magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - MTK Budapest 2 : 2 20:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 3 (2 szavazat)

játékvezető: 2.5 (2 szavazat)

hangulat: 3 (2 szavazat)

1...5
tippjáték
tippek
  1. 2 : 1 (1)

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2016.04.17, 13:38 (szerk.: 2016.04.17, 13:52)
    Ez a meccs megint Dibuszon ment el. Az hogy egy métert sem mer kijönni a kapujából, az egyszerűen ilyen szinten elfogadhatatlan. Az ellenfél összes beadása életveszélyes, mert csak nézi a kapuból a nagy ívben beadott labdákat, aztán csak pislog, mint hal a szatyorban, hogy már megint gól. Sajnos Dibusz semmit nem fejlődik. VAgy megtanítják a kapujából kijönni legalább az ötösig, vagy hozni kell egy jó kapust is.


    Még az jutott eszembe,h. kár, h. a csapat 1. félidei rossz teljesítményét Nagy Dominik szívta meg. Szerintem nem volt rosszabb semmivel, mint Hajnal, de mégis őt cserélték le. Tény, h. kezdőként eddig talán nem volt olyan jó, mint csereként, de azért megnéztem volna úgy, h. ő marad Hajnal helyén és úgy jön be Varga és Lamah.


    Doll nem húzott jót azzal, hogy egyszerre tette fel Hajnalt és Domit.Félidőben ezt belátta, és szélsőt hozott be.Visszaállt a jól bevált hadrend, sajnos a védelmünk viszont sebezhető volt a kényszerű változtatás miatt.
    Nem volt rossz meccs, főleg a többi csapatot figyelembe véve.


    Az a baj,hogy Gera és Hajnal egyszerre szerepeltetése nagyon lelassítja a középpályánkat.Alapvetően ma is a dinamika hiányzott a játékunkból.


    Egész jó meccs volt, főleg a 2. félidő. Varga jó beállásának örülök. Sajnos benne volt,h. Torghelle befejel egyet, mert nincs nagyon jól fejelő védőnk. Talán Pintér jobb lenne védőnek, gondolom a válogatott miatt szerepelt a középpályán, pedig Cukiccsal helyet cserélhettek volna.


    Szerintem,megtörtént volna,ha Pintért nem kell lecserélni a
    kiállítás közelsége miatt ! A tróger beállítására,pedig számítani lehetett ! :(


    Soha nem szerettem őt, de ma újra megmutatta, hogy mekkora paraszt. A TV-ben látszott, ahogy a meccs után Nalepa és Lamah felé fordulva gúnyolódva törölgette a szemét. Ellenszenves gyökér!


    Összességében, ami elmondható a tavaszi produkciónkról, hogy az élmezőny közelebb került azzal, hogy utolérték magukat... Szerintem sokkal nem vagyunk rosszabbak, mint az ősszel, csak kevesebbett engednek az ellenfelek (ma is jól látszott, hogy amikor az MTK visszavett, jött a henger)... Rávilágított viszont a problémáinkra, amelyeket talán már ősszel sejteni lehetett viszont mostmár tisztán látszanak. Meglátásom szerint Doll jó edző, a játékosokat is dícséret illeti, mert motivációs problémákat nem látok (bármennyire is szeretnénk ebbe belemagyarázni a dolgot), csupán olyan szakmai hibákat, amelyek nagyrésze a keretünk korlátai okoznak... A nyáron kell két magas középhátvéd, egy szervező középre, egy vkp, egy szélső (ha Lamah marad), és egy csatár... Akikhez én ragaszkodnék: Dibusz, Dilaver, Nalepa, Pintér, Leandro, Batik, Ramírez, Hajnal, Gera, Trinks, Nagy Ádi, Radó, Varga, Lamah, Böde...


    Nagyjából egyetértek.
    Annyi különbséggel,hogy szerintem nem a libások vettek vissza,hanem mi kezdtünk el focizni.
    Aztán a vezetés tudatában vissza is álltunk.
    Két nagy hibát használt ki az ellenfél. Dibuszt nem tudom hova tenni mostanában, Csukát meg nem a tudásáért szeretjük!


    Tesó, amikor tíz percig fociztunk az mtk-sok azt se tudták hol a laszti. Nem érdemelték ők ezt meg, hanem mi nem érdemeltük ki a győzelmet sajnos.


