk 5, Miklya 4. Edző: Pásztor József
    Budafok: Hegyesi 9 — Szabó 6, Csiba 6, Nagy 7, Héjjas 7 — Takó 7, Bősze 7,Ungi 5, Varró 6 — Tompos 7, Hídvégi 6. Edző: Sárközi Lőrinc.
    Csere: Ungi helyett Farkas (-) a 76., Mracskó h. Zahorán (-) a 87., Gricajuk h. Usmajev (-) a 89., Hídvégi h. Hollósi (-) a 89. percben.
    Gólszerző: Tompos a 7., Bősze a 23. percben.
    Sárga lap: Hídvégi a 32., Árgyelán a 35., Ottlakán a 75., Csiba a 84. percben.
    Szögletarány: 10:2 (5:1) a Békéscsaba javára.

    A héten a békéscsabaiak 60. bajnoki gólját szerző idegenlégiós, Gricajuk új Adidas-cipőt kapott a békéscsabai Metaker Üzletház vezetőjétől, Kárpáti Józseftől.
    A mérkőzést megelőzően egyperces gyászszünetet tartottak a napokban tragikus hirtelenséggel elhunyt Portik Péter 17 esztendős tanuló, a B-közép egyik vezérszurkolójának emlékére.
    A kezdőrúgást pedig ezúttal a békéscsabai Politerm Kft. nevében a tízesztendős Mácsai Ágnes végezte el.

    Már a második percben riogattak a vendégek, amikor Szabó 24 méteres cseles szabadrúgása a bal kapufa tövénél suhant el.
    A 7. percben pedig megszerezte a vezetést a vendégcsapat. Szabó labdájával Bősze iramodott meg a jobb szélen, majd a szögletzászló közeléből élesen belőtt a kapu elé, és a tétovázó védők között berobbanó Tompos 5 méterről a kapu jobb oldalába fejelt, 0-1.
    Rá egy percre Árgyelán beadásából Ionut fejelt a kapu közepében álló Hegyesi ölébe.
    A 12. percben Miklya a 16-osról kapásból megcélozta a bal felső sarkot, ám a remekül vetődő Hegyesi kiütötte a labdát, Gricajuk ismételhetett, de a békéscsabai csatár 10 méterről az égbe lőtt.
    Öt perccel később Kurucz bombája suhant el a kapufa fölött.
    A balösszekötő helyéről Tompos célozta meg a kaput, de a vetődő Baji kiöklözte a labdát, szerencsétlenségére Bősze elé, aki senkitől sem zavartatva a 11-es tájékáról a még földön fekvő kapus mellett a jobb sarokba lőtt, 0-2.
    A 28. percben Árgyelán jobb oldali beadását három méterről az elvetődő kapusba lőtte, a kipattanó labdából Kurucz ismételhetett, de a pettyes egy védőn irányt változtatva a jobb kapufa mellett suhant el.
    A 43. percben Mracskó kitűnően ugratta ki a lesre játszó védők között Miklyát, aki egy rövid vágta után a becsúszó Nagy mellől célozhatott úgy, hogy még meg is nézhette a kapu üres oldalát, ám lövése Nagyról és Hegyesiről szögletre pattant.
    A szünet után Csató fejelt Miklyához, aki futtából hat méterről fejjel akarta bevenni a kaput, de Hegyesi óriási bravúrral védett.
    Az 53. percben Manaila bal oldali szögletét Csató fejelte középre, Ionut pedig fölé.
    Három perccel később hasonló jelenet játszódott le, csak most Csató közbeiktatása nélkül.
    Az 58. percben Árgyelán jobbról átlőtt egy labdát a túloldalra, Csató éles szögből átemelt a kapus fölött, már mindenki úgy látta, behullik a kapuba a labda, de az a bal kapufa tövét érintve, kicsorgott az alapvonalon túlra.
    A 63. percben Csató hatalmas bombája ugyan a hálóban kötött ki, de már jóval előtte szólt Szilágyi játékvezető sípja: Miklya az alapvonalon túlról tálalt vissza a békéscsabai középpályásnak.
    Egy perccel később Csató fejesét hárította Hegyesi.
    A 73. percben Manaila éles szögből megeresztett lövése suhant el a kapu előtt keresztbe.
    A túloldalon Szabó nagy erejű, 25 méteres szabadrúgását fogta meg Baji.
    A 85. percben egy újabb szöglet után Ionut vágta csúnyán fölé a labdát.
    kép
    Gricajuk (sötét mezben) is hiába kísérletezett többször is, a budafokiak kapusa, Hegyesi minden lövés útját állta. (Fotó: Lehoczky Péter)

    Ünnepelni érkezett a közönség, s csapatát kifütyülve távozott 90 perc múlva.
    Érthető, hiszen egy rendkívül jól szervezett Budafok lépett a pályára, amely már az első percben riogatta a lila-fehéreket, sőt nagyon hamar dűlőre vitték a dolgot, hiszen a hetedikben már bevették Baji kapuját. Ezután sem ültek rá az eredményre, rendkívül tetszetős, szélvészgyorsan viharzó, jól „megkomponált” kontrákkal veszélyeztették tovább a viharsarkiak hálóját, s nemcsak veszélyeztették, hanem 20 percen belül ismét betaláltak.
    A fordulás után azonban változtattak harcmodorukon a budafokiak: szigorú védelmet húztak a kapujuk elé, csak Tompos tartózkodott a félpálya környékén, a többiek valamennyien a rendkívül pazarul védő Hegyesit segítették.
    A békéscsabaiak hiába rohamoztak a hazai pályán tőlük megszokott nagy elánnal, ahogy múlt az idő, úgy játszottak egyre görcsösebben, és mihamarabb bizonyossá vált, hogy nem sok babér terem e napon számukra.
    A lila-fehérek végül lógó orral vonultak az öltözőbe, s tíz perc múlva is csendesen vették tudomásul, hogy a rivális Nyíregyháza is vereséget szenvedett hazai pályán a Hajdúnánástól, ami annyit jelent, hogy a nánásiak kikaparták a gesztenyét a békéscsabaiaknak, akik így bajnokok lettek, és egyenes ágon feljutottak az NB I-be. De tegyük hozzá azt is: a pezsgőt a budafokiak bonthatták a vasárnap délutáni mérkőzés után.

    Nyilatkozatok
    Pásztor József: — Hasonlóan a magyar válogatott játékához, sok helyzetet kihagytunk, míg ellenfelünk a kevés lehetőségből kettőt biztosan értékesített.
    Sárközi Lőrinc: — Elsősorban a védekezésre fektettük a fő hangsúlyt, de gyors kontráinkkal sok veszélyt okoztunk a csabaiak kapujára.

    1. Békéscsaba 29 19 5 5 60-21 43
    ...
    9. Budafoki MTE 29 10 7 12 35-43 27

    Békés Megyei Hírlap, 1992-06-08