    Én csak azt nem értettem,hogy a srácok hogy engedhették meg aír Sanyinak,hogy ennyire egyedül fejelhetett a kapunkra!


    Nem engedték volna, csak alacsonyabbak voltak. Csuka és Rami.
    Ezért kellenek magas belső védők, amit már Doll is nagyon hiányol.
    Ráadásul Sanyi még Thiam hátán is megtámasztott.


    Mert a vezetés megszerzése után megint behúztuk a kéziféket. Gondolom a fejekben ott volt, hogy meg van a meccs, nem koncentráltak, Trollgerle meg elég erőszakos ahhoz, hogy kibrusztolja magának a helyzetet. Elcsesztük sajnos.


    Nálam a pontvesztés keserűsége inkább hiúsági kérdés. Amin elment a meccs az Dibusz régóta tartó megtorpanásának okozata. Nyilván asszisztek ( ma Csuka) is kellettek hozzá.Gyenge volt Dominik és Radó. Hiányzott Dilaver. Böde Dani kedvencem, de nagyon formán kívül van és fejben vesztett fonalat. 1000 -szer jelentem ki, hogy Lamah megtartása a legfontosabb.Egyetlen makulátlan nemzetközi szintű játékosunk. Sok jó van és szerethető, meg szorgalmas is, de messze kiemelkedik a magyar mezőnyből. Varga nagyon jól szállt be, neki a kezdőben a helye. A gólokat én is furcsának éreztem, de utólag keseregni miatta már felesleges. Számomra az MTK a mezőny legszürkébb csapata, ha nagyon kellett volna a győzelem lazán egy ötöst is kaphattak volna. A "ha" azonban maradjon meg a tabellán minket követőknek!


    Én nem vagyok dühös, mert ezt vártam. Egy teljesen leeresztett Fradit láthattunk, az mtk-nak meg kellettek a pontok. És aki jobban akarja a sikert általában neki alakul az eredmény. Reális a döntetlen, nem érdemeltünk többet 20 perc focival. Ha a srácok ma akarták volna a győzelmet és tettek is volna érte akkor 2-3 góllal nyerünk, de nem szakadtak meg. Ami a legszomorúbb az az, hogy ez az nb1 katasztrofálisan gyenge. Fociztunk 20 percet és ezalatt simán fordítottunk, ha nem állunk megint le akkor 4-5 gólt lőhettünk volna. Csak rajtunk múlt.
    Amitől tartok az az, hogy egy kupadöntőben nem biztos, hogy 20 perc elég lesz. Tavaly a Bayern hasonlóan korán nyerte a bajnokságot. Aztán leültek, ki is kaptak nem egyszer, és amikor fontos lett volna a BL-ben már nem tudtak újra felpörögni. Minket is ez a veszély fenyeget.


    20-25 perc lendületes, dinamikus játék. 65-70 perc tökölés. Ez még itthon is kevés. Torghelle pedig hihetetlen mennyire a mumusunk, ha 50 évesen beállítják ellenünk, akkor is betalálna.


    Meccs után mit mutogatott ez a gyökér tahó Torghelle a Nalepának meg a többi játékosnak?


    Ha arra gondolsz, amit az egyenlítése és a meccs után csinált, akkor igen.
    Cukkolta a mieinket, akik kissé enerváltak és bosszúsak voltak, hogy nem sikerült megszerezni a 3 pontot. A paraszt törölgette a szemét, sírást imitálva.


    Bodet mindig presben tartjak az ellenfel magas vedoi, mi meg otthagyjuk torgellet ramirezzel es o is csak lazan fogta. Ez Doll hibaja is, hogy nem Nalepa vette fel koveto emberfogassal, hamar pinter nem volt bent.


    Nem tudhatjuk Doll mit változtatott amikor sanya bement! Az meg megint egy másik dolog, hogy ebből mit csináltak meg bent a pályán! Biztos nem az volt a taktika hogy Rami fogja..smiley de nyilván sanya sem hülye, róla indult, úgy helyezkedett! Csuka nem középhátvéd vagyis annak alacsony! Egy 10cmel magasabb hátvéd elfejelte volna sanya elől, ez van!
    De ezt Doll is mondta hogy kellenek magas, erős, gyors középső védők még!


    Külön örülök Varga jó beszállásának, látszik, hogy ha formában van, erőssége a csapatnak. Lamah szintén jó csere volt, de tőle ezt el is várom, konkrétan ő olyan minőség, akivel bátran neki lehet futni Európának. Mindkét gólunk szép akcióból született.
    Nekem úgy tűnik, Radónak és Nagy Dominiknek valamiért nem megy kezdőben annyira, de ha valamikor, akkor most bátran kísérletezhetünk bármivel.
    Érdekesség, hogy öt-hat fiatal német srác ült pont mögöttem, néha rázendítettek a saját dalaikra, ezzel egyébként odavágták az MTK-t és a Halhatatlanokat is. smiley Ha jól értettem a dalaikat, Leverkusen-drukkerek voltak. (Tényleg, ilyenkor a külföldiek is szkennelnek?)


    Ahhoz képest, hogy tegnap örökrangadó volt hát nagyon kevesen voltak kinn a stadionban a szurkolóink közül, tényleg olyan lézengés volt az egész. A hangulatról nem is beszélve, mivel jómagam is ott voltam. És megint nem volt meg az igazi Fradi hangulat, és az öt lévők közül többen is hiányolták.


    A sajtótájákoztatón elmondta Doll hogy nem megyünk bele teljes akarattal, lelkesedéssel a párharcokba, de ez az egész hozzáállásra jellemző sztem.
    20 + pont előnyben leeresztett a társaság, ez az oka hogy megráncigálják a bajszunkat. Sajnos ennyivel jobban voltunk a mezőnynél, mikor még mi is pörögtünk.

    Ez egyébként az élet minden területére igaz, ha valami megvan, leeresztünk.
    Ilyenkor lehetne rotálni a csapatot jobban, de nem nagyon van kivel, Gyömbér, Busai, Trinks, Sesták, aki nem játszott, és bevethető lenne, a többiek sérültek. Játszhatna Popov vagy Lakatos, esetleg Kárász, de kb ennyi.

    Így nehéz tűzben tartani a keretet.


    Most látom,hogy az első gól Nalepa labdaszerzéséből indult,ráadásul végig is kísérte az akciót.Na,én ezt a Nalepát szeretném látni ezentúl is.


    Csak azért nem nyertünk, mert két elkerülhető gólt kaptunk. Az első. Köbe vésett tétel, hogy szabadrúgásnál, a kapus ahol áll, nem kaphat gólt. A másodiknál meg szált vagy ötven métert a labda. Ki kell Jönni, és leütni airsanit és Ramit is. De Dénes a vonalon helyezkedik feszt. Így volt a második gólnál is. Ilyen magassággal egy kapusnak minimum két méterre a vonal előtt kell helyezkedni, és akkor csak hármat kell lépni, és leveszi a beadást. Megrekedt a fejlődésben.


    De azért az első gólnál említsük meg Csukát is, mivel nagyon hülye szabálytalanságot követett el. Teljesen fölösleges volt.


    Az MTK ellen pedig pont vigyázni kéne a 16-os környékén az ilyen szabálytalanságokkal, mert ott van Kanta. Büntetett is.


    Sajnos Dibusz is kezd úgy legyengülni, miként Jova tette anno. A két kapus teljesítménye közeledik egymáshoz , de a rosszabbik irányába. Így felállítani sorfalat elgondolkodtató. Kantának a 9 méterre a sorfalban álló saját játékostársát kellett csupán megcélozni. Ő azért van annyira jó játékos, hogy ezt 10-ből 10 szer meg is tudja tenni. Aztán ami furcsa, hogy a megcélzott játékos, mint egy öreg néne lassan lehajolt a lövés előtt és az a kapuba jutott. Dibusz az ellenkező irányba lépett el, hogy miért? Talán, hogy véletlenül se tudja elérni a nem erős, sőt gyenge lövést. A második gól is nagy részben a határozatlanságából adódott. Míg mi képesek vagyunk szép támadásokból gólokat lőni, addig ellenünk pontrúgásokból képes bárki betalálni.


    Bejött a két új szélsőnk, rúgtunk 2 gólt, aztán ennyi volt. Roli nagyon jól szállt be, aztán mintha elhittük volna, hogy megvan a meccs. Európai selejtezőkben szenvedni fogunk, ha ilyen a felfogás.

    http://ulloi129.hu/2016/04/16/elo-az-orokrangadorol-4/